1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Cradock

Het charmante stadje Cradock

Onder de brandende zon en de heldere, felblauwe lucht van de droge Karoo ligt Cradock, een rustige plaats tussen Port Elizabeth en Johannesburg. Zonnestralen weerkaatsen op het lichtgrijze staal van karakteristieke windmolens op nabijgelegen schapenboerderijen. Cradock is klein, maar er is voldoende te doen en te beleven.

 

De bezienswaardigheden van Cradock

De Groote Kerk stamt uit 1867, het Great Fish River Museum vertelt over de geschiedenis van de pioniers en de gerestaureerde historische huisjes van Die Tuishuise (unieke overnachtingsplek) zijn ingericht als kolonistenwoningen. Schrijfster en gelijkheidsstrijder Olive Schreiner (The Story of an African Farm) wordt herinnerd in haar geboortehuis en ligt begraven op de Buffelskop Peak. Bekijk zeldzame bergzebra’s in het Mountain Zebra National Park en ontspan in de zwavelbaden van Cradock Spa. De rust en ruimte van de Karoo is eindeloos. 

 

Cradock en de omgeving

Stap in de auto voor een mooie excursie vanuit Cradock. De omgeving leent zich goed om door heen te reizen. Wanneer het zonlicht op de rode bergtoppen schijnt lijkt het alsof u door een schilderij rijdt. Het is een uiterste fotogenieke omgeving. Maak een stop bij het Mountain Zebra Park, bekent vanwege de Kaapse bergzebra’s die hier leven. Aardig om te weten is dat het strepenpatroon van deze zebrasoort weer anders is dan die van de Burchell zebra die in andere wildparken leeft. U mag met uw huurauto door het parkje rijden.

 

Graaff-Reinet op korte afstand van Cradock

Het pittoreske stadje Graaff-Reinet is vanuit Cradock goed bereikbaar. Neem de tijd, wandel door de straten en laat de prachtige architectuur op uw inwerken. Ruim 200 woningen zijn uitgeroepen tot nationaal momument. Op een steenworp afstand ligt Nieu Bethesda, een typisch Afrikaner dorpje waar kunstenares Helen Martin haar Owl House met talloze betonnen beelden ooit helemaal gedecoreerd heeft met stukjes glas. Een bijzondere plek om te bezoeken.

 

Natuur en cultuur dichtbij Cradock

Egg Rock is een ongeveer 10 meter hoge eivormige rots van doleriet gesteente. Het lijkt erg wankel en onstabiel staan zo op de rand maar niets is minder waar want het balanceert er al jaren. Hoewel Egg Rock op een steenworp rijafstand van Cradock is gelegen krijgt u het gevoel duizenden kilometers van de bewoonde wereld te zijn neergestreken. Deze plek is misschien wel het meest rustgevend van de Karoo. Het landschap is magisch dus neem de tijd om hiervan te genieten voordat u weer terugkeert naar de huiselijkheid van uw overnachtingsplek.

 

Bekijk onze rondreizen naar Zuid-Afrika.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen bezoekt u de Cradock
elephants_walking_at_addo by NMBT_2
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Karoo en safari in Addo

 

Van het historische stadje Graaff-Reinet naar Cradock. Oog in oog met Victoriaanse huizen en daarna op safari in het Addo Elephant National Park.