1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Natuurgebied Drakensbergen

Natuurgebied Drakensbergen in Zuid-Afrika

De ontzagwekkende Drakensbergen verkregen hun naam door de karakteristieke, grillige punten van het rotsgebergte, dat menigeen doet denken aan een drakenrug. Trek over dit imposante berggebied in Zuid-Afrika en verwonder u over de bergtoppen, San-rotstekeningen, watervallen, rotspoeltjes en heetwaterbronnen.

 

Injasuti, Sanipas & Amfitheater

De Drakensbergen in KwaZulu-Natal is de hoogste bergketen van Zuid-Afrika. (Er bestaat een gelijknamig berggebied op de Panoramaroute nabij Johannesburg, welke iets lager en minder imposant is dan die van Natal.) Hier verrijst de Injasuti, de hoogste berg van het land; het Amfitheater, een indrukwekkende klif van vijf kilometer lang en de Sanipas, de hoogste bergpas van Zuid-Afrika nabij de grens met Lesotho. Het ‘hoogste’ biertje van het land wordt daar getapt, met een schitterend panoramisch uitzicht vanaf 2874 meter hoogte.

 

Hier wandelt u door bloemenweiden, bergbeekjes, mistige bossen, diepe kloven en groene, afgelegen valleien. Hier zwerven antilopen, jakhalzen, bavianen en luipaarden. U beleeft het avontuur van uw leven tijdens een trektocht door de Natalse Drakensbergen.

 

Rotstekeningen van de Bosjesmannen

De Drakensbergen zijn wereldberoemd door hun rotstekeningen van de San, ofwel de Bosjesmannen. Er zijn 550 plaatsen in de grotten bekend waar de inheemse stammen hun kunst hebben vereeuwigd. Dit is het moment in uw Zuid-Afrika reis om deze intrigerende cultuur tot leven te zien komen!

 

De kunstwerken zijn niet alleen relevant omdat ze zo oud zijn, maar ook omdat in deze tekeningen voor het eerst kleur en dimensie werd gebruikt.  De Main Caves herbergen de grootste collectie. Er zijn in het gebergte tevens hotels en kampeerplekken ingericht, zodat u gedurende een langere tijd optimaal van uw reis door de Zuid-Afrikaanse Drakensbergen kan genieten.

 

Roofvogels, planten en de Tugela Falls

De Drakensbergen herbergen talloze roofvogels, die u het beste kan zien bij de Lammergeier Hide. Daar worden karkassen van dode dieren neergelegd om spectaculaire roofvogels zoals de lammergier en zwarte arend aan te trekken. Ook bij het Castle Game Reserve komen veel vogels voor, daar vindt u tevens grazende elanden. Plantenliefhebbers genieten in de Drakensbergen van honderden plantensoorten, die vooral bij Giant’s Castle te zien zijn.

 

Een grote trekpleister in het gebergte zijn bovendien de Tugela Falls, een adembenemende reeks watervallen met de hoogste van het land (183 meter, de tweede hoogste waterval ter wereld). En dat is nog niet alles. Op de bergketen kunt u paardrijden, mountainbiken, vissen, klimmen, golfen en forelvissen. Het is een geliefde plek voor wandelaars, levensgenieters en avontuurlijke reizigers. Ervaar het zelf en adem de verfrissende, schone lucht van de fascinerende Drakensbergen.

 

 

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reizen naar Drakensbergen
Zuid-Afrika-Panoramaroute-1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Panoramaroute uitgebreid

Noord: Johannesburg > Tzaneen, theeplantages > Krugerpark, op safari > Hazyview, begin Panoramaroute. eSwatini (Swaziland): Ezulwini Vallei, lokale markten. Midden: Mkuze, wandelsafari > Rorke's Drift, Battlefields > Drakensbergen, groene vallei.

shutterstock_31471042
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen: Hooglanden & Drakensbergen

 

Via de gouden stranden van Durban naar het juweeltje, Drakensbergen. Ontdek de natuurschoon en reis door naar Clarens en het schilderachtige Golden Gate Highlands National Park.