1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Chobe National Park

Het grote dierenrijk in Chobe National Park in Botswana

Chobe National Park staat bekend om de tienduizenden olifanten die de Chobe Rivier oversteken, vrij rondlopend wild en sensationele natuur. Vaar avontuurlijk over de rivier of zak onderuit met een wijntje in de hand voor een Afrikaanse zonsondergang. Chobe National Park is een geliefde bestemming in Botswana.

 

Linyanti, Savuti en Ngwezumba

Het Chobe National Park grenst aan de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve. Chobe is het tweede grootste park van Botswana, maar heeft één van de hoogste wildconcentraties ter wereld! Savanne gaat over in grasvlakten, mopanebomen, acacia’s en baobabs staan naast waterpoelen die in de wintermaanden langzaam opdrogen. Bij de Linyantimoerassen leven olifanten, wilde honden en luipaarden, die u vooral bij nachtelijke expedities tegen zult komen. De Ngwezumba-kleipannen trekken ook veel wild aan, als ze in het regenseizoen vollopen met water. De Savutimoerassen staan bekend om hun dode bomen in een uitgedroogd kanaal, een bonte verzameling aan wild en hun hongerige leeuwentroep die op National Geographic roem heeft verkregen door hun jacht op olifanten. In de schrijnende droogte trekken de grote katten naar de drinkplaatsen die bij de twee privélodges horen – ideaal indien u graag een jachtluipaard, jakhals of hyena over de vlaktes van het Chobe National Park wilt zien sluipen.

 

Chobe olifanten

Het Chobe National Park is een wildwalhalla en een hoogtepunt van uw Botswana rondreis. U wordt overrompeld door deze wildernis, waar mensen overbodig zijn. In een bootje vaart u rustig over de rivier, uw ontmoetingen zijn onvoorspelbaar. Wie weet komt u een nijlpaard tegen, een krokodil of een buffel. Gnoes, zebra’s en giraffes lopen over de graslanden aan de rand van de rivier. Impala’s, hartebeesten en zeldzame antilopen zoals de lechwe, poekoe en sitatoenga komen even drinken, terwijl apen en bavianen door de bomen slingeren. De grote Chobe olifanten steken in de namiddag de rivier over, hun wereldberoemde populatie is misschien wel de grootste ter wereld. Een bezoek aan Chobe National Park garandeert de aanblik van de majestueuze, vriendelijke dieren die u soms wel met honderden tegelijk kunnen omsingelen.

 

Campings, lodges en rotstekeningen

In het Chobe National Park kunt u in een groep rondreizen, maar zelf kunt u ook de auto instappen. Vierwielaandrijving is onontbeerlijk, anders zult u niet ver komen. Bij de Chobe Rivier, Savuti en Linyanthi kunt u kamperen op eenvoudige campings (neem voldoende voedsel, drinkwater en brandstof mee). U kunt ook voor de luxe van een lodge kiezen waar u in alle comfort en gemak een nacht doorbrengt in de wildernis. Luister goed naar de vogels die in de schemering beginnen te fluiten en probeer er zoveel mogelijk te herkennen – er zijn wel vierhonderdzestig soorten geteld! Als u een echte cultuurfanaat bent, is het aan te raden om de Gubatsa Hills in Savuti op te zoeken, waar rotstekeningen de aanwezigheid van de San vereeuwigen (Bosjesmannen, in Botswana bekend als Basarwa). Uw verblijf in het Chobe National Park zal u nog lang bijblijven: een dermate puur natuurgebied als dit is zeldzaam.

Tijdens deze rondreis reist u naar Chobe National Park
Botswana-Kalahari-Wildreservaat3
Voorbeeldreis Botswana

Rondreis Botswana per auto: Woestijn en Waterland safari

Noord-Namibië: Kavango Wildreservaat, vogels > Caprivi > Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten > Makgadikgadi Pans, zoutpannen > Okavango Delta, safari's op het water> Kalahari, bosjesmannen > Maun, einde reis