1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Ontdek de steden van Laos

Een reis naar deze drie plaatsen is een goede manier om een stukje Laos te proeven. De hoofdstad Vientiane verkent u per fiets; u fietst o.a. langs de Laotiaanse Arc de Triomphe. Vang Vieng voelt bijna dorps aan. Hier komt u voornamelijk voor het bijzondere landschap. Als laatst Luang Prabang, een gemoedelijke stad vol kleurrijke tempels en oranje geklede monniken. Uitvalsbasis voor bezoeken aan de Pak Ou grotten en de Kuang Si watervallen.

Per fiets door Vientiane
Turquoise Kuang Si watervallen
Boottocht naar de Pak Ou grotten
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Ontdek de steden van Laos

Dag 1      Vientiane

Dag 2      Vang Vieng

Dag 3      Vang Vieng

Dag 4      Luang Prabang

Dag 5      Luang Prabang

Dag 6      Luang Prabang

Dag 7      Vertrek Luang Prabang

100% maat werk

Dag 1 Vientiane

Vientiane-Markt-Insecten_1_405372 Vientiane-Kim laos december 2008 244

Welkom in Vientiane; de kleinste hoofdstad van Zuidoost-Azië! Deze middag verkent u de binnenstad van Vientiane. U gaat per fiets! Een perfect vervoersmiddel, want de kleurrijke tempels en monumenten staan niet ver uit elkaar. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad, waar u duizenden Boeddhabeeldjes vindt. Aan de overkant vindt u de herbouwde Koninklijke tempel: Ho Pha Keo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen hem stalen in de oorlog. Een moderner bouwwerk is de Victory Gate (Patouxai), de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Verder mag het nationale symbool van Laos uiteraard niet vergeten worden; de That Luang Stupa, het heiligste boeddhistische monument van heel Laos. Ook bezoekt u de Wat That Luang, waar u een wens kunt doen. Als laatst het COPE Visitor Centre, dit geeft een andere wending aan het zo vredige Laos.

 

Overnachting in Vientiane.

Inclusief transfer, lunch, fietshuur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Vientiane - Vang Vieng

Vanuit de stad rijdt u het platteland op. Het eerste stuk vanuit Vientiane is nogal saai, er is weinig te zien en het landschap is vlak. Na ongeveer een uurtje beginnen de eerste bochtjes te komen, langzaamaan wordt het landschap steeds mooier en op een gegeven moment rijdt u door de bergen.

 

Informatie Vang Vieng:

Vang Vieng is een relaxt dorpje, gelegen tussen de karstgebergten. Lange tijd was dit een populair oord voor met name backpackers, maar dit is de laatste tijd gelukkig weer iets minder. Langzaamaan wordt het weer een mooie plek voor jong en oud. De omgeving van Vang Vieng maakt veel goed!

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 3 Vang Vieng

Laos-Vang-Vieng-fietsen_4_169609 Tijdens uw kanotocht rondom Vang Vieng ziet u ontzettend veel groen en mooie uitzichten!

Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving van Vang Vieng te herkennen. Stap in een kano en maak een tochtje over de rivier waarbij u ondertussen van het uitzicht geniet! Een andere manier om de omgeving te verkennen is per fiets. Zodra u Vang Vieng uit bent, bevindt u zich midden in de rijstvelden en rotspieken. Bezoek een aantal grotten of de liggende Boeddha. Vergeet u zwemspullen niet, want het is een ideale plek om hier te zwemmen. In het dorpje zelf zijn genoeg restaurantjes waar u van een echte Laotiaanse maaltijd kunt genieten. Kortom, genoeg te doen in en rondom dit relaxte stadje.

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Vang Vieng - Luang Prabang

Na het ontbijt stapt u in de auto voor de rit naar Luang Prabang. De weg is lang, maar het is een prachtige route door de bergen. Stop onderweg om te genieten van de natuur en de kleurrijke klederdracht van de lokale bewoners. Aan het eind van de middag komt u aan in de koningshoofdstad Luang Prabang.

 

De stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. U vindt hier eeuwenoude tempels en koloniale huizen die u gemakkelijk te voet kunt verkennen. Luang Prabang is een levendige stad waar u van vroeg tot laat reuring vindt. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Verder kunt u de Phousi Hill beklimmen, wanneer u op de top aankomt, heeft u een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5 Luang Prabang

Luang-Prabang-Uitzicht2_1_405493 Luang-Prabang-Trap-Pak-Ou Luang-Prabang-Pak-Ou-Grotten

Door het schilderachtige landschap rijdt u richting de Pak Ou grotten. De grotten liggen in een steile rotswand aan de kant van de rivier, zo’n 40 km van Luang Prabang. Onderweg stopt u bij een aantal dorpjes, Ban Sang Khong staat bekend om de Lao-zijdetextiel. Er wordt hier nog steeds gewerkt op houten weefgetouwen, de techniek is zeer uniek. In Ban Sang Hai produceren de Laotianen de bekende Lao Lao rijstwhisky. U kunt hier het proces zien en een slokje proeven van de wijn! Bij aankomst in Ban Pak Ou zal een boot u naar de overkant van de rivier brengen. Wanneer u de steile, stenen trap oploopt ontdekt u geleidelijk aan de serene gezichten en figuren van ontelbaar veel Boeddhabeelden. Na even in de grot rondgewandeld te hebben, reist u weer terug naar Luang Prabang. Deze keer met de boot, waarbij geniet van het uitzicht onder het genot van een drankje en een Laotiaanse snack.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Luang Prabang

Een bezoek aan de Kuang Si watervallen

Luang-Prabang-Kuang-Si1_1_405512

De schitterende Kuang Si watervallen staan vandaag op het programma. De weg ernaartoe is al de moeite waard, onderweg passeert u teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen. Bij het Living Crafts Centre stopt u even om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Eenmaal aangekomen bij de watervallen maakt u een wandeling langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan. Ook kunt een verfrissende duik nemen als u wilt, de natuurlijke zwembaden zijn hier perfect voor.

 

Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor zonneberen, de beren worden met uitsterven bedreigd. In het opvangcentrum worden de zieke- en weesberen verzorgd. Neemt u eens een kijkje. Op de terugweg stopt u bij een Buffelmelk-boerderij. De boerderij is opgezet door twee Australiërs om de lokale bevolking te helpen. U krijgt een rondleiding en wat meer informatie over wat ze doen. Ook kunt u de buffels voeren, badderen, en als er kleintjes zijn, melk geven.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Luang Prabang

Vervolg uw reis door Laos naar de noordelijke bergen, vaar over de Mekong richting Thailand, of vlieg naar uw volgende bestemming. De keuze is aan u! Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën