1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Panoramaroute uitgebreid

Reis over een van de mooiste routes van Zuid-Afrika, de Panoramaroute, naar het wildrijke Krugerpark. Verrekijker en fototoestel in de aanslag en op safari! Per jeep probeert u de Big 5 te spotten en in het Mkuze wildreservaat gaat u van de gebaande paden tijdens een wandelsafari. Na alle safari’s tijd voor wat geschiedenis en een bezoek aan de Battlefields. Daarna reist u naar uw laatste bestemming: de groene vallei van Drakensbergen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Brede baobabbomen in Tzaneen
Bezoek buurland Swaziland
Op wandelsafari in Mkuze
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 1900,- per persoon
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Panoramaroute uitgebreid

Dag 1     Aankomst Johannesburg

Dag 2     Tzaneen

Dag 3     Tzaneen

Dag 4     Kruger National Park

Dag 5     Kruger National Park

Dag 6     Kruger National Park

 

Dag 7    Hazyview

Dag 8    Hazyview

Dag 9    Ezulwini Vallei, eSwatini

Dag 10  Ezulwini Vallei, eSwatini

Dag 11  Mkuze

Dag 12  Mkuze

 

Dag 13  Rorke's Drift

Dag 14  Drakensbergen

Dag 15  Drakensbergen

Dag 16  Drakensbergen

Dag 17  Vertrek Drakensbergen

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Johannesburg

Welkom in het bruisende Johannesburg. Het is het financiële centrum van Zuid-Afrika, met hoge wolkenkrabbers en groene buitenwijken. Vanaf Constitution Hill heeft u een grandioos uitzicht, maar wordt u ook geraakt door de geschiedenis. In het Old Fort Prison Complex hebben onder meer Nelson Mandela en Mahatma Gandhi vastgezeten. Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land, en hier sluiten wij ons bij aan. In de buitenwijk Soweto heeft Nelson Mandela gewoond en zijn huis is te bewonderen. De krottenwijken, muziek en het Afrikaanse straatleven vormen een levendig geheel dat u onder begeleiding van een lokale gids op de fiets kunt bezoeken. Zo ervaart u Zuid-Afrika's mix van arm en rijk op een bijzondere manier.

 

Overnachting in Johannesburg.

 

Dag 2 Johannesburg - Tzaneen

ca. 450 km / 5,5 uur

Tzaneen-omgeving-uitzichten Limpopo Tzaneen(12)

Vandaag rijdt u met uw huurauto via Pretoria naar Tzaneen. Wij hebben er voor gekozen om een SUV huurauto op te nemen voor deze reis, zodat u comfortabel kunt reizen. De mooiste route is over de imposante Magoebaskloof: aan weerzijden van de weg staan metershoge naaldbomen van het dichtbeboste Woodbush Woudreservaat. Een aanrader om hier even te stoppen voor u verder reist naar Tzaneen.

 

Informatie Tzaneen:

Tzaneen is de een na grootste stad in de Limpopo-provincie en is het centrum van de fruitteelt. De omgeving wordt vrolijk gekleurd door fruitgaarden van mango's, citrusvruchten en avocado's. Overal langs de weg ziet u stalletjes, kraampjes en houten kisten met fruit. Stap eens uit de auto en koop wat rijpe avocado's of frisse citroenen. Een zak van zo'n 20 stuks is voor u een habbekrats, maar de verkopers zijn er maar wat blij mee.

 

Overnachting in Tzaneen.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Tzaneen

Een dagje uitrusten van de lange rit van gisteren en op uw gemak de groene omgeving van Tzaneen verkennen? In het vlakbij gelegen Modjadji Cycad Forest ontdekt u een woud van mysterieuze Varenpalmen en brede baobabbomen. Op de achtergrond prijken de Noordelijke Drakensbergen.

 

Overnachting in Tzaneen.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Kruger National Park

ca. 200 km / 2,5 uur

Zuid-Afrika-Krugerpark-Olifant1_1_371272

Bent u klaar om op safari te gaan? Er wacht een rustige reisdag langs kleine dorpjes. Kijkt u niet vreemd op als u langs de weg schoolkinderen ziet lopen of koeien ziet rusten, het is de normaalste gang van zaken in Zuid-Afrika.

 

Het Kruger National Park is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en dit wildreservaat verdient minstens twee of meer dagen in uw reis. Naast de Big Five leven hier onder andere zebra's, giraffen, impala's, kudu's, wrattenzwijnen, hyena's, jakhalzen, diverse antilopensoorten en veel apen. In de rivieren zwemmen nijlpaarden en krokodillen en aan de oevers treft u watervogels. U kunt op eigen houtje met uw huurauto het park verkennen, het is een onvergetelijke ervaring om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien!

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 5 Kruger National Park

Bent u vandaag de geluksvogel en ziet u de Big Five in één dag? Het Kruger National Park is zo groot, dat u van geluk mag spreken als dit lukt. In vier dagen kunt u het hele park doorkruizen, van zuid naar noord. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. U heeft hier de meeste kans om wild te zien, vooral rond de Lower Sabie Road. Pauzeert u bij de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen en ga ‘s middags verder op zoek naar nog meer dieren.

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief huurauto

Dag 6 Kruger National Park

Krugerpark-Leeuw_1_348600 Krugerpark-Zebra-Olifant_1_386923 Vindt de Big 5 in Addo National Park, Zuid-Afrika

Het Kruger National Park verbindt alle restcamps, drinkplaatsen en uitkijkplekken door een uitstekend wegennet, maar het blijft een ongerept natuurpark. Naast dieren zijn er ook talrijke inheemse boomsoorten, zoals de baobab, marula en mopane. Die prachtige vegetatie in de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat moeilijker. Beste tijd om wilde dieren te spotten is in de kale, droge winter (juli tot september). Dan verzamelen de beesten zich vaak rond een drinkplaats. Rangers kunnen u natuurlijk makkelijker op de flora en fauna wijzen: safariritten en wandeltochten worden dan ook dagelijks georganiseerd in de grote restcamps.

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief huurauto

Dag 7 Kruger National Park. - Hazyview

ca. 160 km / 3,5 uur

Op eigen tempo verlaat u het Krugerpark en rijdt u naar Hazyview. Hopelijk heeft u geluk en spot u nog veel wild vandaag of geniet u van de prachtige natuur. Via de centrale poort ‘Paul Kruger’ is het nog een half uur rijden naar Hazyview.

 

Informatie Hazyview:

Hazyview ligt op de beroemde Panoramaroute. Het is een bedrijvig dorp, dat bekend staat om zijn tropische fruit zoals mango's en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving te vinden. Slenter een middag door de straten van Hazyview, probeer lokaal voedsel op de markt en struin neer op een gezellig terrasje.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief huurauto

Dag 8 Hazyview

Zuid-Afrika-Panoramaroute-Graskop-notenverkopers_2 Zuid-Afrika-Panoramaroute-LisbonFalls_9_304115

Vandaag is een mooi moment voor een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika; de Panoramaroute. Een tocht van ongeveer 250 km door de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga naar Graskop. In en rondom dit stadje zijn veel activiteiten te ondernemen, waaronder bij The Lift. Hier daalt u ruim 60 meter naar de bodem van de kloof waar een 600 meter lange slingerweg over looppaden door de natuur en twee handbruggen aan u voeten liggen. Leuk om te doen. Daarna rijdt u naar God's Window. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht. Wat verder op de route zijn de kolkgaten van Bourke's Potholes te vinden. Maak een wandeling naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus zijn fotowaardig.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Hazyview- Ezulwini Vallei, eSwatini

ca. 260 km / 4 uur

Vandaag wordt u met open armen ontvangen door de vriendelijke Swazi. De Ezulwini Valley ligt ingesloten tussen de bergen Lugogo en Mdzimba en is één van de trekpleisters van eSwatini. Voorheen een bruisende hotspot met casino’s, maar tegenwoordig een prettige reisbestemming met schilderachtige valleien. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten in lokale restaurants en souvenirs inslaan bij sfeervolle kraampjes.

 

Overnachting in Ezulwini Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Ezulwini Vallei, eSwatini

Swaziland-Fietsen-Martin Swaziland-mensen (8)_2 Swaziland-Stam

Een vrije dag vandaag. Snuffelt u naar sieraden, houtwerk of keramiek op de Ezulwini Craft Market of woont u een lokale voetbalwedstrijd bij in het Somhlolo-stadion? Andere bezienswaardigheden zijn de ondergrondse grotten onder de Malagwane Hill, een ontspannend bad in heetwaterbron Cuddle Puddle met subtropische overhangende bomen en een ritje over de Tea Road. Deze weg leidt langs theeplantages en eindigt op de top van de Mdzimba Mountains waar u uitkijkt over de parel van eSwatini: de Ezulwini Valley.

 

Overnachting in Ezulwini Vallei

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Ezulwini Vallei, eSwatini - Mkuze

ca. 225 km / 4 uur

Vandaag verruilt u eSwatini weer voor Zuid-Afrika. Een rit van ongeveer 225 km langs groene heuvels, maar ook droge landschappen. In Mkuze komt u aan in een gemoedelijk plaatsje wat voor veel reizigers een leuke stop op de route tussen eSwatini en Durban is. Op ongeveer een kwartiertje rijden ligt Mkuze Game Reserve, een intiem wildreservaat waar u in open jeeps groot en klein wild kunt spotten. Bijzonder is de bergtop Ghost Mountain; volgens lokale verhalen spookt het er. Als u de bewoners mag geloven worden ze 's nachts opgeschrikt door mysterieuze lichten en vreemde geluiden. Beter dat u overdag de berg opgaat en een lokale township bezoekt; dat is veel leuker.

 

Overnachting in Mkuze.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Mkuze

e5ed655b-1c3a-4e38-9260-994aa044a23b Mooie Impala in Zuid-Afrika

Een leuk uitstapje is het Mkuze Wildreservaat. Het landschap is voornamelijk vlak en droog, maar voor haar oppervlakte erg gevarieerd met rode zandheuvels, drassig moerasland, savanne en bossen. Trek er op eigen houtje uit met uw huurauto en verken het gebied. Een onvergetelijke ervaring om zo dichtbij het wild te komen. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen

 

Overnachting in Mkuze.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Mkuze – Rorke's Drift

ca. 280 km / 4 uur

Met de safaribelevenissen nog vers in het geheugen, reist u vandaag dwars door het onbekende deel van Zululand naar de Battlefields.

 

Dundee is een welvarende mijnbouwstad, gelegen in een vallei van de Biggarsberg en heeft zijn naam te danken aan een Schotse pionier. Het rotsige berglandschap met zijn glooiende heuvels deed hem denken aan thuis en zijn geboorteplaats Dundee. Vandaag de dag is landbouw de belangrijkste bron van inkomsten en herinneren slechts een aantal historische gebouwen, het interessante Talana Hill museum aan de tijd van vroeger.

 

Overnachting in Rorke's Drift.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en huurauto

Dag 14 Rorke's Drift - Drakensbergen

ca. 150 km / 2 uur

Geweldig berggebied, Drakensbergen, Zuid-Afrika

Op weg naar Drakensbergen komt u langs prachtige rotsgebergten. Drakensbergen is de hoogste bergketen van Zuid-Afrika. Hier verrijst de Injasuti, de hoogste berg van het land. De Drakensbergen zijn wereldberoemd door hun rotstekeningen van de San, ofwel de Bosjesmannen. Er zijn 550 plaatsen in de grotten bekend waar zij hun kunst hebben vereeuwigd. De rotsschilderingen zijn niet alleen relevant omdat ze zo oud zijn, maar ook omdat in deze tekeningen voor het eerst kleur en dimensie werd gebruikt. De Main Caves herbergen de grootste collectie, zeker een bezoekje waard.

 

Overnachting in Drakensbergen.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en huurauto

Dag 15 Drakensbergen

Drakensbergen is een paradijs voor talloze roofvogels waaronder de lammergier en zwarte arend, maar ook grazende elanden en ander wild loopt hier rond. Een grote trekpleister in het gebergte zijn de Tugela Falls, een adembenemende reeks watervallen, waarvan de hoogste van het land (183 meter). In dit landschap kunt u paardrijden, mountainbiken, vissen, klimmen, golfen en forelvissen.

 

Overnachting in Drakensbergen.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en huurauto

Dag 16 Drakensbergen

3d629ea4-39f7-470d-b1bb-9d5d98e5c823 ebe52697-b0b8-47fc-b86c-5846bc0ae25c

Vandaag is wellicht een mooie dag om de prachtige Tugela Kloof te wandelen. De Tugela is de grootste en spectaculairste rivier van de streek. Hij stijgt aan de westkant van het plateau Mont-aux-Sources en stroomt naar het Amfitheater. De dagwandeling begint bij het Thendele Camp. Goed aangegeven bordjes zorgen dat u niet verdwaalt.

 

Overnachting in Drakensbergen.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en huurauto

Dag 17 Vertrek Drakensbergen

ca. 400 km / 5,5 uur

Werp nog een laatste glimp op de plattelandslanden en reis terug naar Johannesburg. Hier levert u de huurauto weer in en is er een einde gekomen aan uw uitgebreide Panoramaroute.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Lees Chantal haar blog over de Panoramaroute