1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Khao Yai national park

Beleef de natuur van het Khao Yai National Park in Thailand. Het in 1962 opgerichte Khao Yai National Park is het eerste nationale park van Thailand. Het is ongeveer 2.000 km2 groot, en het is de thuishaven van veel met uitsterven bedreigde dieren, zoals tijgers. Het grootste deel van het park is bedekt met tropische regenwouden en bergen. Een leuke tip voor uw rondreis Thailand is om in Khao Yai National Park te overnachten.  

 

 

Khao Yai National Park Thailand

 

Khao Yai tours
Khao Yai leent zich uitstekend voor een tour. Maak wandelingen die kunnen variëren van 500 meter tot 50 kilometer. U kunt ook kiezen voor een trekking van meerdere dagen, afhankelijk van uw conditie. De ultieme manier om het park met de indrukwekkende natuur en dieren te beleven. De beste tijd om het Khao Yai National Park te bezoeken is vanaf november tot en met februari. Dan is de temperatuur overdag rond de 22 graden Celsius en valt er vrijwel geen regen.

Khao Yai National Park flora en fauna
Het Khao Yai National Park staat bekend om de variëteit in dieren die hier wonen. Er zijn meer dan driehonderd soorten vogels, maar daarnaast zijn er olifanten, gibbons en bijna één miljoen vleermuizen. Dieren die zich helaas zelden laten zien zijn de tijgers, Aziatische zwarte beren, luipaarden en Bengaalse tijgerkatten. U kunt dieren bekijken via speciale uitkijktorens. Ook de flora in het Khao Yai National Park is adembenemend met meer dan tweehonderd soorten planten, torenhoge bomen, lianen, klimplanten en zwammen.


Khao Yai National Park watervallen
Khao Yai National Park heeft veel watervallen. In het park ontspringen maar liefst vijf rivieren die de watervallen voeden. De bekendste waterval is de HaewHeoSuwat. Deze waterval is onder andere beroemd geworden om de scènes die daar werden opgenomen voor de film The Beach met Leonardo Dicaprio. De mooiste waterval is de HaewNarok, dit is tevens de grootste van het park. De waterval stort zich vanaf 150 meter hoogte de diepte in. Andere fraaie watervallen zijn de HaewSaien en HaewPratoon. In het droge seizoen, vanaf begin maart tot begin mei, kunnen enkele watervallen in het Khao Yai National Park droogvallen.


In het weekend is het vaak erg druk met dagjesmensen uit Bangkok, dus het is beter deze dagen te mijden.

 

 

Khao Yai National Park geschiedenis

Voor mensen was het eeuwenlang erg moeilijk om zich te vestigen in de moeilijk doordringbare jungle. Toch verhuisden in 1902 dertig families naar de heuvels van Khao Yai. Hier leidden zij een eenvoudig bestaan waar ze leefden van de jacht, de rijstteelt en het verkopen van producten uit de jungle. Het dorp was lastig te bereiken en daardoor werd het een aantrekkelijke plek voor dieven en criminelen. In de jaren ’60 greep de Thaise regering in en werd het dorp gesloten. Tegenwoordig zijn nog wel de resten van de dorpjes en boerderijen te bekijken. Khao Yai werd opgericht in 1962, en is daarmee het oudste nationale park van Thailand. In 1982 werd het verkozen tot Aziatisch Erfgoed. Door de grote variëteit aan flora en fauna behoort het tegenwoordig tot Werelderfgoed van Unesco.

Tijdens uw vakantie in Thailand is het zeker aan te raden het  Khao Yai National Park te bezoeken. 

Rondreizen en bouwsteen naar Khao Yai national park
Bangkok-Damnoek-Saduak-Drijvende-Markt
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Hoogtepunten van Thailand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Bangkok, fietsen en proeven > River Kwai, Erawan-watervallen > Chiang Mai, ontmoet de Lanna-stam > Khao Sok, varen door de jungle > Koh Phangan, meer dan strand

Azie-Thailand-Loei-Rijstvelden
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Ideale reis voor het hele jaar. 

 

Bangkok, metropool - Khao Yai, jungle – Loei, bergketens – Chiang Khan – Sukothai, tempels – Chiang Mai, olifanten – PaiMae Hong Son, bergstammen – Koh Samui

Thailand-KaoYai-NP
Voorbeeldreis Midden-Thailand

Bouwsteen Thailand: Natuurschoon in het Khao Yai N.P.

Ten oosten van Bangkok

Een mooi natuurpark op korte afstand van Bangkok. Bekijk het bijzondere fenomeen bij zonsondergang en zie vele vleermuizen uitzwermen op zoek naar eten.