1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Thailand

Een rondreis die u niet alleen dé toeristische hoogtepunten van Thailand laat zien, zoals het koninklijk paleis in Bangkok, de brug over de River Kwai, de stad Chiang Mai en de jungle van Khao Sok. Ook ontmoetingen met locals, proeverijen van Thaise lekkernijen en fietstochtjes naar onbekende plekjes staan op het reisprogramma. Met als afsluiting een verblijf aan het strand van bounty-eiland Koh Phangan. Luieren, snorkelen of juist meer actie? Dat kan hier allemaal!

Wat maakt deze reis bijzonder
Fietsen door stad en jungle
Koken met een lokale familie
Bounty-eiland Koh Phangan
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Thailand

Dag 1   Aankomst Bangkok
Dag 2   Bangkok
Dag 3   Bangkok
Dag 4   River Kwai
Dag 5   River Kwai
Dag 6   Nachttrein
 

Dag 7   Chiang Mai
Dag 8   Chiang Mai
Dag 9   Chiang Mai
Dag 10  Khao Sok
Dag 11  Khao Sok
Dag 12  Khao Sok

Dag 13  Koh Phangan
Dag 14  Koh Phangan
Dag 15  Koh Phangan
Dag 16  Koh Phangan
Dag 17  Koh Phangan
Dag 18  Vertrek Koh Phangan

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangkok

Welkom in Thailand.

Thai Arts-BKK_The Royal Grand Palace_3926(13)

Deze reis langs de hoogtepunten van Thailand start in de bruisende hoofdstad Bangkok. Al bij het binnenrijden van de stad heeft u het gevoel in een andere wereld te zijn beland. Al uw zintuigen worden geprikkeld; wat een explosie van kleur, geluid en geur. Modern stadsleven en traditionele Thaise cultuur gaan hier hand in hand.

 

Na aankomst in uw hotel, bent u vrij om Bangkok te gaan verkennen. In het oude centrum zijn gelijk al een aantal van die hoogtepunten van Thailand te vinden. Met stip op nummer 1: het paleis van de koning. De Grand Palace is een immens complex bewaakt door indrukwekkende wachters. Maak een wandeling over het complex en proef de sfeer van het oude Koningshuis. Tussen de gouden tempels ziet u in het oranje geklede monniken lopen. Knoopt u vooral een praatje met ze aan; ze oefenen graag hun Engels. Op het terrein van het paleis staat de bekende Wat Phra Kaeo-tempel. Stap binnen om de smaragdgroene Boeddha te zien schitteren op zijn troon. In het oude centrum staan nog meer kleurrijke tempels, zoals de Wat Pho met een liggende Boeddha. In de omgeving van de torenhoge gebouwen met skybars en gigantische winkelcentra vindt u ook leuke kleine marktjes en restaurantjes. Wat een contrast. Tip: struin 's avonds door deze wijk!

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief transfer

Dag 2 Bangkok

Thailand-Bangkok-huizen-op-water Thailand-Bangkok-fietsen-Susan Thailand-Bangkok-tempel5

De fiets is een ideaal vervoersmiddel om de smalle straatjes van Bangkok mee te verkennen. Zo komt u op plekjes waar een auto u niet kan brengen. Deze fietstocht start in de kleurrijke wijk Chinatown, een wijk waar de enorme verschillen die Bangkok karakteriseren goed te zien zijn. U trapt door smalle achterafstraatjes, over lokale marken en langs tempels. U zigzagt langs de locals, en ziet het dagelijks leven van de mensen in de stad van heel dichtbij. Aangekomen bij de Chao Phraya-rivier gaan de fietsen op een bootje, en vaart u naar de overkant. Wat een verschil! Groen is de kleur die hier overheerst. Hooggelegen, smalle cementen paden leiden u door deze groene oase van Bangkok. Auto’s kunnen hier niet komen, dus u heeft hier alle ruimte. Na alle actie rust u uit aan boord van een longtailboot. Deze lange, smalle boot vervoert u door de wateren van Bangkok. Waarom Bangkok ook wel ‘Venetië van het oosten’ wordt genoemd, zal u gelijk duidelijk zijn. Vanuit de boot ziet u hoe de mensen op, aan en van het water leven. Leun achterover en neem het schouwspel in u op. Vanaf de kant en vanaf het water wordt u met een glimlach begroet door de locals.


Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt, lunch, fietshuur, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Bangkok

Een leuke manier om Bangkok te zien is vanaf het water. Stap in een van de vele longtail boten of watertaxi's en vaar over de Chao Phraya Rivier, de levensader van Bangkok. Plan ook een bezoek aan Chinatown, waar u kunt dwalen door het web van kleine straten, drukke markten, goudwinkels en eetstalletjes. Wat ook echt niet mag ontbreken is een bezoek aan de Wat Arun. Eenvoudig te bereiken met de boot vanuit China Town. Drink 's avonds een drankje in een van de skybars voor een uitzicht over de verlichte stad. Bent u in het weekend in Bangkok? Ga dan naar de Chatchuakmarkt. Favoriet bij de lokale bevolking en koopjesjagers. Wilt u Bangkok op een actieve of bijzondere manier ontdekken? Wij voegen graag een georganiseerde activiteit, passend bij uw wensen, toe.


Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt

Foodtour door China Town
Bangkok

Foodtour door China Town

Deze heerlijke excursie neemt u mee door het 200 jaar oude Chinatown waar u in aanraking komt met de de lokale...

Dag 4 Bangkok - River Kwai, Kanchanaburi

CIMG0773(8) P1020671(8) Thailand-riverkwai27_5l54ms(8)

Op naar het volgende hoogtepunt: de brug over de River Kwai. Een naam die een belletje moet doen rinkelen, omdat hier ook een film is opgenomen (kijktip) die het gruwelijke verhaal vertelt van de aanleg van de Thai-Birmaspoorlijn en de wereldberoemde spoorbrug over de River Kwai.


Op weg naar Kanchanaburi, de provincie waar dé brug te zien is, stopt u bij twee bijzondere markten. De eerste is een treinmarkt in het dorp Mae Klong. Bij gebrek aan ruimte hebben de marktkooplui hun waar op de trainrails uitgestald. Als de trein eraan komt halen ze alles snel weg zodat de trein kan passeren. Een verbazingwekkend schouwspel! De tweede is een drijvende markt, en dan ook nog een heel bekende: de drijvende markt van Damnoen Saduak. Veel toeristen stappen hier in een bootje om tussen de drijvende marktkraampjes door te varen en zich te verwonderen over de (voor ons) vreemde etenswaren die hier verhandeld worden. Het is een kleurrijk spektakel, en uw fototoestel maakt gegarandeerd overuren.


Vol indrukken stapt u weer in de auto voor het laatste deel van de rit naar de Hellfire pas in Kanchanaburi. De Thai-Birmaspoorlijn moest aangelegd worden over deze pas. Veel gevangenen, waaronder Nederlanders, zijn hier omgekomen door uitputting. De geschiedenis van deze plek is nog voelbaar. Ter nagedachtenis aan de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden is er een museum gebouwd. Neemt u de tijd om het museum rustig te bekijken, voordat u naar uw verblijf van vanavond wordt gebracht. Heel bijzonder: u slaapt in een drijvende kamer op de River Kwai!


Overnachting op de River Kwai.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 River Kwai

Vanuit de stad Kanchanaburi rijdt u de natuur in; ver bergen en door weelderige jungle naar de Erawan-watervallen. Deze zijn niet voor niets geliefd bij de lokale bevolking en toeristen. Er zijn poelen om in te zwemmen, dus neem zwemspullen mee. Houdt u van wandelen? Maak dan een wandeling met uw gids door de jungle rond de watervallen. Er zijn verschillende trails. Onze aanrader: volg de trail die naar het hoogste punt van de watervallen leidt. Er zijn maar liefst 7 niveaus, dus het is een hele klim. De beloning is een weids uitzicht, en een rustige poel om u in op te frissen. Uitrusten kan in de auto op weg terug naar Kanchanaburi. Als de trein op tijd rijdt kunt u na de lunch een stukje meerijden over de wereldberoemde Birma-spoorlijn. Zeker bezoekt u vandaag de ‘Bridge on the River Kwai’. Indrukwekkend om hier overheen te lopen. Deze avond overnacht u weer op het vasteland, in een sfeervol resort vlakbij de brug.

 

Overnachting vlakbij de River Kwai.
Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 River Kwai - Bangkok

Thailand-Bangkok-Trein1_1_414776

Terug naar Bangkok waar vandaan deze avond de nachttrein naar het noorden van Thailand vertrekt. Onderweg stopt u bij hoogste Chedi (stoepa) ter wereld. Deze Chedi is maar liefst 127 meter hoog en is dan ook al van verre te zien. Deze plek is belangrijk voor de Thai, omdat dit wordt gezien als de plek waar het Boeddhisme voor het eerst in Thailand werd onderwezen. Aangekomen in Bangkok heeft u nog tijd om wat eten en drinken voor in de trein in te kopen. In de trein is het weliswaar mogelijk wat te bestellen, maar de keuze is beperkt.


Overnachting in de trein.
Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Chiang Mai

Nog zo’n hoogtepunt van Thailand: de stad Chiang Mai oftewel ‘De roos van het noorden’. Na een treinrit van zo’n 14 uur komt u hier ’s ochtends aan. Even opfrissen in uw hotel, en dan op verkenning! Chiang Mai is qua grootte de tweede stad van Thailand, maar dan wel 40 kleiner dan Bangkok. De sfeer in de stad is dan ook veel gemoedelijker dan in Bangkok. Doordat Chiang Mai een eigen taal, keuken en tradities heeft is de sfeer hier weer heel anders. Wandel rustig rond en bewonder de vele tempels. Ga ook zeker naar de Wat Phratat Doi Suthep. Dit is namelijk niet zomaar een tempel! Bovenop de top van een 1601 meter hoge berg kijkt dit heiligdom uit over de wijde omgeving. Er gebeurt veel in en rond de tempel; schoolkinderen die uitvoeringen geven om wat bij te verdienen, pelgrims die hun rituelen doen, locals die een kopje koffie drinken. Bijzonder om te zien.

Tip voor ‘s avonds: bezoek één van de bedrijvige nachtmarkten om vers bereide gerechten uit deze regio te proeven en souvenirs te scoren. Chiang Mai is bekend als centrum voor handwerk. Wij vinden vooral de handgemaakte paraplu’s en het houtsnijwerk erg mooi.


Overnachting in Chiang Mai.
Inclusief transfer

Dag 8 Chiang Mai

Thailand-Chiang-Mai-tempel1 Thailand-Chiang-Mai-parapluutjes Lanna-stam in de bergen bij Chiang Mai

Olifanten en Thailand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op ongeveer een half uur rijden van Chiang Mai genieten olifanten van hun pensioen in een kleinschalig opvangpark. De olifanten worden hier liefdevol verzorgd en alles staat in het teken van het welzijn van de dieren. Tijdens uw bezoek leert u over het leven van deze olifanten, zoals over wat ze eten, hoe oud ze kunnen worden en over het verleden en de toekomst van de olifanten die hier wonen. De handen gaan uit de mouwen, en u helpt de verzorgers met het bereiden van de maaltijd van de olifanten. En daarna mag u ze ook voeren. Een wandeling over het terrein geeft u meer inzicht over hoe de olifanten leven, waar ze slapen en waar ze badderen. Ook daar mag u bij helpen. Ontzettend leuk om te zien hoe de olifanten genieten van het water. Een interactieve en verantwoorde manier om kennis te maken met de olifanten van Thailand.


Overnachting in Chiang Mai.
Inclusief ontbijt, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Chiang Mai

In en om Chiang Mai is zoveel te beleven dat het soms moeilijk kiezen is. Een aanrader is de fiets te pakken. Georganiseerd, maar trek er ook zelf op uit. Ontdek de prachtige natuur, de stad en laat u verrassen door de lokale lekkernijen. In het land van olifanten mag een ontmoeting met deze machtige dieren niet ontbreken. Maar dan wel op een verantwoorde manier! Voor de avonturiers is ziplinen tussen de boomtoppen een leuk idee. Maar ook raften of Stand Up Peddling (suppen), mountainbiken en wandelen is mogelijk. Er is voor iedereen wat te beleven in deze regio. Interesse in een speciale activiteit? We geven u graag meer informatie.


Overnachting in Chiang Mai.
Inclusief ontbijt

"Meet and Eat" bij de Lanna familie
Chiang Mai

"Meet and Eat" bij de Lanna familie

Leren koken tijdens een kookcursus is erg interessant. Maar hoe leuk zou het zijn om een dagje mee te kijken...

Dag 10 Chiang Mai - Khao Sok

thailand-zuid-Khao-Sok-National-Park

Van de bergen in het noorden reist u vandaag naar de jungle in het zuiden. Vanaf Chiang Mai vliegt u naar Surat Thani; de luchthaven die het dichtst bij Khao Sok National Park gelegen is. De komende dagen staan in het teken van natuur. Het tropische regenwoud in dit nationale park is prima te voet en per fiets te verkennen. Boot- en kanotochten ver de vele waterwegen zijn ook een aanrader. Maar eerst bijkomen van deze reisdag in uw verblijf middenin de natuur.


Overnachting in Khao Sok.
Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 11 Khao Sok

Vandaag gaat u het water op! Met een longtailboot, een lange smalle motorboot, maakt u een tocht over het stuwmeer van Khao Sok. Scan de weelderig begroeide oevers op zoek naar kleurrijke vogels en aapjes terwijl u voort pruttelt over het meer. In een rustige inham legt de boot aan bij hutjes die op vlotten zijn gebouwd. Hier liggen kano’s klaar waarmee u zelf door de lagune kunt peddelen. Ook is dit een prima plek om te zwemmen vanaf de vlonders. De locals die de hutjes beheren verzorgen een eenvoudige lunch met vis gevangen in het meer. Tijd voor meer avontuur! Vlakbij bezoekt u een grot. Hier zijn geen paden aangelegd, dus natte voeten gegarandeerd. Weer in de longtailboot voor de tocht terug naar de pier. Deze avond geniet u na van een ontspannen dag op het water.


Overnachting in Khao Sok.
Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Khao Sok

Thailand-khaosoknationalpark-vogeltje_2 thailand-khaosoknationalpark-aapje_2_269804 Thailand-khaosoknationalpark-jungle

Per fiets verkent u de weelderig groene omgeving van Khao Sok. Op de pedalen, door rubber- en palmolieplantages en langs hoog uitstekende karstbergen. U volgt een goed begaanbaar pad, wat deze fietstocht niet zwaar maakt. Onderweg stopt uw gids regelmatig om u bijvoorbeeld te laten zien hoe rubber uit de bomen wordt gehaald. Met de wind in de haren trapt u rustig voort en geniet u van de uitzichten. Stop gerust als u iets moois ziet wat u op de foto wil zetten. Na zo’n 15 kilometer bent u weer terug bij het beginpunt; een ervaring rijker!


Overnachting in Khao Sok.
Inclusief ontbijt, fietshuur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 13 Khao Sok - Koh Phangan

De witte stranden en kleurrijke onderwaterwereld behoren ook tot de hoogtepunten van Thailand. De komende dagen heeft u volop de tijd om van beide te genieten. Vanuit Khao Sok wordt u naar de pier gebracht, waar vandaan een boot u naar het eiland Koh Phangan brengt.


De komende dagen verblijft u aan het hagelwitte, door palmbomen omzoomde, zandstrand van Koh Phangan. Dit bounty-eiland is bekend vanwege de volle maan feesten die veel backpackers trekken. In de intieme baaitjes overheerst echter de rust.


Overnachting op Koh Phangan
Inclusief ontbijt, transfers en boottocht

Dag 14 t/m 17 Koh Phangan

Thailand-Koh-Phangan-zandstrand_1_497721

Op Koh Phangan is van alles te doen. Maak een wandeling naar de watervallen, zoef van de ziplines of rijd per fiets of quad het eiland rond. Geen zin in actie? Ga dan naar Haad Salad, een rustig strand waar u mooi kunt snorkelen. Of ga naar Ao Sri Thani, een strandje op een klein schiereiland aan de westkant van Koh Phangan. Alles draait hier om ontspanning. Naast zon, zee en hagelwit zand is er vrijwel niets. Heel rustgevend! Tip voor ’s avonds: bezoek de avondmarkt.

 

Overnachtingen op Koh Phangan
Inclusief ontbijten

Dag 18 Vertrek Koh Phangan

Helaas, uw reis door Thailand loopt ten einde. Met de ferry vaart u van Koh Phangan naar buureiland Koh Samui waar een luchthaven is.


Inclusief ontbijt en transfers

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen