1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Mountain Zebra National Park

Het Mountain Zebra National Park in Zuid-Afrika

Het Mountain Zebra National Park wordt ook Nationaal Park Bergkwagga genoemd. Ga op ontdekkingstocht in dit relatief kleine reservaat dat de Kaapse bergzebra van uitsterven heeft gered. Het park ligt bij Cradock en niet ver van Graaff-Reinet: combineer meerdere hoogtepunten in uw reis door de Oostkaap.

 

Kaapse bergzebra

De Kaapse bergzebra onderscheidt zich van andere zebra’s door de oranje gloed op zijn kop en de heldere strepen die bij de buik ophouden, maar op de poten tot de hoeven doorlopen. Het mag een wonder heten dat u dit dier nog kunt zien, aangezien er ooit nog maar twee Kaapse bergzebra’s rondliepen. Inmiddels heeft dit reservaat de populatie laten uitgroeien tot meer dan zevenhonderd! Het park bestaat uit glooiende heuvels en diepe ravijnen. Wandel- en safaritochten leiden u door de adembenemende omgeving van Mountain Zebra National Park.

 

Dieren, natuur en cultuur

Uw Zuid-Afrika reis is niet compleet zonder een safari. Het Mountain Zebra National Park biedt naast zebra’s ook springbokken, hartebeesten, bergrietbokken, zwarte gnoes en nog veel meer. Er vliegen wel tweehonderd vogelsoorten! Avonturiers gaan met een gids jachtluipaarden achterna – een spannende zoektocht langs hun sporen leiden u naar dit razendsnelle dier. De vergezichten in dit park zijn echter ook de moeite waard.

 

Vanaf de Rooiplaat Plateau kijkt u uit over de rode Karoo en de verzamelplaatsen van de dieren. Op de heuvel Saltpeterskop vindt u bovendien een schaakbord – in de 19e eeuw was dit spel geïmproviseerd door verveelde Britse soldaten. Nog verder terug gaan de rotsschilderingen van de San, beter bekend als de Bosjesmannen. Het warme, droge klimaat van de Oostkaap zal uw braai onder de sterrenhemel compleet maken. Geniet van Zuid-Afrika op zijn best in het Mountain Zebra National Park.

Tijdens deze reizen reist u door het Mountain Zebra N.P.
Zuid-Afrika-Graaf-Reinet
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Nationale Parken en Karoo

Zuid: Kaapstad, Tafelberg. West: Paternoster, vissersdorp. Zuid: Tulbagh, wijngebied > Beaufort-West, Karoo> Graaff-Reinet, historische gebouwen > Addo Elephant National Park, olifanten > Amakhala Game Reserve, safari.

elephants_walking_at_addo by NMBT_2
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Karoo en safari in Addo

 

Van het historische stadje Graaff-Reinet naar Cradock. Oog in oog met Victoriaanse huizen en daarna op safari in het Addo Elephant National Park.