1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Etosha National Park

Het Etosha National Park in Namibie

Etosha National Park is het pareltje van Namibië. Het gebied is zo groot als Nederland, telt meer dan honderd verschillende zoogdieren en 392 vogelsoorten. ’s Avonds op het kamp geniet u van een drankje bij een verlichte drinkplaats en bekijkt u het nachtleven van Etosha National Park. 

 

Etosha Park

Het Etosha National Park heeft berglandschappen, zandvlaktes en rivieren en is één van ’s werelds grootste wildparken.

De relatief kale savannevlaktes met enkele acaciabomen zijn ideaal om dieren te bekijken! U ontdekt het park in uw 4W-wagen of boekt een excursie met een professionele wildspotter. Blijf vooral even hangen bij een waterpoel, waar de dieren zich vooral in de droge wintermaanden (tussen april en oktober) verzamelen.

In Etosha National Park leven grote troepen buffels, neushoorns, leeuwen, zebra’s jachtluipaarden, wildebeesten, koedoes, antilopen, hyena’s en nog veel meer. De olifanten schijnen door de voedingsstoffen in de grond de grootste van Afrika te zijn met een schofthoogte van wel vier meter!

Tussen december en februari verandert het droge park na enkele regenbuien in een vruchtbaar bloemenparadijs en stroomt Fischer’s Pan vol met talloze flamingo’s en andere vogels. Het Fairy Tale Forest herbergt honderden bizar vervormde moringabomen, ook wel omgekeerde bomen genoemd: het lijkt net alsof de wortels in de lucht steken. Overnachtingskampen bieden de mogelijkheid om nachtdieren rondom waterpoelen rond te zien sluipen, terwijl u ontspannen bij uw braai van een Windhoek Lager sipt. Kan het nog beter worden dan dit? Etosha National Park is een onvergetelijk moment van uw rondreis Namibië.

 

Etosha’s Pan

Etosha betekent ‘grote witte vlakte van droog water’. Die naam wordt gelijk verklaard als u aankomt bij Etosha’s Pan. Ooit stroomde hier een rivier, honderdtwintig miljoen jaar geleden is die opgedroogd en vandaag de dag resteert een grote, witte zoutvlakte dat een gebied van 5000km² beslaat. De Bosjesmannen (San) die ooit dit gebied bewoonden, hebben hun eigen verklaring voor de zoutpan. Na een slachterij in een San-dorpje waarbij alleen de vrouwen werden gespaard, zou er een weduwe zó hard gehuild hebben dat haar opgedroogde tranen een grote witte vlakte hebben gevormd. Hoe dan ook, de grijze vlakte is adembenemend. In het regenseizoen is de pan kortstondig gevuld met water en trekken flamingo’s, pelikanen en honderden andere vogels, maar ook zebra’s, neushoorns en springbokken naar de oevers van Etosha’s Pan. 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u door Etosha NP
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek. Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei. Midden: Swakopmund, aan de kust Twyfelfontein, cultuur. Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen. Midden: Okahandja > Windhoek.

100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek. Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld. Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen. Noord: Etosha NP, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.

shutterstock_161674922
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Op safari in Etosha

Het noorden en midden van Namibië

 

Zelf rijden door Etosha NP, leeuwen, oryxen en zwart kop impala's spotten bij waterdrinkplaatsen > wandeltochten door de bush bij Okonjima > eindpunt Windhoek.