1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Phalaborwa

Phalaborwa, een prima locatie

Phalaborwa is één van de toegangspoorten tot het beroemde Kruger Nationaal Park. Tweeduizend jaar geleden vond hier een vulkaanuitbarsting plaats waardoor Phalaborwa werd omgetoverd tot een kopermijn, die nog steeds bezocht kan worden. Profiteer van de geweldige omgeving: sla een golfballetje tussen de giraffes bij de Hans Merensky Country Club of maak een boottrip over olifantenrijke Olifantsrivier. Phalaborwa is omringd door wildreservaten en het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre is slechts een uurtje rijden. Nabijgelegen dorpjes produceren de marulavrucht: u proeft daar amarulakoffie of de iets sterkere amarulalikeur.

 

De natuurparken en reservaten rondom Phalaborwa

Niet alleen het wereldberoemde Krugerpark is goed te bereiken vanuit Phalaborwa, ook de minder bekende maar zeer bekoorlijke reservaten zoals Klaserie en Balule liggen op korte afstand en grenzen direct (zonder afrastering) aan het park. Elk gebied heeft zijn eigen charme met een komen en gaan van wild. Voor wie genoeg tijd heeft is Phalaborwa het beste uitgangspunt om het ongerepte noordelijke gebied van het Krugerpark te gaan ontdekken. U kunt in een restcamp in het park zelf overnachten of in een luxer onderkomen iets erbuiten.

 

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

Alvorens u afreist naar één van de parken raden wij een bezoek aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre zeker aan. Dit is de plek waar u gewonde, vergiftigde en/of verlaten dieren van dichtbij kunt aanschouwen. Hoewel de het doel is om de dieren terug te zetten in de natuur is dat niet altijd mogelijk. Hier zijn ze permanent aanwezig en worden zogenaamde ambassadeurs voor hun soort.

 

Er zijn hier een aantal fokprojecten die tot succes hebben geleid om uitgestorven diersoorten weer te herintroduceren in de natuur. Een van de belangrijke onderzoeken op deze plek is die van de luipaard. Men onderzoek hier de gewoontes en verplaatsingen van deze katachtige. Natuurlijk staan professionele gidsen klaar om u alles goed uit te leggen. Plan een paar uur in voor het bezoek aan deze interessante plek.

 

Phalaborwa en de Panoramaroute

De Panoramaroute is één van de meest gereden routes voor een reis door Zuid-Afrika. Bijzondere natuurpracht, watervallen en adembenemend mooie vergezichten doen de naam van deze route eer aan. Phalaborwa is een goed uitgangspunt om (een deel van) deze route te rijden. Onderweg zijn voldoende mogelijkheden om te lunchen of iets te drinken. Ook leuk is het om een picknickmand mee te nemen en op een mooie plek uw lunch op te peuzelen.


Reizen naar Phalaborwa

Heeft u iets minder tijd en wilt u dit mooie deel van het land toch in uw programma opnemen neem dan vanuit Johannesburg het vliegtuig. In iets meer dan een uur arriveert u in Phalaborwa. Vanuit hier heeft u een transfer naar uw lodge. Of u haalt een huurauto op om vanaf hier zelf verder te reizen.