1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Solitaire

Stilte in Solitaire

Tussen de stiltes van de Sossusvlei, Sesriem Canyon en het Namib-Naukluft National Park staat een benzinestation met een postkantoor, winkel en restaurantje erbij. Welkom in Solitaire.

 

Verhaal van Solitaire

‘Solitaire’ betekent ofwel een enkele diamant, of eenzaamheid. Een ambitieuze naam, voor deze pitstop in de woestijn. Het is de Nederlander Ton van der Lee, die de verhalen uit Solitaire mee naar ons land heeft genomen. Hij zocht hier een verlaten eenzaamheid isolement op, een stille afgelegenheid. Met de komst van zijn restaurant kwamen er meer mensen langs, en Ton van der Lee vertrok. De appeltaart van mededorpsbewoner ‘Moose McGregor’ is beroemd, al is de grondlegger van het recept helaas inmiddels overleden. De meeste reizigers zullen kort in Solitaire verblijven om hun tank te vullen.

 

Solitaire Guest Farm Desert Ranch

Bij Solitaire ligt ook een gastenverblijf. De Solitaire Guest Farm Desert Ranch is een uitstekende overnachtingsplek voor een bezoek aan de Namib-woestijn. Meerkatten, vogels, pauwen, konijnen en springbokken lopen rond in de omgeving. Op de Spreetshoogte of Remhoogte Pas zit u perfect voor een zonsondergang. Handig om even uit te rusten voor u de woestijnzanden van Namibië betreedt.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Solitaire
shutterstock_270278957
Namibië en Zuid-Afrika

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad > west: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibie, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > noord: Etosha NP > midden: Windhoek.

100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld > Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen > Noord: Etosha National Park, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

shutterstock_167004059
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei en Swakopmund

Het zuiden en midden van Namibië

 

Beklim de Big Daddy in Sossusvlei > wandel door Sesriem Canyon > kajak in Walvis Bay en eet verse vis in Swakopmund, bezoek ook het achterland met de welwitschiaplant.