1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Etosha

Etosha, paradijs vol dieren

Etosha National Park is het pareltje van en rondreis door Namibië. Het gebied is zo groot als Nederland, telt meer dan 100 verschillende zoogdieren en 392 vogelsoorten. ’s Avonds in het kamp geniet u van een drankje bij een verlichte drinkplaats en bekijkt u de nachtdieren van Etosha National Park.

 

 

Geschiedenis van Etosha

Duizenden jaren geleden werd Etosha bewoond door inheemse bevolkingsgroepen zoals de San, ook wel Bosjesmannen genoemd. De San bevolkingsgroep leefde van het wild en had een diepe band met deze regio. Toen Namibië een Duitse kolonie werd, is het park in 1907 uitgeroepen tot wildreservaat Eind jaren 70 werd een groot deel van de dieren weggevaagd, hetzij door extreme droogte, hetzij door de oorlog tussen Zuid-Afrika, Namibië en Angola. Gelukkig is na vele inspanningen voor natuurbehoud het aantal dieren weer aanzienlijk aangevuld en is Etosha vandaag de dag een van de meest unieke plekken ter wereld om dieren in het wild te zien.

 

        

 

Kaart van Etosha

Nationaal Park Etosha ligt in het noorden van Namibië. Het park strekt zich uit over 22.270 vierkante kilometer. Etosha wordt begrensd door verschillende regio’s en de toegangspoort bevindt zich in Adersson.

Weer in Etosha  

Het warme woestijnklimaat van Namibie in Etosha kent 2 seizoenen:

 

Winter:
Van april tot oktober is het droge seizoen, dit is de winterperiode. Overdag is het warm en ’s nachts koelt het aanzienlijk af (soms zelf tot het vriespunt). Er valt nauwelijks regen in deze maanden.
Het voordeel is dat er weinig begroeiing is en er dus gemakkelijker wild gespot kan worden!

 

Zomer:
Van november tot maart is het regenseizoen, dit is de zomerperiode. Het is erg heet (soms wel 40 graden) en er valt vaker regen. 

Het droge park verandert na enkele regenbuien in een vruchtbaar bloemenparadijs en Fischer’s Pan zit vol met talloze flamingo’s en andere vogels. Het Fairy Tale Forest herbergt honderden bizar vervormde moringabomen, ook wel omgekeerde bomen genoemd: het lijkt net alsof de wortels in de lucht steken.

Bezienswaardigheden in Etosha

Etosha Nationaal Park:

Het Etosha National Park heeft berglandschappen, zandvlaktes en rivieren en is één van ’s werelds grootste wildparken.

De relatief kale savannevlaktes met enkele acaciabomen zijn ideaal om dieren te bekijken! U ontdekt het park in uw 4WD-wagen of boekt een excursie met een professionele wildspotter. Blijf vooral even hangen bij een waterpoel, waar de dieren zich vooral in de droge wintermaanden (tussen april en oktober) verzamelen.

 

In Etosha National Park leven grote troepen buffels, neushoorns, leeuwen, zebra’s, jachtluipaarden, wildebeesten, koedoes, antilopen, hyena’s en nog veel meer. De olifanten schijnen door de voedingsstoffen in de grond de grootste van Afrika te zijn met een schofthoogte van wel vier meter!

 

Etosha’s Pan:

Etosha betekent ‘grote witte vlakte van droog water’. Die naam wordt gelijk verklaard als u aankomt bij Etosha’s Pan. Ooit stroomde hier een rivier, honderdtwintig miljoen jaar geleden is die opgedroogd en vandaag de dag resteert een grote, witte zoutvlakte dat een gebied van 5000 km² beslaat. De Bosjesmannen (San) die ooit dit gebied bewoonden, hebben hun eigen verklaring voor de zoutpan. Na een slachterij in een San-dorpje waarbij alleen de vrouwen werden gespaard, zou er een weduwe zó hard gehuild hebben dat haar opgedroogde tranen een grote witte vlakte hebben gevormd. Hoe dan ook, de vlakte is adembenemend mooi. In het regenseizoen is de pan kortstondig gevuld met water en trekken flamingo’s, pelikanen en honderden andere vogels, maar ook zebra’s, neushoorns en springbokken naar de oevers van Etosha’s Pan. 

 

 

Tip om te doen in Etosha: Op safari

Hoe bijzonder is het om in de vroege ochtend wild te spotten in Etosha? Trek er samen met een gids/chauffeur en medereizigers op uit en ga tijdens deze 3 uur durende safari op zoek naar echt wild.

 

 

 

Hotels in Etosha

In Etosha bieden wij diverse hotels aan. Wij hebben onze top 3 voor u uitgelicht, maar voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Park village

Park village

Namutoni Restcamp

Namutoni Restcamp

Okaukuejo Camp

Okaukuejo Camp

Wilt u naar Etosha National Park?
shutterstock_210009229
Namibië, Botswana en Zimbabwe

Autorondreis: Safari Etosha naar Victoria Falls

Namibië, midden: Windhoek > Okonjima, AfriCat Foundation > noord: Etosha National Park > Kavango, safari per boot > Caprivi > Botswana: Chobe National Park, olifanten. Zimbabwe: Victoria Watervallen, breedste van Afrika.

Discoverer FunX2 Luderitz(6)
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië: Namibië camperreis

Midden: Windhoek > Zuid: Hardap > Kalahari > Fish River Canyon, uitzicht > Aus > Sossusvlei, zandduinen > Solitaire > Midden: Rehoboth, lokale bevolking > Otjiwarongo > Noord: Grootfontein, meteoriet > Etosha, wild > Outjo > Midden: Uis > Swakopmund, kust > Okahandja > Windhoek.

100 Wetlands & Deserts
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Woestijn en Wildparken

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari, woestijn > Sossusvlei, hoogste zandduinen ter wereld > Midden: Swakopmund, aan het strand > Twyfelfontein, rotstekeningen > Noord: Etosha National Park, safari. Midden: Okonjima, luipaarden > Windhoek.