1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Hua Hin

Thaise badplaats Hua Hin

Hua Hin is een gezellige, drukke, charmante Thaise badplaats met mooie, smalle stranden en levendige markten. Het centrum van Hua Hin is uitgegroeid tot een modern winkelparadijs en heeft vele leuke en goede restaurants. Door de centrale ligging is een bezoek aan Hua Hin goed te combineren met uw rondreis door Thailand

 

Het zandstrand van Hua Hin

Geschiedenis van Hua Hin

Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand. Rond het jaar 1920 liet de koninklijke familie er zomerpaleizen aanleggen. Thaise mensen met veel geld volgden dit voorbeeld en bouwden er vakantiehuizen. Vandaar dat u hier diverse schitterende villa’s langs de kust ziet staan. Vooral in het weekend komen er veel dagjesmensen uit Bangkok naar Hua Hin toe.


Kaart van Hua Hin

Het weer in Hua Hin

Het weer is in Hua Hin het gehele jaar goed, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Het regenseizoen loopt ongeveer gelijk met onze zomermaanden. Dat betekent niet dat het alleen maar regent. Er kunnen in deze periode hevige regenbuien vallen, maar dan met name in de late middag of avond. Voor een uitgebreid overzicht van het weer in Ayutthaya en Thailand verwijzen wij u naar ons klimaatoverzicht.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Hua Hin

In Hua Hin kunt u een aantal dagen genieten van de rust. Er zijn een aantal goede stranden, zoals Chaweng Beach, Cha Am Beach, Hua Hin Beach en Khoa Takiab Beach. De stranden zijn redelijk rustig. Ideaal om heerlijk te ontspannen. Wilt u toch een paar uitstapjes maken? Dan hopen wij dat u iets aan onderstaande tips heeft.

 

1. Treinstation van Hua Hin

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u in een Thaise badplaats bent, maar een bezoek aan het treinstation van Hua Hin is een echte aanrader. Het ligt op korte afstand van het stadscentrum. De felgekleurde gebouwen hebben een Thais design, maar doen ook Victoriaans aan. Op het treinstation is een koninklijke wachtkamer. Het is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van het stadje.

 

 

Het kleurrijke treinstation van Hua Hin

2. Bezoek de paleizen

In de omgeving van Hua Hin liggen twee paleizen die gebouwd zijn door het Thaise koningshuis. Het Maruekhathaiyawan paleis is ontworpen door een Italiaanse architect en gebouwd in 1920. Het paleis heeft veel veranda’s, promenades, gouden details en traliewerk. Er zijn mooie passages naar de zee. Ernaast staat in Hua Hin het Klang Kang Won paleis, gebouwd in 1929. Ook dit paleis heeft een Europese bouwstijl. Als u hier rondwandelt, denkt u misschien een beetje aan Spanje waar het wel iets van weg heeft. Tegenwoordig is dit het zomerpaleis van de huidige koninklijke familie van Thailand.

 

3. Wat Huay Mongkol

Absoluut een bezoek waard is de Wat Huay Mongkol. Op de trap van deze tempel staat het standbeeld van Luang Phor Thuad: een zeer populaire Thaise monnik die vele eeuwen geleden wonderen heeft verricht. Het is het grootste standbeeld van deze man ter wereld. Ieder weekend komen er veel bezoekers naar dit beeld, waaronder veel monniken. De tempel is eenvoudig te bereiken met uw eigen privébusje met chauffeur of neem een tuktuk.

 

   

Het standbeeld van Luang Phor Thuad

4. Khao Sam Roi Yot National Park

Naast strand en cultuur is er in de buurt van Hua Hin ook bijzondere natuur te zien. Zo zijn er enkele nationale parken die de moeite waard zijn. In het Khao Sam Roi Yot National Park leven onder andere makaken, bosgemzen en blaffende herten. Hier staat ook het Tham Phraya Nakhon, een klein Thais paviljoen in een grot. De grot heeft een ‘open dak’ waardoor er zonlicht naar binnen schijnt en er een mysterieuze, sprookjesachtige sfeer ontstaat.

Top 3 leuke uitstapjes in Hua Hin

1. Hua Hin Night Market

In het centrum van Hua Hin, tussen Petchkasem Road en de spoorlijn, is dagelijks vanaf 18:30 een nachtmarkt. Meng u tussen de lokale bewoners en struin langs de verkopers die diverse inheemse producten aanbieden. Een aanrader om bij een van de stalletjes of in een van de vele uitstekende visrestaurants wat te eten. Proef en snuif de cultuur op, op deze markt.

 

Een marktverkoper op het strand van Hua Hin

2. De apenberg Khao Takiab

Een leuk uitstapje vanuit Hua Hin is die per tuktuk of songtaew naar Khao Takiab. De vertaling van Khoa Takiab is ‘Chopstick Mountain’, maar het wordt ook wel ‘Monkey Mountain’ genoemd door de vele apen die op de berg leven. Bovenop de Khao Takiab-heuvel staat een Chinese tempel (Wat Khao Lad) en een standbeeld van koning Rama V. Hier heeft u een prachtig uitzicht op Hua Hin. Het begin van de klim naar de tempel wordt gemarkeerd door een grote bel en een trap naar het belangrijkste heiligdom.

 

3. Plearn Wan

Zin om te winkelen? Plearn Wan is een winkelcentrum in de buurt van paleis Klai Kang Won. Het is gevestigd in een uniek gebouw van bruin hout. Er zijn vele winkels en cafés en er zijn ook een aantal kamers ingericht in een Thaise stijl uit de jaren ‘60. De winkels en eetgelegenheden zijn dagelijks vanaf ongeveer 10:00 uur geopend. Plearn Wan staat bekend om zijn ‘nang klang plaeng’ (openluchtfilms), livemuziek en het tempel fair festival, een soort Thaise braderie met kermis, optredens en natuurlijk eten, heel veel eten. Als u tijdens uw vakantie in Thailand in het weekend in Hua Hin bent, moet u hier zeker naartoe!

Hotels in Hua Hin

In Hua Hin bieden wij leuke, kleinschalige boutique-hotels direct aan het strand of er iets vanaf. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Hua Hin die wij aanraden, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor u reserveren.

Baan Talay Dao Resort

Baan Talay Dao Resort

Baan Bayan

Baan Bayan

The Rock Beachfront

The Rock Beachfront