1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Vientiane

Reis naar de gezellige stad Vientiane, de hoofdstad van Laos. Het is één van de charmantste en kleinste hoofdsteden van Zuidoost Azië. Het is klein en compact, zodat alles makkelijk bereikbaar is, vooral lopend of per fiets. Vientiane is zo goed als afgesloten geweest van de buitenwereld, waardoor het koloniale erfgoed grotendeels intact is gebleven. De architectuur is een mengelmoes van oost en west; u ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met Chinese winkels en modernere gebouwen. Vientiane is zeker een bezoek waard tijdens een rondreis Laos.

 

 

Vientiane bezienswaardigheden

Vientiane heeft veel interessante bezienswaardigheden. That Luang is het meest heilige boeddhistische monument van Laos en wordt gezien als de belangrijkste bezienswaardigheid van Vientiane. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De dertig meter hoge torenspits is de echte blikvanger. Eveneens opvallend is de Patuxai, het monument voor de onbekende soldaat. Frappant is de gelijkenis met de Franse Arc de Triomphe. Het is gebouwd als herinnering aan de slachtoffers van de revolutie in 1975. Bijzonder is de Wat Sisaket, een traditioneel Laotiaans klooster en de oudste tempel in Vientiane. Tegenwoordig is het een nationaal museum. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeelden. Hier tegenover staat de Wat Phra Kaeo, het tweede nationale museum, en in het verleden de privétempel van het Laotiaanse koningshuis. Het herbergt een bijzondere verzameling Laotiaanse en Khmer-kunstvoorwerpen. Het Boeddhapark (Xieng Khuan) ligt buiten het centrum van Vientiane en is een leuke excursie tijdens uw rondreis Laos.  

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Vientiane
Luang-Prabang-Gouden-Tempel1
Voorbeeldreis Laos

Rondreis Laos: Juwelen van Laos

Over de Mekong-rivier naar Luang Prabang, stad met tempels en monniken > Vang Vieng, karstlandschap > Via hoofdstad Vientiane naar zuidelijk eilandenrijk > fietsen op Don Khone > uitrusten in Champasak

Laos-Vientiane-boeddhas-watsisaket
Voorbeeldreis Laos

Bouwsteen Laos: Ontdek de steden van Laos

Centraal-Laos

 

Vientiane, de hoofdstad met een mix van Franse en Laotiaanse invloeden > Vang Vieng, karstlandschap, fietsen, kajakken > Luang Prabang, stad met tempels, monniken en watervallen.