1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kanchanaburi

Kanchanaburi en de River Kwai

Welkom in deze regionale stad en gelijknamige provincie. Een uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde River Kwai. De door krijgsgevangenen gebouwde brug is wellicht de bekendste trekpleister hier maar ook de Hellfire pass en het groene woud zijn een bezoek waard. Een bezoek aan dit afwisselende gebied is makkelijk te combineren met een bezoek aan Bangkok, Ayutthaya of Khao Yai tijdens uw reis door Thailand.

 

 

Geschiedenis van de Birmaspoorlijn

Dwars door de heuvels en midden door de jungle bouwden tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden krijgsgevangenen aan de Birmaspoorlijn. Onder toeziend oog van de Japanners legden duizenden Britten, Amerikanen, Australiërs en Nederlanders onder erbarmelijke omstandigheden de spoorlijn aan. Naast bombardementen en slechte omstandigheden in kampen werkten de dwangarbeiders vaak 24 uur per dag door, soms dwars door bergketens en over afgronden. Per dag stierven hier zo’n 75 krijgsgevangenen. Een indrukwekkend museum herinnert hier nog aan.

 

    

 

Kaart van Kanchanaburi

De provincie Kanchanaburi heeft veel te bieden. Centraal ligt de stad Kanchanaburi. De rivier stroomt midden door de stad en u vindt hier vele eetkraampjes en restaurants. Vlakbij het station is een nachtmarkt te vinden. In de stad vindt u ook de bekende brug over de River Kwai en de oorlogsbegraafplaats. Op een klein half uurtje rijden ligt Elephant World, een aanrader met de kinderen. Daarnaast adviseren wij u om op de rivier te overnachten, vlakbij de Hellfirepass, zo’n 1,5 uur van de stad Kanchanaburi. Midden in de jungle, drijvend op de rivier wordt u de volgende ochtend wakker. Een bezoek aan de Erawan watervallen is vanaf hier 1,5 uur rijden.

 

 

Klimaat rond de River Kwai

In Kanchanaburi is het gehele jaar door warm. Het meest comfortabel is een bezoek tussen november en april. Het is dan niet al te warm en nog niet zo vochtig. In het voorjaar wordt het warm en begint ook de natte periode. Het kan dan erg drukkend aanvoelen. Vooral in april en mei is het erg warm. Van juni tot en met oktober kan het flink regenen.

Top 5 bezienswaardigheden Kanchanaburi

 

1. Brug over de River Kwai 

Dit bekende beeld van de Rivier Kwai is waarschijnlijk wat u kent van de plaatjes. Een bijzondere plek door de verschrikkelijke historie. Wanneer u over het spoor loopt en de rivier onder u ziet stromen is het misschien moeilijk voor te stellen dat dit nu zo vredige plekje ooit zoveel leed kende!

 

   

 

2. Hellfire pass

Als u deze plek bezoekt waar het traject van de trein dwars door de rotsen loopt realiseert u zich hoe ernstig de situatie was voor de krijgsgevangenen. In het licht van fakkels werd hier 24 uur per dag doorgewerkt. Met ontstoken voeten, zonder schoenen strompelden de gevangenen na hun dienst terug naar hun kamp.

 

 

3. Elephant World

Voor een unieke en verantwoorde ontmoeting met de grote grijze reuzen raden wij een bezoek aan Elephant World aan. De olifanten die hier zijn opgevangen genieten van een paradijselijk leven. U mag helpen met de verzorging: wassen, grasbollen maken en de dieren modderbaden geven. Leuk met kinderen!

 

4. Erawan watervallen

Een bezoek aan de heldere Erawan watervallen mag u niet overslaan als u in deze regio bent. Een stukje wandelen door de groene jungle tot u bij de rivier aankomt. De watervallen bestaan uit 7 niveaus, u kunt ze allemaal naar boven lopen! Het is een betoverend gezicht, dit heldere water, kronkelend door de jungle over grote stenen.

 

 

5. Bezoek aan de begraafplaats

Deze indrukwekkende plek blijft u nog lang bij. Op de oorlogsbegraafplaats in Kanchanaburi zijn ruim 6900 slachtoffers begraven waaronder 1896 Nederlanders. Wanneer u over de perfect bijgehouden grasvelden loopt en de grafstenen ziet schiet er toch wel een brok in uw keel. Wat een nare plek is dit geweest.

 

    

 

Leuk om te doen in Kanchanaburi en bij de River Kwai

 

1. Overnacht op een drijvende hut op de Rivier Kwai

Volgens ons een must wanneer u hier verblijft. Niet alleen om niet al te veel op-en-neer te hoeven reizen maar ook om de ervaring. Per longtailboot wordt u naar de drijvende accommodatie gebracht. Spring bij uw eigen hut te water en laat de stroming u meenemen naar het einde van de accommodatie. Na een verfrissende douche wordt het donker en geniet u van een diner bij kaarslicht met junglegeluiden.

 

2. Struin door de stad

Wat velen niet weten is dat Kanchananburi zelf een leuke stad is. Struin langs de rivier, wandel door de kleine straatjes en geniet in de vele restaurantjes en barretjes. U kunt hier heerlijk Thais eten. Ook is deze stad bekend om de vele bijzondere tempels. Ga op zoek naar de drakentempel, tijgertempel of een tempel in een grot!

 

    

 

3. Verblijf in Sai Yok National Park

Een ongerept stuk natuur met ontelbare watervallen. Wist u dat u hier ook kunt verblijven? Het is een stuk primitiever dan bij de Hellfire Pass in de buurt. Hier is geen elektriciteit of warm water. Wel een bijzondere ervaring!

Hotels in Kanchananburi 

Onze top 3 hotels nabij River Kwai hebben wij voor u op een rij gezet. Wilt u liever een ander hotel bezoeken? Bekijk ons hotelaanbod voor het complete aanbod.

U Inchantree

U Inchantree

Floathouse River Kwai

Floathouse River Kwai

Royal River Kwai

Royal River Kwai

Tijdens deze rondreizen reist u naar Kanchanaburi/River Kwai
Bangkok-Damnoek-Saduak-Drijvende-Markt
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Hoogtepunten van Thailand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Bangkok, fietsen en proeven > River Kwai, Erawan-watervallen > Chiang Mai, ontmoet de Lanna-stam > Khao Sok, varen door de jungle > Koh Phangan, meer dan strand

Thailand-Mae-Hong-Son-Langnekken1_1_383679
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Thailand in vogelvlucht

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, tempels > River Kwai, Mae Klong treinmarkt > Ayutthaya, nachttrein Chiang Mai > Pai, theeplantages > Mae Hong Son, bergdorpen > Koh Samui, strand

Thailand-riverkwai27_5l54ms
Voorbeeldreis Midden-Thailand

Bouwsteen Thailand: Ontdek de River Kwai

Ten westen van Bangkok

Één van de meest bekende trekpleisters van Thailand. Een mooie combinatie van historie, natuur, watervallen en uiteraard de Bridge over de River Kwai.