1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Khao Sok Nationaal Park

Khao Sok National Park ligt in het zuiden van Thailand en is zeker een bezoek waard. Khao Sok wordt beschouwd als het mooiste park van Thailand en daarom voor ons onmisbaar in een rondreis Thailand. Het is een van de oudste regenwouden ter wereld en er valt veel te zien. Er bevinden zich dichte jungles, een groots blauw meer, ruisende watervallen, mysterieuze grottenstelsels en kalkstenen rotsen die vanuit het water omhoog rijzen. 

 

 

Kaart van Khao Sok National Park

 

Weer in Khao Sok National Park

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het belangrijk om tijdens het plannen van uw rondreis Thailand te kijken wanneer u het beste naar Thailand kunt afreizen.

 

Thailand ligt in de tropische zone waar de temperaturen aanhoudend boven de 30 graden liggen. Hierdoor kan het er erg benauwd worden. De regentijd loopt van mei tot november. De beste reistijd voor Khao Sok is daarom ook in de droge periode van november tot april. Dit is tevens de minst warme periode. Bekijk hier het klimaatoverzicht voor Thailand.

 

    

Top 5 leuk om te doen in Khao Sok National Park

1. Maak een jungletour

Een populaire manier om het park te verkennen is te voet, uiteraard onder begeleiding van een ervaren gids. Zo kom je meer te weten over het oerwoud. De trekkingen verschillen in lengte en zwaarte en zijn daarom voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of conditie. Khao Sok heeft veel bijzondere dieren en planten. Zo komen er alleen al meer dan driehonderd soorten vogels voor, maar ook vleermuizen, cobra’s, pythons, luipaarden, varanen en apen. De gibbon en de brillangoer slingeren hier door de bomen en zijn gemakkelijk te spotten. U heeft daarom een goede kans om wilde dieren te spotten. Het grotere wild, zoals de nevelpanter, de tapir, de wilde olifant en de Maleise beer wonen hier ook, maar laten zich helaas zelden zien. Misschien heeft u geluk!

 

2. Raften, kajakken en tuben op de Sok Rivier

Misschien wel één van de mooiste manieren om het park te verkennen is vanaf het water, en dan met name vanaf de Sok Rivier, een tamme rivier die op zijn gemak door het natuurpark stroomt. De Sok Rivier leent zich uitstekend voor het maken van een boeiende tocht met een bamboebootje of tube (een rubberen band). Geniet hier van de rust en probeer dieren te spotten. Daarnaast ziet u schitterende kalksteenbergen en kliffen bedekt met donkergroene planten en bomen.

 

  

 

3. Night Safari

Spannend is de nachtsafari waarbij u in het midden van de nacht, met een lokale gids, op zoek gaat naar de dieren die dan wakker zijn. De geluiden uit het oerwoud zijn in de nacht veel luidruchtiger dan overdag en u heeft een nog grotere kans om wild te spotten. Bovendien is het zo donker dat u een geweldig zicht heeft op de duizenden sterren die zich aan de hemel bevinden.

 

4. Grotten en watervallen

In het park bevinden zich een tal van mysterieuze grotten. Lokale vissers brengen u graag met hun bootje naar de ingang van de grotten rondom het Cheow Lan Meer. In de grotten vindt u indrukwekkende rotsformaties en ondergrondse stroompjes. Ook mooi om te zien zijn de watervallen die zich langs verschillende wandelpaden bevinden. Trek er met een gids op uit om de mooiste watervallen te bewonderen, sommige van wel 20 meter hoog.

 

 

5. Boottocht over het Cheow Lan Meer

Het Cheow Lan Meer is een schitterend meer met majestueuze kalkbergen die tientallen meters boven het wateroppervlak uitkomen. Tijdens de tocht wordt u rondgevaren door een local, die de omgeving door en door kent. U hoeft alleen maar de adembenemende natuur in u op te nemen en de mooiste foto’s te schieten.

 

Wilt u één van de bovenstaande excursies boeken? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Een tour door Khao Sok is een fantastische belevenis tijdens uw vakantieThailand. Een ideale plek voor de reiziger die houdt van natuur en avontuur.

Hotels in Khao Sok Nationaal Park

 

 

Anurak Community Lodge

Anurak Community Lodge

Khao Sok Boutique Camps

Khao Sok Boutique Camps

Paradise resort

Paradise resort

Rondreizen en bouwsteen naar Khao Sok Nationaal Park
Bangkok-Damnoek-Saduak-Drijvende-Markt
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Hoogtepunten van Thailand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Bangkok, fietsen en proeven > River Kwai, Erawan-watervallen > Chiang Mai, ontmoet de Lanna-stam > Khao Sok, varen door de jungle > Koh Phangan, meer dan strand

Thailand-Khao-Sok-jungle1(9)
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Van jungle naar strand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Khao Sok, junglesafari > Koh Samui, strand > Koh Phangan, wandel naar de watervallen, avondmarkt > Koh Tao, schildpaddeneiland > Bangkok, fietsen

Elephant_Experience_Elephant_Hills_Khao_Sok_Thailand_bron_Elephant_Hills_529376
Voorbeeldreis Zuid-Thailand

Bouwsteen Thailand: Beleef het Khao Sok National Park

Ideale reis voor alle seizoenen.

 

Zuid-Thailand: Khao Sok National Park– ontmoet de Aziatische olifant, slaap op het water, ga kajakken in het regenwoud, dit alles bij Elephant Hills.