1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Plaatsinformatie Thailand

Onderstaand een overzicht van de belangrijkste gebieden in Thailand.

Thailand van noord naar zuid

In het noorden grenst Thailand aan Myanmar, Laos en Cambodja, in het uiterste zuiden aan Maleisië.

 

In het noordelijke deel ligt de stad Chang Mai. Dit gedeelte is met name bekend door de bergstammen die daar leven. Fietsen in de omgeving van Chiang Mai is een hele leuke manier om deze omgeving te verkennen.

 

Het oostelijk deel is vooral bekend van het Khao Yai National Park en de idyllische eilandjes die daar voor de kust gelegen zijn, zoals Koh Kood en Koh Samet.

 

Het centrale deel van Thailand is het gebied rondom Bangkok en de River Kwai. Een uitstapje naar de River Kwai en de drijvende markt mag niet in het reisschema ontbreken. Bangkok zelf kent ook veel bezienswaardigheden, waaronder natuurlijk het Royal Palace.

 

Het zuidelijk deel van Thailand is vooral bekend vanwege de eilanden, zoals Koh Samui en Phuket of de mooie stranden bij Krabi. Eilandhoppen is hier een favoriete bezigheid of gewoon lekker relaxen aan een tropisch strand.

 

Bekijk een voorbeeld van een rondreis Thailand of bouwsteen Thailand.

Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Contact met Natalie
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Contact met Evelyn
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking
Contact met Wendy