1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Fish River Canyon

Het natuurgebied Fish River Canyon in Namibie

Fish River Canyon is het grootste ravijn in Afrika en na Grand Canyon in Amerika het grootste ravijn ter wereld. Een vijfdaagse wandeltocht, heetwaterbronnen en spectaculaire panorama’s maken dit hoogtepunt een absolute aanrader tijdens een rondreis door Namibië.

 

Fish River & kokerboom

De Fish River Canyon maakt deel uit van het |Ai-|Ais/Richtersveld Transfrontier Park. De adembenemende kloof is het resultaat van miljoenen jaren natuurwerk: het ravijn is honderdzestig kilometer lang, zeventwintig kilometer breed en vijfhonderdvijftig meter diep. De Bosjesmannen hebben hun eigen visie op het natuurfenomeen: een boosaardige slang wist als voortvluchtige van de jacht in de aarde te verdwijnen en daardoor ontstond het slingerende ravijn, waardoor de Fish River stroomt. Vijftigduizend jaar geleden leefden de Bosjesmannen al in het gebied, dat door het water een waardevolle plek was om te wonen. Tegenwoordig zijn de waterpoelen in de kloof thuis van vissen en leguanen. Op de rotsvlaktes leven verder klipspringers, grondeekhoorns en bavianen, en er zijn sporen gevonden van luipaarden en bergzebra’s. Kijk niet alleen naar beneden, maar ook naar boven: talloze soorten vogels fladderen hier, waaronder de eremomela en de broebroe. In de Fish River Canyon komt de kokerboom voor, de nationale boom van Namibië.

 

Dagtrip Fish River Canyon

U kunt de Fish River Canyon op verschillende manieren bezoeken. Een dagbezoek passeert bijvoorbeeld bij het Fish River Viewpoint, een ecovriendelijk complex met informatie over flora, fauna en wandelroutes in het ravijn. Ten oosten van de kloof loopt een autoweg, die langs verschillende adembenemende uitkijkenpunten komt. Stop gerust een paar keer om de stilte en isolatie van het majestueuze landschap op u in te laten werken. Om u heen klink niets dan vogelgefluit, mensen worden hier maar nietig klein. U kunt het beste vroeg in de ochtend al vertrekken, en de zonsopkomst beleven bij Hiker’s Viewpoint of Main Viewpoint. U strijkt met een broodje neer op de picknickplaats en laat de zonnestralen het zandsteen verkleuren. Ook in de namiddag is het schouwspel fantastisch. Bovendien kunt u dan een stukje vlees op de braai leggen. U sluit uw dag in Fish River Canyon af bij de |Ai-|Ais Hot Springs: de heetwaterbronnen en thermaal bad zouden een verlichtende werking op gewrichtspijnen hebben.

 

Bekijk de voorbeelden van onze rondreizen door Namibië.

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u door Fish River
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek. Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei. Midden: Swakopmund, aan de kust Twyfelfontein, cultuur. Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen. Midden: Okahandja > Windhoek.

Namibie-Kalahari-Stokstaartje
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Kalahari en Fish River Canyon

Het zuiden van Namibië

 

Natuurtochten in de Kalahari > wandelen langs de rim bij Fish River Canyon > in Aus wilde paarden observeren >via het spookstadje Kolmanskop naar Lüderitz.