1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Addo Elephant National Park

Het Addo Elephant National Park in Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park ligt aan de zuidkust van Zuid-Afrika, 72 kilometer ten noorden van Port Elizabeth. Het immense gebied huist talloze diersoorten waaronder de Big 7 en is een geweldige plek voor een safaritocht. De olifant is het stralende middelpunt van het Addo Elephant National Park, een ontmoeting met dit dier zult u niet snel vergeten. Het Zuurberg National Park is ook onderdeel geworden van Addo. Het park staat bekend om haar grote populatie van olifanten en verschillende vogelsoorten, maar u kunt er ook een goede wandeling maken en spectaculair overnachten.

 

Geschiedenis van Addo Elephant National Park

Addo Elephant National Park is opgericht in 1931. Jaren van oorlog tussen olifanten en zijn grootste vijand, de mens, is hieraan voorafgegaan. Bijna was het te laat, de olifantenpopulatie van de Oostkaap was bijna volledig uitgeroeid. De leeuw en neushoorn waren in dit gebied bovendien al verdwenen. De strijd begon met kolonisten die zich vestigden in de omgeving van Algoa Bay en op de trekroutes van de olifanten hun boerderijen neerzetten. De grote dieren verwoestten hun velden en omheiningen dus de jacht was geopend. Jarenlang zijn er talloze olifanten afgemaakt, er is wel 7.6 ton ivoor geëxporteerd! Het record kwam van Philip Pretorius, die in 1919 gedurende elf maanden 120 olifanten heeft afgeschoten. In 1931 waren er nog maar elf angstige dieren over en is besloten voor de oprichting van het beschermde gebied Addo Elephant National Park.

 

Waarom een bezoek brengen aan Addo Elephant National Park

Als je van Afrikaanse olifanten houdt, is dit zeker een park voor u! Er leven op dit moment meer dan 600 olifanten in het park, dus de kans om ze te zien is zeer groot. Grote kuddes olifanten vindt u meestal rond de waterpoel bij Main Camp. Ze kunnen echter ook in grote aantallen worden gespot bij Hapoor Dam. Maar waar u ook niet van op hoeft te kijken, is dat een eenzame olifant opeens de weg oversteekt tijdens een safari.

 

Inmiddels telt het Addo Elephant National Park 180.000 hectare grond en zijn de olifanten uitgegroeid tot een kudde van ruim zeshonderd! Als u Addo toevoegt aan uw rondreis Zuid-Afrika zult u zien dat de olifanten die hier leven anders zijn dan in andere delen van Zuid-Afrika. Zo hebben ze geen (de vrouwtjes) of kleine slagtanden en zijn hun oren wat ronder en kleiner dan normaal. De reden hiervoor is om olifanten een betere kans te geven en om stroperij te vermijden.

 

U komt in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Krugerpark de majestueuze dieren gegarandeerd tegen. In droge periodes komen de olifanten bovendien vaak samen bij een waterpoel nabij de hoofdingang van het park en kunt u op het terras bij het restaurant genieten van het onvergetelijke uitzicht op de kudde. Uw bezoek vult u in zoals u het zelf wilt. Addo Elephant National Park biedt begeleide ritten aan, maar u kunt ook zelfstandig door het park rijden of over het vrij intensieve, maar mooie Alexandria Trail wandelen.

 

De gidsen in Addo dragen geen vuurwapens, omdat de olifanten in het park de zachtaardigste van het land zijn. Bovendien voelen ze zich niet bedreigd in de buurt van auto's. Het is echter het beste om afstand te houden.

 

   

Big 7

Als u aan Zuid-Afrika denkt, denkt u direct aan het Krugerpark. Het is een veel bezocht park, omdat de kans om de Big 5 te spotten hier groot is. We begrijpen deze keus goed, want wat is het bijzonder om glimp op te vangen van de Afrikaanse leeuw, de luipaard, de zwarte en witte neushoorn, de Afrikaanse olifant en de Kaapse buffel. Een moment wat u uw hele leven zal bij blijven. Maar niet alleen in het Krugerpark, ook in Addo National Park leeft de Big 5. Zelfs de Big 7 kan gespot worden. De twee andere dieren die hier toehoren, zijn de zuidkapers (walvissen) en de witte haai.

 

Addo Elephant National Park strekt zich tot aan de kust bij Port Elizabeth en voor de kust van Algoa Bay kunt u deze twee dieren spotten. De beste tijd om walvissen te spotten, is van juni tot november. Het hoogseizoen voor het kalven is in juli en augustus, maar de kalveren kunnen nog steeds worden gezien in september en oktober. Haaien zijn het hele jaar door in de wateren aanwezig, maar van oudsher is de beste tijd om grote aantallen te zien de winter (mei tot augustus).

Hotels in Addo Elephant National Park

Onze top 3 hotels in Addo Elephant National Park hebben wij hieronder uitgelicht. Wilt u liever in een ander hotel slapen? Dat is geen enkel probleem. Wij bieden nog veel meer hotels en lodges aan in en in de omgeving van Addo Elephant National Park.

SANP Restcamp

SANP Restcamp

Elephant House

Elephant House

Woodall Country House

Woodall Country House

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u Addo N.P.
Zuid-Afrika-Graaf-Reinet
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Nationale Parken en Karoo

Zuid: Kaapstad, Tafelberg. West: Paternoster, vissersdorp. Zuid: Tulbagh, wijngebied > Beaufort-West, Karoo> Graaff-Reinet, historische gebouwen > Addo Elephant National Park, olifanten > Amakhala Game Reserve, safari.

Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg Hazyview Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Stanford, bij Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad.

elephants_walking_at_addo by NMBT_2
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Karoo en safari in Addo

 

Van het historische stadje Graaff-Reinet naar Cradock. Oog in oog met Victoriaanse huizen en daarna op safari in het Addo Elephant National Park.