1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Koh Lanta

Koh Lanta is de naam van een eilandenarchipel van de provincie Krabi in het zuiden van Thailand. Het is de perfecte locatie voor een ontspannen strandvakantie. Koh Lanta bestaat uit 52 kleine eilandjes waarbij Koh Lanta Noi (klein) en Koh Lanta Yai (groot) de bekendste eilanden zijn. Vanaf Koh Lanta zijn er fantastische mogelijkheden om te duiken tijdens een rondreis Thailand

 

Koh Lanta duiken

Koh Lanta ligt in de Andamanse zee en het is geweldig om hier te duiken. De mooiste plekken zijn Hin Daeng en Hin Muang. Hin Daeng heeft rotsen met rood koraal. Hin Muang heeft een diepe onderwater muur waar paars koraal is te zien. Deze behoren, samen met de Similan en Andaman eilanden, tot de beste locaties van Thailand voor een duikvakantie. De wateren zijn bij Koh Lanta vrij diep en het is mogelijk reuzenmanta’s en walvishaaien te spotten.


Koh Lanta snorkelen

Naast duiken kunt u bij Koh Lanta ook heerlijk snorkelen. Het water is helder en kalm, en regelmatig zwemmen er vele scholen vissen langs. De leukste eilandjes om bij te snorkelen zijn Koh Rok, Koh Kradan, Koh Ngai, Koh Haa en de Kantiang Baai. Deze eilandjes kunt u tijdens een dagtripje vanaf Koh Lanta bezoeken.

 

Koh Lanta Thailand


Koh Lanta stranden
De stranden van Koh Lanta zijn heerlijk rustig, groot en open. Het uitzicht van de stranden is echter minder spectaculair dan bij Kho Phi Phi en Phuket, maar daarom is het veel minder toeristisch. De fijnste stranden liggen aan de westkust, aan de oostkust zijn er voornamelijk rotsen en mangroven. Het populairste strand is Klong Dao, waar u van alle gemakken bent voorzien qua restaurantjes en drinkgelegenheden. Andere mooie stranden op Koh Lanta zijn Khlong Nin Beach, Klong Chak Beach, Pra-Ae en Klong Khong Beach.

 

 

Khao Mai Kaew grotten

Op Koh Lanta zijn de Mai Kaew grotten te vinden. Deze grotten hebben prachtige stalactieten en stalagmieten, en ook nog genoeg spinnen en vleermuizen! De ene grot is groot genoeg om er rustig door heen te wandelen, terwijl andere gedeeltes zo klein zijn dat u zich alleen kunt verplaatsen door te kruipen. In een van de grotten op Koh Lanta is er een meer waar eventueel gezwommen kan worden.


Koh Lanta geschiedenis

Sinds de 17e eeuw wordt Koh Lanta bewoond. Het was lange tijd een tussenstop op de handelsroutes richting Maleisië, Phuket, China en Indonesië. De oude insteekhaven en de vuurtoren stammen nog uit deze tijd. Het toerisme op Koh Lanta is langzaam groeiende, maar het is totaal niet te vergelijken met andere toeristische locaties in Thailand.

U gaat naar Koh Lanta tijdens een rondreis Thailand voor de rust, het strand en de schitterende zee. 

Tijdens deze rondreis reist u naar Koh Lanta
Boten aan de kust van Koh Yao Yai in Thailand
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Paradijselijke eilanden

Ideale reis tijdens onze winterperiode.

 

Phuket > Koh Yao Noi, onontdekt paradijs tussen de kalksteenrotsen > Koh Lanta, verlaten stranden en ongerepte jungle > Koh Kradan, ongestoord genieten op het bountystrand