1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Khao Yai national park

Het oudste nationale park van Thailand

Beleef de natuur van het Khao Yai National Park in Thailand. Khao Yai werd opgericht in 1962 en is daarmee het oudste nationale park van Thailand. Het is ongeveer 2.000 km2 groot en het is de thuishaven van veel met uitsterven bedreigde dieren, zoals tijgers. Het grootste deel van het park is bedekt met tropische regenwouden en bergen. Een leuke tip voor uw rondreis Thailand is om in Khao Yai National Park te overnachten.

 

 

Kaart van Khao Yai Nationaal Park

Khao Yai Nationaal Park is gelegen op zo'n 180 kilometer ten noordoosten van Bangkok. Het grootste deel van het park ligt in de provincie Nakhon Ratchasim, de andere delen liggen in de provincies Saraburi, Prachinburi en Nakhon Nayok. 

 

 

Het weer

Khao Yai heeft een tropisch savanneklimaat en is het hele jaar door te bezoeken. De temperatuur is gemiddeld erg hoog, zo rond de 30 graden, maar van november tot en met februari ligt de temperatuur lager. Over het algemeen is het er droog, maar in de maanden augustus tot oktober valt de meeste neerslag. Meer informatie over het weer hebben wij op onze uitgebreide klimaatpagina van Thailand staan.

Leuk om te doen in Khao Yai Nationaal Park

Onze leukste tips om in Khao Yai Nationaal Park te doen hebben wij op een rij gezet.

 

1. Wandelroutes

Khao Yai leent zich uitstekend voor een wandeltour. Maak wandelingen die kunnen variëren van 500 meter tot 50 kilometer. U kunt ook kiezen voor een trekking van meerdere dagen, afhankelijk van uw conditie. De ultieme manier om het park met de indrukwekkende natuur en dieren te beleven. De beste tijd om het Khao Yai National Park te bezoeken is vanaf november tot en met februari. Dan is de temperatuur overdag rond de 22 graden Celsius en valt er vrijwel geen regen.

 

    

 

2. Wildlife spotten

Het Khao Yai National Park staat bekend om de variëteit aan dieren die hier wonen. Er zijn meer dan driehonderd soorten vogels, maar daarnaast zijn er gibbons en bijna één miljoen vleermuizen. Ook leeft er een wilde populatie van wel 200 olifanten in Khao Yai Nationaal Park en deze kunt u gemakkelijk bewonderen. Dieren die zich helaas zelden laten zien, zijn de tijgers, Aziatische zwarte beren, luipaarden en Bengaalse tijgerkatten. U kunt dieren bekijken via speciale uitkijktorens. Ook de flora in het Khao Yai National Park is adembenemend met meer dan tweehonderd soorten planten, torenhoge bomen, lianen, klimplanten en zwammen.

 

3. Khao Yai National Park watervallen

Khao Yai National Park heeft veel watervallen. In het park ontspringen maar liefst vijf rivieren die de watervallen voeden. De bekendste waterval is de Haew Suwat. Deze waterval is onder andere beroemd geworden om de scènes die daar werden opgenomen voor de film The Beach met Leonardo DiCaprio. De mooiste waterval is de Haew Narok, tevens de grootste van het park. De waterval stort zich vanaf 150 meter hoogte de diepte in. Andere fraaie watervallen zijn de Haew Saien en Haew Pratoon. In het droge seizoen, vanaf begin maart tot begin mei, kunnen enkele watervallen in het Khao Yai National Park droogvallen.

 

    

 

Tijdens uw vakantie naar Thailand is het zeker aan te raden het Khao Yai Nationaal Park te bezoeken. U kunt het beste de weekenden en feestdagen vermijden omdat het in het weekend vaak erg druk is met dagjesmensen uit Bangkok.

Hotels in Khao Yai National Park

Wij bieden twee hotels aan in Khao Yai National Park'. Eén lieflijk en kleinschalig resort, 15 minuten van de ingang van het park en een boetiek natuur-resort dat de natuurlijke charmes van het Khao Yai natuurreservaat combineert met alle moderne gemakken. Bekijk ons hotelaanbod Centraal Thailand voor het volledige aanbod. 

Nature Life Resort

Nature Life Resort

Kirimaya

Kirimaya

Rondreizen en bouwsteen naar Khao Yai national park
Azie-Thailand-Loei-Rijstvelden
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Ideale reis voor het hele jaar. 

 

Bangkok, metropool > Khao Yai, jungle > Loei, bergketens > Chiang Khan > Sukothai, tempels > Chiang Mai, olifanten > Pai > Mae Hong Son, bergstammen > Koh Samui

Thailand-KhaoYai-National-Park-Olifanten_1_384321
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Thailand kort

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen > River Kwai, vaar door de bergachtige jungle-omgeving > Khao Yai, ochtendwandeling in het Nationaal Park > Koh Chang, bezoek Bang Bao

Thailand-KaoYai-NP
Voorbeeldreis Midden-Thailand

Bouwsteen Thailand: Natuurschoon in het Khao Yai N.P.

Ten oosten van Bangkok

Een mooi natuurpark op korte afstand van Bangkok. Bekijk het bijzondere fenomeen bij zonsondergang en zie vele vleermuizen uitzwermen op zoek naar eten.