1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Mkhaya Game Reserve

Mkhaya Game Reserve in Swaziland

Het Mkhaya Game Reserve is ooit begonnen als heilig land voor het bedreigde nguni-rund, inmiddels is het een verzameling van wild waaronder de zeldzame zwarte neushoorn. Het Mkhaya-wildpark garandeert een ontmoeting met vele dieren.

 

Mkhaya rangers

Een bezoek aan het Mkhaya Game Reserve is vrij exclusief. In dit park boekt u een ontmoeting met een Mkhaya-ranger aan de grens van het park: uw auto blijft achter, zijn jeep rijdt u rond. U kunt ook met een gids lopend op pad! Die verplichte begeleiding lijkt misschien jammer, maar het is een goede regeling op allerlei vlakken.

 

Niet alleen bent u gegarandeerd onder hun professionele oog veel dieren te zien, maar ook ondersteunt u de financiering van het park. Het gebied is namelijk in handen van de mensen uit de nabijgelegen Swazi-gemeenten en zij halen alle inkomsten uit de bezoekers. Door uw bezoek helpt u het Mkhaya Game Reserve, een toevluchtsoord voor wilde dieren, bestaan.

 

Wildpark Swaziland

De gidsen in het Mkhaya Game Reserve kennen alle grenzen van hun dieren: zij brengen u soms angstaanjagend dichtbij. Het meest imposant is dat tijdens een wandeling, uw wilderniservaring is dan erg intiem. U ziet olifanten, elanden en diverse soorten antilopen, maar ook zebra’s, wratzwijnen en giraffen. U wilt vast wat meer afstand houden van de nijlpaarden, krokodillen en hyena’s. Met uw gids bent u in goede handen en leert u alles over leven en overleven in het wild. De zwarte neushoorn is wat agressief en vrij schuw, maar met een beetje geluk vangt u een glimp van dit bijzondere dier op. 

 

Mkhaya Game Reserve is daarbij het enige wildpark in Swaziland met buffels.

 

Overnachten & wildwaterraften

In het Mkhaya Game Reserve staan her en der kleine, stenen huisjes waar u kan overnachten. Uw reis Swaziland bereikt hier een echt outdoor-hoogtepuntje, als u bij het kampvuur onder de heldere sterrenhemel zit, luisterend naar geluiden van het leven in het park. De volgende dag kunt u nog meer actie zoeken: wildwaterraften op de Great Usutu River is een populaire activiteit in Swaziland. Naarstig peddelen, rotsklimmen en profiteren van de stroom wisselen elkaar af en zorgen hoe dan ook voor een flinke dosis adrenaline.

 

Mkhaya Game Reserve maakt deel uit van de Big Game Parks, samen met Hlane National Park en het Mlilwane Wildlife Sanctuary.