1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Khao Sok Nationaal Park

In het zuiden van Thailand ligt het Khao Sok National Park. Dit natuurpark heeft dichte jungles, een groots blauw meer, ruisende watervallen, mysterieuze grottenstelsels en kalkstenen rotsen die vanuit het water omhoog torenen. Er zijn legio mogelijkheden om in Khao Sok tours te maken, waarbij u adembenemende locaties aandoet. Khao Sok is een geweldige toevoeging aan uw rondreis Thailand.

 

 

Khao Sok Nationaal Park bezienswaardigheden

Maak een tour door Khao Sok om zo alle bezienswaardigheden te bekijken. Afhankelijk van uw reis door Thailand kunt u besluiten hier één of meerdere dagen te verblijven. 

 

Het Cheow Lan Meer
Het Cheow Lan Meer is een schitterend meer met majestueuze kalkbergen die tientallen meters boven het wateroppervlak uitkomen. Het 165 km2 grote meer is ontstaan doordat de Paseang rivier werd afgesloten door de Rajiaprabha Dam, die elektriciteit opwekt in de omgeving. Op het meer drijven bamboehutjes die dienen als vakantiehuis. U kunt hier (primitief) overnachten.


Jungle tour door Khao Sok

Een ander soort tour in Khao Sok is een avontuurlijke jungletocht. Afhankelijk van uw conditie, kunt u kiezen voor verschillende opties. Spannend is de nachtsafari, waarbij u in het midden van de nacht op zoek gaat naar de dieren die dan wakker zijn. De geluiden uit het oerwoud zijn in de nacht veel luidruchtiger dan overdag. Bovendien is het zo donker dat u een geweldig zicht heeft op de duizenden sterren die zich aan de hemel bevinden. De Sok rivier leent zich uitstekend voor het maken van een boeiende tocht met een bamboebootje of tub (een rubberen band). Geniet hier van de rust en probeer dieren te spotten. Daarnaast ziet u schitterende kalksteenbergen en kliffen bedekt met donkergroene planten en bomen.

 


Khao Sok flora en fauna

Khao Sok heeft veel bijzondere dieren en planten. Zo komen er alleen al meer dan driehonderd soorten vogels voor, maar ook vleermuizen, cobra’s, pythons, luipaarden, varanen en apen. Enkele opvallende dieren zijn bijvoorbeeld muntjakherten en dwerghertjes die een opvallend kopje hebben zoals een muis. Het grotere wild, zoals de nevelpanter, tapir en de Maleise beer wonen hier ook maar laten zich helaas zelden zien. De  gibbon en de brillangoer slingeren hier door de bomen en zijn gemakkelijk te spotten. Daarnaast kent het Khao Sok Nationaal Park bijzondere flora, de beroemdste is de Rafflesia Kerrii. Dit is de op één na grootste bloem ter wereld waarbij de diameter 90 centimeter groot kan worden, en deze bloeit alleen in de maanden januari en februari. De lange lianen, vleesetende bekerplanten en plankwortelbomen zijn in Khao Sok ook in grote getalen te vinden.

 

Een tour door Khao Sok is een fantastische belevenis tijdens uw rondreis Thailand. Een ideale plek voor de reiziger die houdt van natuur en avontuur. 

Rondreizen en bouwsteen naar Khao Sok Nationaal Park
Thailand-Khao-Sok-jungle1(9)
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Van jungle naar strand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Khao Sok, junglesafari – Koh Samui, strand – Koh Phangan, wandel naar de watervallen, avondmarkt – Koh Tao, schildpaddeneiland – Bangkok, fietsen