1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park

Het Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park in Namibie

De schrijfwijze is aardig ingewikkeld, maar het natuurschoon van het Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park is wonderlijk eenvoudig. De Zuid-Afrikaanse leegte van het Richtersveld wordt gecombineerd met de Fish River Canyon en Aï-Aïs Hot Springs van Namibië. Bereid u voor op ijzingwekkende hoogtes, adembenemende woestijnvlaktes en helende warmwaterbronnen. En dat onder de Namibische sterrenhemel.

 

Richtersveld

Richtersveld is de enige bergwoestijn in Zuid-Afrika. U komt hier terecht in een heuvelachtig maandlandschap dat naarstig weerstand biedt aan de altijd brandende zon. Jakhalzen, hyena’s en luipaarden trotseren de hitte, wie weet ziet u een grondeekhoorn of hagedis voorbij komen. Het landschap is ruig, onvoorspelbaar en wordt ’s ochtends overstroomd door een mysterieuze mist. Malmokkies, noemen de bewoners dat. In de grotten zijn rotstekeningen van de Nama verborgen, de eerste tekeningen die gemaakt zijn tijdens een traditionele trance. En de San houden hun eigen theorieën na op het kolkgat dat zo’n twintig meter de rotsgrond in duikt: Wondergat was volgens hen het huis van een gigantische slang die het op de lokale bevolking gemunt had. Houd uw ogen open voor de bijzondere planten die in Richtersveld voorkomen. De takkenloze Halfmensboom van zo’n twee meter en een hoopje bladeren op de top wordt nog wel eens voor een verdwaald persoon aangezien. Het is één van 2700 plantensoorten die in het |Ai-|Ais/Richtersveld Transfrontier Park voorkomen.

 

Fish River Canyon

In Namibië ligt de Fish River Canyon, het tweede grootste ravijn ter wereld. De kloof van 161 kilometer wordt doorkruist door de Fish River. Een wandeling door het ravijn is sensationeel. U loopt langs rotswanden van honderden meters hoog langs de rivier die naar de oceaan toestroomt. Natuur is hier puur en onaangetast: dit is een prachtig stukje Namibië! Dat beleeft u echter alleen tijdens de Fish River Canyon Hiking Trail: deze is vijfentachtig kilometer lang en leidt u gedurende vijf dagen door het rauwe gebied. De wandeling wordt zelfs tot één van de beste in Zuid-Afrika beschouwd. Fish River Canyon is ook geschikt voor kortere trektochten, al is het dan niet toegestaan in het ravijn af te dalen. Wel heeft u dan een geweldig uitzicht. Wandel bijvoorbeeld naar Main Viewpoint, waar u ’s ochtends vanuit een picknickplaats over het ravijn uitkijkt, of in de middag een stukje vlees op de braai legt. Als de Fish River Canyon naar meer smaakt, kunt u in één van de kampen overnachten.

 

|Ai-|Ais Hot Springs

Als u vooral wil ontspannen op uw Namibië rondreis, zijn de |Ai-|Ais­-heetwaterbronnen de perfecte bestemming. Ontspan in een thermaal bad en geniet van het water vol met natuurlijke mineralen die een helende werking zouden hebben. Reuma en andere spier- of gewrichtspijnen zouden aanzienlijk verlicht kunnen worden door een bad in deze poelen. Het resort is luxe, hier bent u echt helemaal weg en hoeft u niets anders dan de rust in u op te nemen. ’s Avonds voelt u een zachte bries en kijkt u omhoog naar een waanzinnige sterrenhemel. Leven in Namibië is zo gek nog niet.

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u door Ai-Ais
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

shutterstock_270278957
Namibië en Zuid-Afrika

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad > west: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibie, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > noord: Etosha NP > midden: Windhoek.

Namibie-Kalahari-Stokstaartje
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Kalahari en Fish River Canyon

Het zuiden van Namibië

 

Natuurtochten in de Kalahari > wandelen langs de rim bij Fish River Canyon > in Aus wilde paarden observeren >via het spookstadje Kolmanskop naar Lüderitz.