1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Thailand

Tijdens deze rondreis door Thailand maakt u kennis met de hoogtepunten van het land van de glimlach. U begint de reis in Bangkok, een stad zo rijk aan cultuur dat u er nooit genoeg van zult krijgen. Vervolgens bezoekt u de River Kwai waar u geniet van de prachtige natuur en de indrukwekkende historie. Halverwege de reis gaat u richting het zuiden naar de jungle van Khao Sok. De reis sluit u af met een strandverblijf op Koh Phangan.

Wat maakt deze reis bijzonder
Strand op Koh Phangan
Per kano door N.P. Khao Sok
Fietstocht in Bangkok
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!
Prijsindicatie: vanaf € 1100,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Thailand

Dag 1       Aankomst Bangkok

Dag 2       Bangkok

Dag 3       Bangkok

Dag 4       River Kwai

Dag 5       River Kwai

 

 

Dag 6       River Kwai

Dag 7       Khao Sok

Dag 8       Khao Sok

Dag 9       Koh Phangan

Dag 10     Koh Phangan

Dag 11     Koh Phangan

Dag 12     Koh Phangan

Dag 13     Koh Samui

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangkok

U wordt van de luchthaven in Bangkok opgehaald en naar uw hotel in Bangkok gebracht (transfer).

 

Informatie Bangkok:
De hoofdstad van Thailand ligt aan de Chao Phraya rivier. De Thai noemen Bangkok ook wel Krung Thep; de stad der engelen. Het is een drukke, uitbundige metropool met ruim acht miljoen inwoners. De stad kent vele gezichten door de mix van het moderne stadsleven met de traditionele Thaise cultuur. Er zijn diverse wijken om te bezoeken en om te verblijven. Net waar u het liefste wilt verblijven. In de omgeving van de torenhoge gebouwen met skybars en gigantische winkelcentra vindt u ook leuke kleine marktjes en restaurantjes. Of wilt u liever in het oude centrum verblijven? Dan heeft u een aantal hoogtepunten in de directe omgeving, zoals het paleis van de koning. De Grand Palace is ontzettend mooi complex bewaakt door indrukwekkende wachters. Oranje geklede monniken lopen tussen de gouden tempels. Op het terrein staat de tempel Wat Phra Kaeo, één van de belangrijkste tempels van Thailand. Binnen staat de smaragdgroene Boeddha te schitteren op zijn troon. Maak een wandeling over het complex en proef de sfeer van rondom het oude Koningshuis. Maar ook kunt u een bezoek brengen aan de Wat Pho, de liggende boeddha. Of één van de andere vele mooie en bijzondere tempels in het oude centrum.

 

Overnachting in Bangkok.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Bangkok

Thai Arts-BKK_The Royal Grand Palace_3926(13)

Fietsen door Bangkok:
Vandaag verkent u Bangkok per fiets! U gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt waar u om 9,00 uur wordt verwacht door uw gids van vandaag. U kunt bij de receptie om een tuktuk of taxi vragen. Samen met de gids fietst u door achterliggende straatjes en smalle steegjes van het 'nieuwe' Bangkok naar het oude centrum. Rond het middaguur komt u aan op een plek waar verschillende ambachts- en marktlieden op en aan het water handel drijven. Geniet van een lunch aan het kanaal voordat u het Artist's House bezoekt. Hier wordt, op de meeste dagen, een traditionele poppenshow gehouden.

 

Na een bezoek aan het Artist's house gaat u het water op. Met de fietsen achter in een longtail boot vaart u over smalle kanalen. In de vijftiger jaren van de 19e eeuw stond Bangkok bekend als het Venetië het Oosten met veel waterwegen en slechts een handjevol stoffige wegen. De stad is uitgegroeid tot metropool, maar het karakteristieke leven rondom het water is nog steeds zichtbaar. De tocht gaat verder over de Chao Phraya rivier, langs het Koninklijk Paleis en de Tempel van Dageraad: Wat Arun. Vervolgens meert u aan om de fietsen uit te laden en terug naar de opstapplaats te rijden.

Deze excursie is samen met andere reizigers, inclusief lunch, Engelssprekende gids en fietshuur.

 

Overnachting in Bangkok.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie

Een ware tuktuk belevenis
Bangkok

Een ware tuktuk belevenis

Typerend voor Bangkok zijn de tuktuks die door de hele stad rond rijden. Maar ook de vele eetstalletjes die u...

Foodtour door China Town
Bangkok

Foodtour door China Town

Deze heerlijke excursie neemt u mee door het 200 jaar oude Chinatown waar u in aanraking komt met de de lokale...

Dag 3 Bangkok

Bangkok - AJ - Survey 2016 (17) thailand-Bangkok-varenklongs1(17)

Een leuke manier om Bangkok te zien is vanaf het water. Stap in één van de vele longtail boten of watertaxi's en vaar over de Chao Phraya Rivier, de levensader van Bangkok. Plan ook een bezoek aan Chinatown, waar u kunt dwalen door het web van kleine straten, drukke markten, goudwinkels en eetstalletjes. Wat ook echt niet mag ontbreken is een bezoek aan de Wat Arun. In te plannen met uw bezoek aan China town, namelijk eenvoudig te bereiken met de boot. Drink 's avonds een drankje in één van de skybars voor een uitzicht over de verlichte stad. Bent u in het weekend in Bangkok? Breng dan een bezoek aan de Chatchuakmarkt. Favoriet bij de lokale bevolking en koopjesjagers. Wilt u Bangkok op een actieve manier of bijzondere manier ontdekken? Dan kunnen we ook een leuke georganiseerde activiteit voor u opnemen, passend bij uw wensen.

 

Overnachting in Bangkok.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Bangkok - River Kwai, Kanchanaburi

CIMG0773(8) P1020671(8) Thailand-riverkwai27_5l54ms(8)

U wordt vanochtend om 06.00 uur opgehaald bij uw hotel. Samen met andere reizigers begint u aan de River Kwai-driedaagse. De chauffeur rijdt u van Bangkok naar Kanchanaburi, naar de rivier de Kwai. De ‘River Kwai’ is wereldberoemd vanwege de verfilming van 'Bridge on the River Kwai’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten krijgsgevangenen op bevel van de Japanners een spoorlijn aanleggen naar Birma. Velen vonden bij de aanleg hiervan de dood, waaronder veel Nederlanders. U bezoekt een museum waar u alle informatie kunt vinden over deze beruchte Birmaspoorlijn.

 

Hierna bezoekt u één van de twee grote oorlogsbegraafplaatsen in Kanchanaburi. De brug over de Kwai-rivier ligt hier niet ver vandaan. Natuurlijk heeft u de tijd om dit icoon op de foto te zetten. Na deze heftige geschiedenis stapt u in een longtail boot om door de bergachtige jungle-omgeving naar uw verblijf op het water te varen. U checkt in bij de jungle rafts waar een smakelijke lunch op u wacht. In de middag gaat u per boot en busje naar de Hell Fire Pass en Memorial. Dit is een belangrijk onderdeel van de Birmaspoorlijn. U krijgt hier een indruk van de zware omstandigheden waarin de gevangenen te werk waren gesteld. Tegenwoordig is het een serene plaats middenin de natuur. Voor het donker wordt keert u terug naar uw huisje op het water. Er wordt een diner geserveerd.

 

’s Avonds kunt u een muziek- en dansvoorstelling bijwonen van een minderheidsgroep uit Birma; de Mon. Deze mensen zijn lang geleden gevlucht uit Birma en hier neergestreken. Het uiterlijk van de Mon is duidelijk anders dan de Thai. Inclusief: lunch, diner, vervoer samen met andere reizigers, Engelssprekende gids, entreegelden. Tip: In verband met het vroege vertrek raden wij u aan een ontbijtbox te bestellen in het hotel in Bangkok de avond ervoor.

 

Overnachting in Kanchanaburi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, vervoer, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Dag 5 River Kwai, Kanchanaburi

Om 07.00 uur is het ontbijt. Daarna brengt u een bezoek aan een van de weinige Mon-dorpen van Thailand. Het dorp ligt pal achter de jungle rafts, dus lekker dichtbij. U heeft gisteravond al kennis kunnen maken met de dansen van deze Birmese bevolkingsgroep. Nu kunt u zien hoe zij in Thailand hun leven voortzetten. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.
Inclusief: ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, entreegelden (samen met andere reizigers).

 

Overnachting in Kanchanaburi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en entreegelden 

Dag 6 River Kwai, Kanchanaburi - Nachttrein

Tot en met de lunch heeft u alle tijd om nog even te genieten van de mooie omgeving, een frisse duik in de rivier en nuttigt u het ontbijt. In de middag gaat u lunchen en wordt u naar de pier gebracht. Als afsluiting van een mooie route naar de River Kwai maakt u een historische rit over de beruchte dodenspoorlijn door het weelderige groen van Kanchanaburi. Gezamenlijk wordt u aan het eind van de dag teruggereden naar Bangkok. U arriveert aan het begin van de avond bij uw hotel (afhankelijk van verkeersomstandigheden). Inclusief ontbijt en lunch, vervoer (samen met andere reizigers), Engelssprekende gids en entreegelden.

U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar het treinstation van Bangkok gebracht (transfer).
U reist met een nachttrein van Bangkok naar Surat Thani, in een tweede klas coupé. U heeft twee stoelen die later op de avond voor u worden uitgeklapt en opgemaakt, zodat er twee bedden ontstaan. Er worden gordijnen opgehangen die zorgen voor wat privacy. We raden aan voordat u vertrekt nog even langs een supermarkt te gaan voor wat eten en drinken. Het is mogelijk om in de trein wat te bestellen, maar de keuze is beperkt. Schuif uw bagage onder de stoelen en neem plaats. De treinrit duurt ongeveer 12 uur.

 

Overnachting in de trein.

Inclusief ontbijt en lunch, vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden en treinreis

Dag 7 Surat Thani - Khao Sok

U kunt in de trein uw ontbijt bestellen (en betalen). U arriveert ’s ochtends in Surat Thani. U wordt bij het treinstation in Surat Thani opgehaald en naar uw hotel in Khao Sok Nationaal Park gebracht (transfer).

Informatie Khao Sok:
Een junglesafari in het Khao Sok National Park tijdens uw reis in Zuid-Thailand is een onvergetelijke ervaring. Het park ligt ongeveer tussen Phuket en Koh Samui in. Het biedt volop mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids een boottocht door het gebied maken of met een autoband de rivier afvaren. Wilt u liever actief het park verkennen? Maak dan een wandeltocht door het tropisch regenwoud of ga per kano de rivier af.

 

Overnachting in Khao Sok.

Inclusief transfer

Dag 8 Khao Sok

Kanoën over de Sokrivier:
Deze middag gaat u samen met een klein aantal andere reizigers op pad. De tocht begint met een bezoek aan een grot waar aanhangers van het Boeddhisme verschillende offers brengen. De grot komt uit op de Sok rivier, de ‘levenslijn’ van Khao Sok. Voor de bouw van de weg was deze rivier een lange tijd de enige verbinding tussen de jungle en de bewoonde wereld. U stapt hier twee aan twee in een kano en wordt geroeid door een lokale gids die dit gebied op hun duimpje kent. U kunt ook zelf mee roeien.

Vanaf het water krijgt u een goed beeld van het leven hier. U vaart langs kleine dorpen, rubber- en palmolieplantages. De natuur rondom de rivier is idyllisch en stil. Kijk ook goed langs de waterranden, wellicht wordt u begluurd door aapjes. U vangt een glimp op van de ‘Khao King Kong’, ook wel ‘King Kong Berg’, de beschermgodenheuvel met uitzicht over Anurak. De boottocht gaat verder stroom afwaarts langs de grote ‘zeeschildpad’ brug, totdat u bij het punt komt waar de chauffeur op u wacht en terug naar het hotel brengt.
Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, kayak.

Overnachting in Khao Sok.

Inclusief ontbijt en kano-excursie

Tuben over de rivier
Khao Sok

Tuben over de rivier

Het is te gek om in een autoband de rivier af te dobberen. Voor alle leeftijden gegarandeerd plezier!
Onderweg...

Trekking door Khao Sok
Khao Sok

Trekking door Khao Sok

U wordt opgehaald bij uw hotel in Khao Sok en naar Bang Man Ranger Station gebracht waar u door een lokale...

Dag 9 Khao Sok - Koh Phangan

U wordt bij uw accomodatie in het Khao Sok National Park opgehaald en naar de Don Sak pier gebracht waar de boot naar Koh Phangan vertrekt (transfer). U vaart naar Koh Phangan. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw resort gebracht.

 

Informatie Koh Phangan:
Koh Phangan is een veelzijdig eiland voor jong en oud. De tropische warmte en palmbomen boven het strand zijn de ingrediënten voor een ontspannen strandvakantie. In het zuiden van het eiland kan er flink gefeest worden. Veel backpackers komen hier naar toe voor de wereldberoemde full moon parties. Het eiland heeft uitgestrekte stranden, maar ook intieme baaitjes waar de drukte als sneeuw voor de zon verdwijnt. Breng een bezoekje aan Haad Salad, een rustig strand met wit zand waar u een middag kunt zwemmen of snorkelen.

 

Overnachting op Koh Phangan.

Inclusief ontbijt, transfers en bootovertocht

Dag 10 t/m 12 Koh Phangan

Op Koh Phangan is van alles te doen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar watervallen, bezoek een avondmarkt of rijd met een fiets het eiland rond (een auto met chauffeur is ook mogelijk). Zin om juist helemaal niets te doen? Ga dan naar Ao Sri Thani, een strandje op een klein schiereiland in het westen van Koh Phangan. Alles draait hier om ontspanning. Naast zon, zee en hagelwit zand is er vrijwel niets. Heel rustgevend!

Overnachtingen op Koh Phangan.

Inclusief ontbijten

Dag 13 Koh Phangan - Koh Samui

U vaart in ongeveer een uur met de ferry naar het eiland Koh Samui. U wordt bij aankomst op Koh Samui opgewacht door onze chauffeur en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, tranfer en bootovertocht

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën