1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Koh Samui

Het motto op Koh Samui is ‘Life is a beach’. De vele bezienswaardigheden en vooral de Koh Samuistranden geven u een ultiem vakantiegevoel! Met een oppervlakte van 247 vierkante kilometer is Koh Samui (of Ko Samui) het derde grootste eiland van Thailand. U heeft er een ruime keuze aan accommodaties, variërend van bungalows aan het strand tot luxueuze resorts en designer hotels. Koh Samui is bereikbaar per veerboot of vliegtuig. Een rondreis Thailand is pas compleet na een Koh Samui vakantie.

 

Koh Samui bezienswaardigheden

De Koh Samui bezienswaardigheden zijn zeer uiteenlopend; van een reusachtig goudkleurig Boeddhabeeld in de buurt van het vliegveld tot sprookjesachtige watervallen in een rotsachtig, groen natuurgebied. Uw Koh Samui vakantie wordt dankzij deze excursies net even wat specialer, dan alleen maar aan het zwembad liggen bij de hotels of aan de stranden van het eiland. Let erop dat u bij een tempelbezoek wel gepast gekleed gaat; dat wil zeggen schouders en knieën bedekt.

 

Wat Phra Yai

Veel reizigers noemen de Wat Phra Yai als beste van de Koh Samui bezienswaardigheden. Vooral het twaalf meter hoge goudkleurige beeld van een zittende Boeddha wordt druk bezocht; niet alleen door toeristen, ook veel lokale mensen brengen een offer aan de tempel. Het tempelcomplex in het noordoosten van Koh Samui op een schiereiland vlakbij het vliegveld is redelijk modern, wordt goed onderhouden en heeft in de omgeving veel eetstalletjes en souvenirwinkels. Vanaf het plateau waarop Wat Phra Yai staat heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.

 

 

Na Muang Watervallen

Een van de meer idyllische bezienswaardigheden van Koh Samui zijn de Na Muang watervallen. Na een korte wandeling over een keurig wandelpad arriveert u bij de kleinste waterval, waar het water 18 meter naar beneden valt in een soort natuurzwembad ervoor. Heerlijk verkoelend! De tweede waterval, die u na ongeveer een half uur lopen bereikt, is 79 hoog en volgens de bewoners van Koh Samui de mooiste van het eiland. U begrijpt dat de watervallen het beste in de regentijd kunnen worden bezocht, omdat er in de droge periode maar weinig water valt. 

 

Koh Samui tips

Omdat uw Koh Samui vakantie dusmeer is dan alleen maar niets doen op de stranden, hebben wij nog een paar tips. Koh Samui is iets groter – maar wel bergachtiger! – dan Ameland, dus het eiland is goed te verkennen per fiets, jeep of te voet. Op deze manier ontdekt u zelf de minder toeristische plekjes.

 

Duiken en snorkelen bij Koh Samui

Direct vanaf het strand van Koh Samui duiken en snorkelen is niet echt aan te bevelen, omdat het vlak langs het eiland niet heel spectaculair is. Maar wie er toch de onderwaterwereld wil gaan verkennen, adviseren wij om per boot een duik- of snorkelexcursie te gaan maken. Vanuit Koh Samui kunt u met een bootje dagtochtjes maken naar bijvoorbeeld het Ang Thong Marine National Marine Park, een eilandengroep met rotsen en witte stranden en een zeer interessant zeeleven.

 

Hin Ta en Hin Yai

Met een beetje verbeelding kan het bezoek aan Hin Ta en Hin Yai in het zuiden van Koh Samui als schunnig worden gezien. Door de lokale bewoners worden de rotsen ook wel ‘opa’ en ‘oma’ genoemd. Veel mensen die naar Thailand reizen en op Koh Samui vakantie komen vieren, gaan naar Hin Ta en Hin Yai voor het maken van de gekste foto’s.

 

Koh Samui vakantie

Wie gaat reizen in Thailand is vaak zo vol van alle indrukken, dat het pas op Koh Samui vakantie wordt genoemd. Misschien raar, want zo’n Thailand rondreis maakt u natuurlijk niet omdat het moet. Echter, de fijne stranden en het azuurblauwe water werken zo op uw gemoedstoestand, dat u acuut ontspant. De luxe resorts en comfortabele hotels op Koh Samui dragen daar nog eens extra aan bij. U kunt er uitstekend eten, er zijn schitterende zwembaden en prachtige uitzichten, en bij de meeste hotels worden (tegen betaling) massages aangeboden, dus we begrijpen dat u nu al erg uitkijkt naar uw Koh Samui vakantie.

 

Koh Samui stranden

Voor velen zijn de Koh Samui stranden dé reden om het tropische eiland te bezoeken. De diverse topstranden worden elk om een andere reden bezocht: voor de rust, voor de activiteiten, om te shoppen, te feesten of te eten. Wat uw motivatie ook is om de Koh Samui stranden aan te doen, de kans dat u niet meer naar huis wilt, is groot. U bent gewaarschuwd!

 

 

De bekendste Koh Samui stranden

Het meest noordelijke strand, Big Buddha Beach, ligt bij het grote Boeddhabeeld en in de buurt van het vliegveld van Koh Samui. Het tweede strand van het eiland is Bophut, met een hypermodern winkelcentrum, een nachtmarkt en restaurantjes aan het strand. Ondanks de vernieuwingen vindt u in Bophut nog altijd de hippiesfeer van vroeger en trekt het vissersdorpje achter het strand al jaren veel bezoekers. Jaarlijks vindt hier eind augustus een muziekfestival plaats, het Fisherman’s Village Festival. Chaweng Beach, in het noordoosten van Koh Samui, is het meest ontwikkeld, heeft de grootste variëteit aan accommodaties en het zand is er oogverblindend wit. Vanwege de vele uitgaansgelegenheden is Chaweng vooral geliefd onder jongeren. Verder naar het zuidoosten ligt Lamai Beach met zijn beroemde rotsformaties Hin Ta en Hin Yai. Ten slotte is Nathon Beach in het westen van Koh Samui een van de stranden waar u nog het authentieke Thailand ervaart.

 

Eilandhoppen Thailand

Denkt u bij een Koh Samui vakantie niet genoeg te kunnen relaxen, ga dan eilandhoppen in Thailand. U kunt vanuit Koh Samui ook naar Koh Tao of Koh Phangan varen. Wilt u wat uitgebreider gaan eilandhoppen, Thailand heeft nog veel meer opties.

Tijdens deze rondreizen reist u naar Koh Samui
Thailand-Khao-Sok-jungle1(9)
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Van jungle naar strand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Khao Sok, junglesafari – Koh Samui, strand – Koh Phangan, wandel naar de watervallen, avondmarkt – Koh Tao, schildpaddeneiland – Bangkok, fietsen

Azie-Thailand-Loei-Rijstvelden
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Ideale reis voor het hele jaar. 

 

Bangkok, metropool - Khao Yai, jungle – Loei, bergketens – Chiang Khan – Sukothai, tempels – Chiang Mai, olifanten – PaiMae Hong Son, bergstammen – Koh Samui

Thailand-KohSamui-uitzicht
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Eilandhoppen in het Zuidoosten

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Bangkok > fietsen en tempels > Koh Tao, duiken, snorkelen en bounty-strand > Koh Phangan en Koh Samui, watervallen, natuur en zandstranden