1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Fish River Canyon

Fish River Canyon

Fish River Canyon is het grootste ravijn in Afrika en na de Grand Canyon in Amerika, het grootste ravijn ter wereld. Wandeltochten, heetwaterbronnen en spectaculaire panorama’s maken dit hoogtepunt een absolute aanrader tijdens een rondreis door Namibië.

 

Geschiedenis van Fish River Canyon

De Fish River Canyon maakt deel uit van het Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier Park. De adembenemende kloof is het resultaat van miljoenen jaren werk van de natuur: het ravijn is 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en 550 meter diep. De Bosjesmannen hebben hun eigen visie op het natuurfenomeen: een boosaardige slang wist als voortvluchtige van een jacht in de aarde te verdwijnen en daardoor ontstond het slingerende ravijn, waardoor de Fish River stroomt. In werkelijkheid ontstond de canyon door de erosieve werking van de Fish River, die zijn weg heeft uitgesleten door het rotsachtige landschap.

 

Vijftigduizend jaar geleden leefden de Bosjesmannen al in het gebied, dat door het water een waardevolle plek was om te wonen. Tegenwoordig zijn de waterpoelen in de kloof een thuis voor vissen en leguanen. Op de rotsvlaktes leven verder klipspringers, grondeekhoorns en bavianen, en er zijn sporen gevonden van luipaarden en bergzebra’s. Kijk niet alleen naar beneden, maar ook naar boven: talloze soorten vogels fladderen hier, waaronder de eremomela en de broebroe. In de Fish River Canyon komt de kokerboom voor, de nationale boom van Namibië.

 

    

 

Kaart van Fish River Canyon

Fish River Cayon ligt in het zuidelijk deel van Namibië, vlakbij de grens met buurland Zuid-Afrika. Het maakt deel uit van het Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier Park dat zich uitstrekt over beide landen.

Klimaat van Fish River Canyon

De Fish River Canyon ligt in zuidelijk Namibië en wordt gekenmerkt door een woestijnklimaat van Namibië. Dit betekent voornamelijk droog en warm weer en met name in de zomer kan de temperatuur flink oplopen. Tijdens de wintermaanden (mei - september) kan het ’s nachts flink afkoelen, soms tot maar 5 graden boven nul.

 

Het regenseizoen loopt van november tot maart (tijdens de zomer) en kan invloed hebben op de mogelijkheid om de Fish River Canyon Hiking trail te bewandelen.

 

Het is belangrijk om rekening te houden met het klimaat bij een bezoek aan de Fish River Canyon. Drink voldoende water, draag luchtige kleding en bescherm u goed tegen de zon.

 

    

Tip om te doen bij de Fish River Canyon

U kunt de Fish River Canyon op verschillende manieren bezoeken. Een dagtrip brengt u bij het Fish River Viewpoint, een eco-vriendelijk complex met informatie over flora, fauna en wandelroutes in het ravijn. Ten oosten van de kloof loopt een autoweg, die langs verschillende adembenemende uitkijkpunten komt. Stop een paar keer om de stilte en isolatie van het majestueuze landschap op u in te laten werken. Om u heen klink niets anders dan vogelgefluit, mensen worden hier maar nietig klein. U kunt het beste vroeg in de ochtend al vertrekken, en de zonsopkomst beleven bij Hiker’s Viewpoint of Main Viewpoint. U strijkt met een broodje neer op de picknickplaats en kijkt hoe de zonnestralen het zandsteen verkleuren. Ook in de namiddag is het schouwspel fantastisch. Bovendien kunt u dan een stukje vlees op de braai leggen. U sluit uw dag in Fish River Canyon af bij de Ai-Ais Hot Springs: de heetwaterbronnen en thermale baden zouden een verlichtende werking op gewrichtspijn hebben.

Hotels bij Fish River Canyon

Bij de Fish River Canyon, bieden wij diverse hotels aan. Wij hebben onze top 3 voor u uitgelicht, maar voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Canyon Lodge

Canyon Lodge

Canyon Village

Canyon Village

Fish River Logde

Fish River Logde

Wilt u naar Fish River Canyon?
shutterstock_270278957
Namibië en Zuid-Afrika

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad > west: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibie, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > noord: Etosha NP > midden: Windhoek.

Afrika-Namibie-Daktent-Auto
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië: Avontuurlijk Namibië

Midden: Windhoek > Oost: Waterberg Plateau, natuur > Noord: Etosha NP, wildleven > Midden: Palmwag, puur > Brandberg, rotspartijen en wandelen > Zuid: Sossusvlei, zandduinen > Aus > Fish River Canyon, uitzicht > Midden: Daan Viljoen

Namibie-Kalahari-Stokstaartje
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Kalahari en Fish River Canyon

Het zuiden van Namibië

 

Natuurtochten in de Kalahari > wandelen langs de rim bij Fish River Canyon > in Aus wilde paarden observeren >via het spookstadje Kolmanskop naar Lüderitz.