1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Reizen door Thailand per auto, trein, boot en vliegtuig

Planning van de reis door Thailand

Thailand is een groot land: bijna 13 keer zo groot als Nederland. Het bergachtige landschap maakt het reizen niet overal gemakkelijk en niet overal is het wegennet even goed.  Het is dus belangrijk om de reis zo te plannen dat u veel ziet, maar ook voldoende tijd heeft om te genieten. We helpen u graag met het plannen van een logische en leuke route en adviseren graag bij de keuze welk vervoersmiddel het handigst of het leukst is. Vaak is een afwisseling van reizen met een auto (al dan niet met chauffeur), een treinreis en een binnenlandse vlucht het best. Samen met ons bepaalt u het tempo van de reis. Ook of u aan het strand of op een eilandje wilt verblijven en hoe dat bereikbaar is, spreken we graag met u door. 

 

Rijstvelden in Thailand

 

Reizen met een privéauto met chauffeur

De leukste manier om door Thailand te reizen is met een auto met chauffeur. De chauffeur kent de routes en de leuke plekjes om te stoppen. U heeft een privéreis, dus geef zelf ook aan, als u wilt stoppen. Een chauffeur in Thailand hoeft overigens geen Engels te spreken; hij is echt een chauffeur en geen gids. U kunt ook een Engelssprekende gids erbij inhuren, hij of zij kan veel achtergrondinformatie geven. Op sommige plaatsen zoals bij de River Kwai raden wij het onze reizigers zelfs af om zonder gids te reizen.

 

Als u een privé rondreis door Thailand maakt met een auto met chauffeur heeft u veel vrijheid. U vertrekt op het door u gekozen tijdstip. U stopt waar u wilt en zo lang als u wilt. Het is echt úw reis. Bij een rondreis met een auto met chauffeur zijn de overnachtingen en maaltijden voor de chauffeur bij de reissom inbegrepen. Ook tolgeld, parkeergeld en geld voor brandstof en een onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen.

 

Treinreizen in Thailand

Er is geen uitbreid spoorwegen-netwerk in Thailand. Maar een aantal trajecten kunt u prima met de trein afleggen. De route van Bangkok naar Chiang Mai en vice versa is bijvoorbeeld prima per nachttrein af te leggen. Een leuke ervaring, en het kost u geen extra tijd: u reist ’s nachts. Andere trajecten in Thailand die perfect per trein kunnen worden afgelegd zijn bijvoorbeeld Ayutthaya- Chiang Mai, Bangkok- Surat Thani en Ayutthaya- Phitsanulok (om vervolgens door te reizen naar Sukhothai).

 

Reizen per trein in Thailand zoals hier bij de River Kwai

 

Veerboten

Gezien het grote aantal eilanden voor de Thaise zuidkust is de veerboot ook een vervoermiddel waar vaak gebruik van gemaakt wordt tijdens een vakantie Thailand.

 

Binnenlandse vluchten

Omdat de afstanden in Thailand groot zijn en zowel in het uiterste noorden als in het zuiden mooie gebieden liggen, is een binnenlandse vlucht soms aan te raden. Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse routes in Thailand vliegen. Ook low cost maatschappijen zoals Air Asia.

Voorbeelden van rondreizen en bouwstenen per trein of boot
Bangkok-Damnoek-Saduak-Drijvende-Markt
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Hoogtepunten van Thailand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Bangkok, fietsen en proeven > River Kwai, Erawan-watervallen > Chiang Mai, ontmoet de Lanna-stam > Khao Sok, varen door de jungle > Koh Phangan, meer dan strand

Thailand-Bangkok-Tempel2
Voorbeeldreis Midden-Thailand

Bouwsteen Thailand: Mekhala Cruise

Bangkok

Reizen per elegante, gerestaureerde teakhouten boot in Thailand is een bijzondere manier om u te verplaatsen over het water. U vaart over de belangrijkste waterweg van Bangkok; de grootse Chao Phraya rivier.

Thailand-riverkwai27_5l54ms
Voorbeeldreis Midden-Thailand

Bouwsteen Thailand: Ontdek de River Kwai

Ten westen van Bangkok

Één van de meest bekende trekpleisters van Thailand. Een mooie combinatie van historie, natuur, watervallen en uiteraard de Bridge over de River Kwai.