1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Keetmanshoop

Het stadje Keetmanshoop

Bij een speeltuin van rotsblokken en een kokerbomenbos ligt Keetmanshoop, een stadje omringd door een aantal bijzondere bezienswaardigheden van Namibië.

 

Geschiedenis van Keetmanshoop

Keetmanshoop stond ooit bekend als Modderfontein. Tijdens harde regenbuien ontstond er een rivier die donker kleurde door de modder. Later belandde er een missionaris het gebied en die bouwde een kerk met sponsoring van Johan Keetman – als dank werd hij in de stadsnaam vereeuwigd. In de Rhenish Misson Church is nu een museum gevestigd over het verleden van de regio. Loop gerust langs het postkantoor, dat gebouwd is in 1910. Keetmanshoop is vooral interessant om alle bezienswaardigheden in de regio.

 

Giant’s Playground & Quiver Tree Forest bij Keetmanshoop

Het Quiver Tree Forest is een prachtig bos van een zeldzame boom: de kokerboom. De San (Bosjesmannen) gebruikten duizenden jaren geleden de boomstam als koker voor hun pijlen. De honderden bomen doen met hun dikke stam echt Afrikaans aan, het bos is een lust voor het oog. De kokerbomen zijn wel driehonderd jaar oud! In juni en juli verschijnen er heldergele bloemen en wordt u op een wandeling vergezeld door gezellig fluitende vogels en bavianen. De eigenaar van het gebied houdt bovendien vee en tamme jachtluipaarden, waarmee u van dichtbij kennis kunt maken. Nabij bezoekt u een slagveld van gigantische rotsblokken van honderden miljoenen jaren oud in bizarre vormen: alsof een reus zijn emmertje duplo heeft omgegooid. U verbaast zich over de omvang van het gebied en bekijkt de stenenstapels die keurig lijken uitgekiemd. Dit ziet u nergens anders meer in uw Namibië reis.

 

Mesosaurus Site, Naute Dam & Brukkaros Mountain bij Keetmanshoop

Vlakbij dat park in het noordoosten van Keetmanshoop vindt u de Mesosaurus Fossil Site. Dinosaurusnerds opgelet: hier liggen fossielen tentoongesteld van een reptiel dat de voorganger is van de dino’s! Keetmanshoop ligt daarbij vijftig kilometer van de Naute Dam: de twee-na-grootste dam van Namibië. De omgeving is prachtig en een must voor vissers, watersporters en vogelliefhebbers. Er zijn fokprogramma’s voor gemsbokken, springbokken en struisvogels en er is een klein recreatieparkje opgezet. Als nog rauwere natuur uw voorkeur heeft, mag u de Brukkaros Mountain niet overslaan. De berg lijkt op een uitgedoofde vulkaan, maar het schijnt een donkergekleurde, droge restantenmassa van een oeroude gasexplosie te zijn. Hoe dan ook: een klim naar de zogenaamde vulkaankrater eindigt met een panorama over de omgeving. En heeft u dan nog niet genoeg gehad? Rijd dan door naar Fish River Canyon, het tweede grootste ravijn ter wereld. Namibië is adembenemend!

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u naar Keetmanshoop
shutterstock_270278957
Namibië en Zuid-Afrika

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad > west: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibie, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > noord: Etosha NP > midden: Windhoek.

shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

Namibie-Kalahari-Stokstaartje
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Kalahari en Fish River Canyon

Het zuiden van Namibië

 

Natuurtochten in de Kalahari > wandelen langs de rim bij Fish River Canyon > in Aus wilde paarden observeren >via het spookstadje Kolmanskop naar Lüderitz.