1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Caprivi Strook en Mudumu National Park

De Caprivi Strook en Mudumu National Park in Namibie

In de Caprivi Strook veranderen de rode zandheuvels van Namibië in een groene, weelderige delta. De strook is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelfanaten. Op de Caprivi Strook leven nijlpaarden, krokodillen, antilopen en meer dan vierhonderd vogelsoorten.

 

Katima Mulilo, Caprivi Art Centre en Lizauli Traditional Village

De ligging van de Caprivi Strook tussen Namibië, Angola, Botswana en Zambia maakt het een ware toegangspoort tot andere landen, zoals de Victoria Falls in Zambia/Zimbabwe en het Chobe National Park in Botswana. Haast u echter niet, de Caprivi Strook heeft veel te bieden. De streek is een mengeling van culturen, met zeven talen en verschillende traditionele dorpjes om trekpleister Katima Mulilo heen. Daar vindt u het Caprivi Art Centre, waar u langs tentoonstellingen van hand- en aardewerk struint en misschien wel een souvenirtje voor het thuisfront vindt. In Lianshulu ligt de Lizauli Traditional Village. Grijp de gelegenheid aan om kennis te maken met de lokale cultuur door middel van traditionele dans en zang. Die culturele cocktail gaat gepaard met een onrustig verleden: tijdens de Apartheid streden Zuid-Afrikaanse legereenheden hier tegen Angolese rebellen en aan het einde van de vorige eeuw vocht een geheim leger voor een onafhankelijk Caprivi. Tegenwoordig is de vruchtbare Caprivi Strook een steeds populairdere plek onder toeristen in Namibië.

 

Popa Falls en Caprivi Wetlands Paradise Route

De Caprivi Strook bestaat uit lage vlaktes en boslanden en heeft veel meer regenval dan de rest van Namibië. De Okavango en Chobe rivieren voorzien de strook van water, met prachtige vegetatie en wild als resultaat. Bezoek een wildpark, of ga op safari langs de rivieren. Olifanten, waterbokken, reigers en zelfs leeuwen komen hier voor, krokodillen en nijlpaarden verschuilen zich in het volumineuze water.  Beleef een zonsopkomst tijdens een safaricruise, rijd paard langs de rivierbeddingen, of trek zelfstandig over het water in een boomstamkano (mokoro). Neem een kijkje bij de Popa Falls, of trek langs de Caprivi Wetlands Paradise Route met verschillende natuurgebieden en mooie kampeerplekken. Al zijn we in Nederland gewend aan water, de Caprivi Strook is van een heel ander kaliber. Wist u dat hier wel vierhonderd vogelsoorten voorkomen? De Afrikaanse schaarbek, koperstaart spoorkoekoek en koperhoningzuiger zijn maar een schijntje van wat op de Caprivi aan u voorbij vliegt!

 

Mudumu National Park

Een Namibië rondreis is pas af als u een safari heeft gedaan en als u langs de Caprivi Strook reist, is dit een uitgelezen plek om die droom waarheid te laten worden. Het Mudumu National Park was tot 1989 nog een jachtterrein, waardoor diverse diersoorten zorgwekkend snel afnamen. Vervolgens is het gebied uitgeroepen tot nationaal park – de dierpopulatie heeft zich inmiddels weer kunnen herstellen. Ga in een jeep op pad en zoek dieren zoals de Burchell-zebra, nijlpaarden, krokodillen, de sitatoenga, buffels, antilopen, impala’s en de olifant. Mopane- en acaciabomen geven het park dat echte Afrikaanse sfeertje en de Afrikaanse zeearend en de Narina-trogon zweven op de wind. Vlakbij ligt het Mamili National Park met eilanden die de Linyanti Swamps worden genoemd: typisch voor de Caprivi Strook en een ideaal gebied om op waterreis te gaan!

Tijdens deze rondreizen reist u door Caprivi en Mudumu
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

shutterstock_210009229
Namibië, Botswana en Zimbabwe

Autorondreis: Safari Etosha naar Victoria Falls

Namibië, midden: Windhoek > Okonjima, AfriCat Foundation > noord: Etosha National Park > Kavango, safari per boot > Caprivi > Botswana: Chobe National Park, olifanten. Zimbabwe: Victoria Watervallen, breedste van Afrika.