1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Skeleton Coast National Park

Het Skeleton Coast National Park in Namibie

De Skeleton Coast is misschien wel het meest onherbergzame gebied van Namibië. De hete woestijn kruist een koude, mistige en wilde kust. Juist die fascinerende isolatie trekt zoveel reizigers aan.

 

Skeletkust

Een boottocht langs de Skeleton Coast was vroeger een nachtmerrie voor zeelieden. De koude oceaanlucht stuit hier op met de warme lucht uit het binnenland, wat zorgt voor onverbiddelijke mistnevels. De oceaanstroom is sterk en stormen kunnen heftig zijn. Het gebied is onvoorspelbaar en gevreesd – nadat een schip strandde, bood de droge woestijn geen overlevingskans. U loopt dan ook over een kerkhof van lugubere scheepswrakken, maar ook dierenresten zoals walvisskeletten, geveld door de mens. De San noemen dit het land dat God heeft geschapen toen hij boos was, de Portugezen kennen het als de poorten van de hel. Het geheel is geweldig mysterieus en intrigerend. Hoge duinen, brede bergketens en ruige bergwanden van vulkanisch gesteente zijn het silhouet van dit ongerepte natuurgebied, dat u op uw Namibië reis zelf ontdekt.

 

Natuurpark

De Namibiërs zijn met recht trots op hun Skeleton Coast. Het landschap lijkt dor en ruig, maar onder meer neushoorns, leeuwen, giraffes en zebra’s komen hier voor. De delta van de Uniab River kleurt na regenval vrolijk geel, groen of paars door alle vogels die er naar strijken – op een wandeling langs de waterval of het ravijn heeft u alle tijd ze te bewonderen. Bij Cape Cross vindt u een ontelbare hoeveelheid zeehonden, die al vechtend of spelend over elkaar heen stoeien. De streek strekt zich uit tussen de Ugab River in het zuiden en de Kunene River in het noorden, tegen de grens van Angola aan. Terrace Bay en Torra Bay zijn geliefde terreinen voor vissers, al mag niet iedereen deze kampen betreden. Voor een bezoek aan het park heeft u een vergunning nodig en moet u voor 15.00u binnen zijn, om 17.00u stroomt het park weer leeg. Overnachten kan in één van de twee kampen, al moet daarvoor wel een reservering gemaakt worden. Het gebied ten noorden van Terrace Bay kan alleen per vliegtuig worden bezocht. De verlaten, ongerepte, sferische gebieden in noordelijk Skeleton Coast National Park met woestijnolifanten, springbokken en gemsbokken zijn werkelijk magisch.

 

Kaokoland

De Skeleton Coast ligt in het Kaokoland. Dit is het woongebied van de Himba, een nomadenvolk dat nog leeft volgens inheemse tradities. Vrouwen van dit volk smeren zich bijvoorbeeld in met geitenvet, kruiden en oker (ook wel otjize genoemd) tegen de zon en dragen slechts enkele lappen dierenvel als kleding. Hun haren zijn prachtig ingevlochten en dans en zang zijn belangrijke waarden in de samenleving. Breng tijdens je vakantie in Namibië een bezoek aan een traditioneel dorp, bijvoorbeeld bij Opuwo. Het geeft u een kijkje in het leven van deze bevolkingsgroep. En dat is niet alles wat Kaokoland te bieden heeft. Helemaal in het noorden van de regio storten de Epupa Falls zich met een noodgang naar beneden, bij Warmquelle ontspant u in een spectaculaire, rotsachtige heetwaterbron en bij Sesfontein staat een oud Duits fort. U dwaalt via de Skeleton Coast en Kaokoland door één van de puurste streken in Namibië.

 

Tijdens deze bouwstenen reist u door Skeleton Coast NP
shutterstock_120005827
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Skelettenkust en Damaraland

Het zuiden van Namibië

 

Bezoek in Twyfelfontein het Damara Livingmuseum, kom meer te weten over deze bevolkingsgroep > in Okonjima te voet op zoek naar cheeta's > eindpunt de hoofdstad Windhoek.