1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Waterberg Plateau National Park

Het Waterberg Plateau National Park in Namibië

De goudbruine, platte bovenkant van het Waterberg Plateau National Park verrijst boven een groene zee van bomen en planten. Het gebergte is zeldzaam vruchtbaar en beschikt over het meeste water in Namibië. Combineer het Waterberg Plateau gemakkelijk met andere bestemmingen uit uw Namibië reis

 

Neushoorns en bavianen

Het bergachtige terrein van het Waterberg Plateau National Park is niet gemakkelijk toegankelijk voor de mens, wat dierenbeschermers in de jaren zeventig heeft doen besluiten om bedreigde diersoorten op het Waterberg Plateau op te vangen. Die keuze had succes. Wat klein begon, is nu uitgegroeid tot een wildreservaat voor meer dan honderd dieren en tweehonderd vogelsoorten. Bedreigde dieren zoals de zwarte neushoorn zijn op de vlaktes van de Waterberg beschermd tegen stropers en worden geherintroduceerd in Damaraland. Zebra’s, antilopen, luipaarden en buffels zijn voorbeelden van het gevarieerde dierenrijk, maar ook nijlpaarden, gnoes, bavianen en klipspringers leven hier. Samen met een professionele gids beproeft u het plateau en ziet u de dieren in hun natuurlijke habitat  - de kolonie Kaapse gieren bij de Karakuwisaberg is spectaculair! Wandel anders door het gebied aan de voet van de berg. De ruime hoeveelheid water resulteert hier in een weelderig, groen landschap met vijgenbomen, seringen, koraalbomen en vuurlelies. Het Waterberg Plateau National Park is een toevluchtsoord voor buitenleven.

 

Herero

Het Waterberg Plateau heeft een bloederige geschiedenis. De Duitse kolonisten en de inheemse stam Herero vochten hier in het begin van de twintigste eeuw om grondgebied. De Waterberg was namelijk een waardevolle plek met veel water. De gevechten waren zwaar: tientallen duizenden Herero verloren hun leven. Daarom vertrokken zij landinwaarts, waarna de Herero in de woestijn terecht zijn gekomen. Hitte en droogte werden daar de genadeslag voor vele leden van de stam - bijna twee derde van het volk heeft het leven gelaten. Aan de voet van het Waterberg Plateau zijn de graven van de Duitse kolonisten nog te zien.

 

Kalkveld, Dragon’s Breath & Hoba Meteorite

Bij het nabijgelegen Kalkveld vindt u sporen uit een verre geschiedenis: in rood zandsteen is het loopje van een prehistorische dinosaurus vereeuwigd. Het exemplaar had twee poten en drie tenen en is waarschijnlijk een verwante voorloper van de dinosaurussen geweest. Nog meer geschiedenis vindt u nabij Grootfontein: hier ligt de grootste meteoriet ter wereld! Dertig tot tachtigduizend jaar geleden is dit enorme stuk steen van vijftigduizend kilo uit de hemel gestort en in 1920 opgegraven door de eigenaar van de Hoba West Farm. Tenslotte kunnen echte durfals afdalen in de mysterieuze dieptes van de aarde. Nabij Tsumeb ligt het ondergrondse meer Dragon’s Breath waar u langs een zenuwslopende afdaling van zestig meter met touwen en tuigjes naartoe klimt. Het helderblauwe water in de ondergrondse krochten is echter fascinerend en uw trip dubbel en dwars waard. Een verborgen hoogtepunt van Namibië en een bezoek waardig tijdens uw Namibië vakantie.

 

Tijdens deze rondreis reist u door het Waterberg Plateau
shutterstock_210009229
Namibië, Botswana en Zimbabwe

Autorondreis: Safari Etosha naar Victoria Falls

Namibië, midden: Windhoek > Okonjima, AfriCat Foundation > noord: Etosha National Park > Kavango, safari per boot > Caprivi > Botswana: Chobe National Park, olifanten. Zimbabwe: Victoria Watervallen, breedste van Afrika.