1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Port Elizabeth

Waterstad Port Elizabeth

De bijnaam van Port Elizabeth is Friendly City. De vijfde stad van Zuid-Afrika heeft gouden stranden, moderne winkelcentra en heerlijke restaurants. De temperatuur is hier het hele jaar door aangenaam, waardoor Port Elizabeth bovendien een ideale plek is om van het water te genieten.

 

Piramidemonument

Een markante bezienswaardigheid in Port Elizabeth is het piramidemonument. Dit gedenkteken is neergezet door gouverneur Donkin, ter ere van zijn vrouw Elizabeth, die op 28-jarige leeftijd in India is overleden. U raadt het al: Port Elizabeth is naar zijn muze vernoemd. Niet alleen is de inscriptie in het monument ontroerend, maar ook heeft u geweldig uitzicht over de haven en Algoa Bay. Dit stadsdeel heet Donkin Reserve en de negentiende-eeuwse Victoriaanse straten zijn uw wandeling dubbel en dwars waard. Het stadhuis van Port Elizabeth is ook een prachtig voorbeeld van de fraaie architectuur in deze havenstad.

 

Stranden in Port Elizabeth

PE, zoals de Zuid-Afrikanen Port Elizabeth noemen, heeft vier grote stranden. Er is voor ieder wat wils: Pollock Beach is door zijn hoge golven vooral geliefd bij surfers, Hobie Beach heeft een kenmerkende pier en King’s Beach organiseert een gezellige zomermarkt. Het meest populair is Humewood Beach. Flaneer over de overdekte promenade en beleef de charme van dit uitgestrekte strand, waar zeilers graag even aanleggen.

 

Loop eens binnen bij het aquarium Bayworld of het spannende Snake House, of beklim de zeven meter hoge rotsheuvel in het Tropical House, waar u, zoals vele vogelsoorten hier, een natuurgetrouw uitzicht hebt over de krokodillen en flamingo’s. Bovendien wandelt u via het Humewood Beach gemakkelijk door naar Happy Valley: tussen de lelievijvers en kleurrijke gazons kunt u heerlijk picknicken! Kom helemaal tot rust in het vriendelijke Port Elizabeth.

 

Wandelingen in Port Elizabeth

De natuur van Port Elizabeth is betoverend. Op de rotskusten van het schilderachtige natuurreservaat Cape Recife woont een kolonie brilpinguïns: die had u nog niet gezien in uw Zuid-Afrika reis! Buiten de stad vindt u de schitterende stranden en ruige golven van Francis Bay en Jeffreys Bay, waar internationale surfwedstrijden plaatsvinden.

 

Een mooie wandeling begint bij Schoenmakerskop, vanwaar u binnen een uur bij Sardinia Bay aankomt. Maak uw hoofd even helemaal leeg en waai uit op de magnifieke, hagelwitte stranden. Voor brede lanen, planten en bomen kunt u terecht in St. Georges Park, en zijn levendige markt Art in the Park. In de buitenwijken van Port Elizabeth worden ook township-tours georganiseerd, en u rijdt gemakkelijk door naar het imponerende Addo Elephant Park, waar honderden olifanten leven.

 

 

Voorbeelden rondreizen en bouwsteen naar Port Elizabeth
Zuid-Afrika-Graaf-Reinet
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Nationale Parken en Karoo

Zuid: Kaapstad, Tafelberg. West: Paternoster, vissersdorp. Zuid: Tulbagh, wijngebied > Beaufort-West, Karoo> Graaff-Reinet, historische gebouwen > Addo Elephant National Park, olifanten > Amakhala Game Reserve, safari.

elephants_walking_at_addo by NMBT_2
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Karoo en safari in Addo

 

Van het historische stadje Graaff-Reinet naar Cradock. Oog in oog met Victoriaanse huizen en daarna op safari in het Addo Elephant National Park.