1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Namib-Naukluft National Park

Het Namib-Naukluft National Park in Namibie

Doe uw ogen even dicht en denk aan Namibië. Wat ziet u voor u? Waarschijnlijk een kale acaciaboom  op een witte grond voor een enorme, oranjerode zandheuvel die zonder enige oneffenheid in een eindeloze verte zweemt. Het bestaat echt in het Namib-Naukluft National Park.

 

Sossusvlei & Dead Vlei

Het Namib-Naukluft National Park reikt zo ver als u maar kan kijken – het is het drie-na-grootste natuurpark ter wereld. Het meest bekende onderdeel van het park ligt in de Namib-woestijn (‘namib’ betekent ‘open ruimte’ in de taal van de Nama): de Sossusvlei. Hier trekt u langs duinen tot soms 325 meter hoog, roodgekleurd door ijzer in het eeuwenoude zand. De betovering is ’s ochtends het sterkste, tijdens een wandeling door dit surrealistische duinlandschap bij een opkomende zon waant u zich in een andere wereld! Beklim de hoge Dune 45 of Big Daddy en kijk uit over andere heuvels zoals Big Mama. Uw omgeving is niets anders dan prachtig zand, in een serene, magische omgeving. Na een heftige regen stromen de vlaktes van de Sossusvlei over door het water van de Tsauchab River en veranderen de zandvlaktes even in een met bloemen bedekt watervogelparadijs. U bereikt de Sossusvlei via de Sesriem Canyon, een nauw ravijn met diepe waterpoelen. Een hoogtepunt van uw rondreis Namibië is de Dead Vlei, waar eeuwenoude kameeldoornbomen als versteend staan op een verdroogde, witgele zoutgrond.

 

Naukluftbergen

De oranjerode Namib-woestijn wordt begrensd door de rotsachtige Naukluftbergen. Het gebied werd aanvankelijk beschermd voor de conservatie van de Hartmanns bergzebra, al komen hier ook zebra’s, koedoes, hartebeesten, spiesbokken en klipspringers voor. Neem zeker een checklist mee van alle vogelsoorten en kijk hoeveel u er kunt tellen, want er zijn meer dan tweehonderd verschillende vogels in de Naukluftbergen! De wandelaars van de Naukluft Hiking Trail moeten in ieder geval een eind komen, aangezien zij acht dagen lang door de bergen trekken. Anderen mogen een rit maken met een voertuig met vierwielaandrijving, maar regel wel op tijd uw vergunning. De Naukluftbergen zijn populair door de diepe ravijnen en pittoreske valleien, gravelvlaktes worden na een regenbui ineens bedenkt met gras, gele bloemen en waterlelies. De Tsondab River heeft een nauwe kloof door het gebied uitgesneden (vandaar de naam Naukluft), met schitterende, kristalheldere waterpoelen. Naukluft heeft bijzondere slaapgelegenheden: idyllische kampen waar dagbezoekers van het Namib-Naukluft Park niet mogen komen.

 

Welwitschia Trail, Sandwich Harbour & Kuiseb Canyon

Een andere bezienswaardigheid in het Namib-Naukluft National Park is de Welwitschia Trail. Het traject gidst u door de fantastische Namib-woestijn, huis van slangen, gekko’s, goudmollen, woestijnratten, jakhalzen en hyena’s. Gedurende de vier uur is de grootste trekpleister de Welwitschia, een intrigerende plant van soms wel tweeduizend jaar oud met brede, platte bladeren die door de woestijnwind in lange repen worden gescheurd. Vogelliefhebbers reizen af naar Sandwich Harbour, een verlaten lagune met talloze flamingo’s en andere watervogels. Voor u ligt de Atlantische Oceaan, achter u verrijzen de imposante zandheuvels van de Namib-woestijn. Het gebied verandert dagelijks door de waterstand van de rivier en de reis ernaartoe is uw bezoek het al waard. Voor springbokken, jakhalzen, archeologische vondsten en geografische sporen trekt u naar de Kuiseb Delta. Het Namib-Naukluft National Park is een veelzijdige reisbestemming en aan te raden te bezoeken tijdens uw vakantie in Namibië.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u Namib-Naukluft
100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld > Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen > Noord: Etosha National Park, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

shutterstock_246843367
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei Symfonie

Het zuiden van Namibië

 

Sossusvlei, de beroemde rode zandduinen zijn het hoogste ter wereld. Spectaculaire zonsopkomsten en de droge Deadvlei > Windhoek, hoofdstad, mix van culturen.

 

 

 

shutterstock_167004059
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei en Swakopmund

Het zuiden en midden van Namibië

 

Beklim de Big Daddy in Sossusvlei > wandel door Sesriem Canyon > kajak in Walvis Bay en eet verse vis in Swakopmund, bezoek ook het achterland met de welwitschiaplant.