1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Mantenga Nature Reserve

Mantenga Nature Reserve in Swaziland

Het Mantenga Nature Reserve ligt in een verbluffende omgeving bij de Ezulwini Vallei, met als achtergrond een schilderachtig plaatje van de Mdzimba bergen. De watervallen in het reservaat zijn de bekendste van Swaziland en de Mantenga Cultural Village is een beleving die u altijd zal bijblijven.

 

Waterbessie, bavianen & Mantenga Falls

In het Mantenga Nature Reserve snuift u een geur van verse eucalyptus en plukt u rood fruit van de boomtakken - het gebied is begroeid met vele (inheemse) bomen waaronder de eucalyptusboom en de ‘Waterbessie’ (syzygium cordatum). De Lusushwana rivier kabbelt door het groene schouwspel heen, de parkbezoekers verleidend een verfrissende duik in het koele water te nemen. Het gebied is makkelijk behapbaar en daarom is het een prettige omgeving voor een wandeling waarbij u niet de weg kwijt raakt door eindeloze paden.

 

In het Mantenga Nature Reserve vindt u tijd en aandacht voor elk dier wat uw pad kan kruisen zoals bavianen, stekelvarkens, nyala’s, otters en galago’s. De Mantenga watervallen zijn beroemd: het grootste volume water van Swaziland stort hier naar beneden. De klif is een begeerde plek voor de zeldzame heremietibis, die zich hopelijk laat zien als u ter plekke van een lekkere picknick geniet.

 

U kunt het Mantenga Nature Reserve te voet of met de auto verkennen.

 

Cultural Village

De cultural village in het Mantenga Nature Reserve is erg in trek als middagactiviteit. Het levende openluchtmuseum is opgericht om zowel lokale bewoners als reizigers in te leiden in de traditionele Swazicultuur: deze ervaring is uniek! Tientallen hutten, loslopende geiten en Swazi’s in kledingstijl lopen rond alsof het een negentiende-eeuws dorpje betreft. Regelmatig worden er demonstraties gehouden van gewoonten en gebruiken.

 

Zo laat de één zien hoe hun prachtige keramiek of sieraden gemaakt worden, terwijl de ander zijn benen in de lucht gooit bij de populaire sibhacadans. Mensen drummen op ambachtelijke trommels, zingen met stralende gezichten en worden het allergelukkigste als u gezellig een dansje met hen meedoet. Laat u informeren over bouwstijlen van de hutten, kook mee met de inwoners of dompel u onder in de wereld van traditionele medicijnmannen.

 

De Mantenga Cultural Village is voor veel reizigers een bijzonder bruisend onderdeel van hun Swaziland reis.