1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Lubombo Mountains

Lubombo Mountains in Swaziland

De Lubombo Mountains vormen de grens tussen Swaziland en Mozambique. De afgeplatte bergtoppen zijn het visitekaartje van de regio Lubombo, met de meeste wildreservaten van Swaziland.

 

Lubombo gebergte

De Lubombo hebben een mysterieuze geschiedenis: hier zijn ooit menselijke fossielen gevonden die tot 100.000 jaar terug in de tijd wijzen. De vlakke bergtoppen worden dus al millennia bewonderd, de achthonderd kilometer lengte is al ontelbare keren overgetrokken. Toch heeft het gebergte zijn magie nog niet verloren.

 

De heuvels strekken zich uit naar KwaZulu-Natal en het Kruger Park in Zuid-Afrika. Rivieren zoals de Great Usuthu en Mbuluzi River slijten diepe ravijnen uit voordat ze uitmonden in de Indische Oceaan. De streek is vernoemd naar het Zulu-woord ubombo, wat ‘grote neus’ betekent. Een trektocht over de verlaten Lubombo levert u gedenkwaardige aanzichten van zeldzame flora en fauna op.

 

Lubombo regio

Het gebergte ligt in de regio Lubombo: het grootste district van Swaziland. Indien u tijdens uw Swaziland reis helemaal in de natuur op wilt gaan, is Lubombo de volmaakte regio. Door dit laagveldgebied stroomt de Great Usuthu River, ook wel bekend als Maputo River, die u een heerlijk avontuur biedt: wildwaterraften! Tijdens uw spannende tocht over het water stuit u op rotsen, ravijnen, bomen, planten en misschien wel op een nijlpaard of krokodil.

 

Lubombo is daarnaast een toonaangevende regio in Swaziland op het gebied van vogelsoorten. De hoofdstad is Siteki, hoog gelegen op een plateau in de bergen, een plek waar natuur overheerst. U kijkt prachtig uit over de bergen in het westen van Swaziland en bij helder weer ziet u zelfs de Indische Oceaan. In het noorden vindt u het Shewula Mountain Camp, voor diegenen die even als een Swazi wil leven.

 

Lubombo Conservancy

Lubombo is echter voornamelijk geliefd om zijn vele wild- en natuurparken. Nergens anders in Swaziland vindt u zoveel natuurschoon bij elkaar. Samen staan de parken bekend als Lubombo Conservancy. Daartoe behoren onder meer Hlane National Park, Mbuluzi Game Reserve, Mlawula Nature Reserve en Shewula Nature Reserve. De Big Five, maar nog veel meer dan dat, vindt u in hier!

 

Spring in een jeep, op een mountainbike of paard of trek goede wandelschoenen aan en ontdek de pracht en praal van dit kleine koninkrijk. Uiteindelijk zouden alle dieren door het hele gebied moeten kunnen lopen zonder begrenzing tussen verschillende parken. Voor het zover is, kunt u nog uw favoriete reservaat uitkiezen -  het wild in Lubombo is Swazilands talrijkste.