1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Sesriem Canyon

Het natuurgebied Sesriem Canyon in Namibie

De Sesriem Canyon is een nauw uitgesleten ravijn van ongeveer dertig meter diep waar u langs schitterende rotswanden wandelt. Sesriem is de toegangspoort van het Namib-Naukluft National Park.

 

Sesriem

Een dagje in de Namib-woestijn of Sossusvlei begint bij Sesriem. U betaalt de entree voor het park en rijdt in zo’n vijfenzestig  kilometer (met 4WD) naar de Sossusvlei. Ook vertrekt er vanaf Sesriem een heteluchtballon waarmee u de Sossusvlei vanuit de lucht bekijkt (aanrader!). Op slechts 4,5 kilometer van Sesriem ligt echter al de Sesriem Canyon, een ravijn dat miljoenen jaren geleden door de Tsauchab River is uitgesleten. De naam is niet zomaar uit de duim gezogen. In de tweede helft van de negentiende eeuw kwamen er groepen Afrikaner Boeren op doortocht langs het ravijn, waar vers water in schitterde. Om het water naar boven te halen, werden de leidsels (riemen) van hun ossenwagen gebruikt. Er moesten zes riemen aan elkaar worden geknoopt om bij het water te komen: Sesriem.

 

Sesriem ravijn

Nog steeds staat Sesriem Canyon bekend om het water dat gedurende het gehele jaar aanwezig is, wat vrij zeldzaam is in een woestijngebied. In de droge zomermaanden is de bodem droog en zijn er kleine waterpoelen met vissen en kikkers. Dan kunt u op de bodem van het ravijn heen wandelen en bekijkt u de rotswanden van onderaf. De poelen zijn kristalhelder en een mooie afwisseling op het donkerbruine zandsteen. In de hitte kunt u zelfs een verfrissende duik nemen in één van de diepere poelen! Als uw Namibië reis in het regenseizoen valt, dient u echter voorzichtig te zijn: de hevige regenval kan ineens voor een plotselinge vloedgolf in het ravijn zorgen. Even die weer-app checken dus, voordat u Sesriem Canyon induikt.

 

Ochtend of namiddag naar de Sesriem Canyon

Sesriem Canyon is het mooist in de vroege ochtend of de namiddag. De opkomende of dalende zon speelt met de kleuren van het zandsteen – de bijzondere vormen van de rotsen komen dan het beste naar voren. Schaduwen verplaatsen voor uw ogen, zacht oranjegeel licht kleurt de natuur. Tijdens uw wandeling ziet u de verschillende sedimentaire rotslagen, een terugblik in de tijd. Ook ziet u dan bomen en planten die in het ravijn groeien.  Vertrek echter ’s ochtends of in de namiddag, en sla de middaguren over. De hitte is onverbiddelijk in de Namib-woestijn en op die manier ziet u Sesriem Canyon op een hoogtepunt.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u door Sesriem
shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

shutterstock_270278957
Namibië en Zuid-Afrika

Autorondreis: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika, zuid: Kaapstad > west: Paternoster > Clanwilliam > Springbok > Namibie, zuid: Fish River Canyon > Aus > Sossusvlei > midden: Swakopmund > Twyfelfontein > noord: Etosha NP > midden: Windhoek.

shutterstock_246843367
Voorbeeldreis Namibië

Bouwsteen Namibië: Sossusvlei Symfonie

Het zuiden van Namibië

 

Sossusvlei, de beroemde rode zandduinen zijn het hoogste ter wereld. Spectaculaire zonsopkomsten en de droge Deadvlei > Windhoek, hoofdstad, mix van culturen.