1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Mobile Safari Botswana

Deze luxe mobile safari is dé ultieme manier om een aantal dagen ongestoord in de natuur door te brengen. Zowel overdag als ’s nachts mist u geen geluid uit de bush. Deze afwisselende reis neemt u mee naar bekende noordelijke gebieden: Chobe National Park, Khwai dichtbij Moremi Game Reserve en natuurlijk de Okavango Delta. U doorkruist de gebieden in een safarivoertuig en door het water, een geweldige manier om olifanten, leeuwen en vogels te spotten. Uw reis eindigt met een spectaculaire vlucht laag over het landschap terug naar Maun.

Wat maakt deze reis bijzonder
Overnacht in een tent met bed
Spot wild in Chobe National Park
Per mokoro-boot door Khwai
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis naar Botswana is bijzonder vanwege de ongerepte natuur, avontuurlijke safari's en diverse wildparken, in combinatie met de Victoria Falls.
Prijsindicatie vanaf € 4950,- per persoon
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

De reis van dag tot dag: Mobile Safari Botswana

Dag 1             Kasane

Dag 2             Chobe National Park

Dag 3             Chobe National Park

Dag 4             Savuti (Chobe National Park)

Dag 5             Savuti (Chobe National Park)

Dag 6             Khwai

Dag 7             Khwai

Dag 8             Xakanaxa

Dag 9             Xakanaxa 

Dag 10           Vertrek Maun

 

 

100% maat werk

Dag 1 Kasane

Op de luchthaven van Kasane wordt u welkom geheten en naar de lodge gebracht, hier kunt u lekker acclimatiseren. Kasane is het vertrekpunt van veel safaritochten door Botswana, Chobe National Park ligt om de hoek. De dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Kasane.

Inclusief transfer

Dag 2 Kasane - Chobe National Park

a0c3207d-4618-4065-8d2a-898f2619b797

Vandaag begint uw onvergetelijke safaritocht. We beginnen met de kennismaking van de safarigids en de overige deelnemers. In de middag stapt u aan boord voor een boottocht over de Choberivier, wat een ervaring! Het gebied staat bekend om de vele olifanten die hier leven. Ze steken de rivier over en baden in het water. 

 

Na de boottocht gaat u het land op. Met een open safarivoertuig gaat u naar uw eerste overnachtingsplek. De magie van een mobiele safari is natuurlijk dat u dichtbij de natuur bent, alles wordt heel intens beleeft. Geniet van een lekker drankje bij het kampvuur en probeer deze eerst nacht in de bush de slaap te vatten. U zult vast een paar keer wakker worden van vreemde geluiden die u hoort.

 

Overnachting in Chobe National Park

Inclusief ontbijt, snacks, diner, diverse (alcoholische) drankjes en safari-activiteiten

Dag 3 Chobe National Park

De dag start bij zonsopkomst, vroeg op dus. Er staat een lange, maar mooie dag op de planning. Na het ontbijt begint de adrenaline al snel te komen. U rijdt samen met uw gids over de zandwegen op zoek naar dierensporen. Als u de eerste gezien heeft, is het goed opletten. Om u heen hoort u misschien al wat geluiden en plots kan er een leeuw voor u staan of ziet u misschien een troep leeuwen op het wegdek liggen. In het zonnetje op zoek naar een prooi. Wat een start van de dag! Na nog wat safari-uren keert u terug naar het kamp voor lunch en siësta. Laat in de middag weer op pad voor nog een mooie tocht.

 

Overnachting in Chobe National Park

Inclusief ontbijt, snacks, diner, diverse (alcoholische) drankjes en safari-activiteiten

Dag 4 Savuti ( Chobe National Park)

1e5c9b1a-ddd9-4fb6-941e-6c160f0cf1fa 0d017a35-d607-4fb1-96e3-2e8eb5e9d023 e738ac99-9995-4cb8-b5b9-978eb3df3ad4

U zult vandaag al merken wat een afwisselende reis het is. U reist af naar het droge Savuti, een komen en gaan van wild. Een totaal ander gedeelte van Chobe National Park. Luipaarden, zebra's en wilde honden ziet u volop! Houdt u camera bij de hand om alles vast te leggen. Soms komt u ogen te kort, want hoog in de bomen zijn vaak visarenden te spotten. Deze unieke roofvogel eet, zoals zijn naam al doet vermoeden, alleen maar vis! Een telelens komt hier goed van pas.

 

Overnachting in Savuti (Chobe National Park)

Inclusief ontbijt, snacks, diner, diverse (alcoholische) drankjes en safari-activiteiten

Dag 5 Savuti (Chobe National Park)

Wat is dat toch voor lawaai wat u uit uw diepe slaap haalt? Het is een kudde olifanten die het kamp dicht zijn genaderd, wat een begin van de dag toch weer! Het safarivoertuig en de gids staan klaar en een nieuwe dag in Afrika is begonnen. Met de dauw nog op de velden verlaat u het kamp en gaat wederom op zoek naar wild en vogels. Een groep gieren vliegt door de lucht op zoek naar eten. Rust na de lunch lekker uit en maakt u daarna gereed voor de namiddagtocht.

 

Overnachting in Savuti (Chobe National Park)

Inclusief ontbijt, snacks, diner, diverse (alcoholische) drankjes en safari-activiteiten

Dag 6 Khwai

8c175141-33d0-474b-89a5-44e3b3ab13f5 Botswana-Chobe-Olifanten2_1_365118

U verruilt Savuti voor het machtige gebied van Khwai, waar de gelijknamige rivier de grens vormt tussen het reservaat en het lokale gemeenschap gebied waar u overnacht. Onderweg maakt u natuurlijk al een safaritocht. Bij aankomst in het kamp staan de tenten al op. ’s Avonds wordt het kampvuur ontstoken, een fijne plek om met u medereizigers en gids ervaringen van de afgelopen dagen te delen. Daarnaast komen er zo rond het knapperende vuur ook vaak mooie levensverhalen voorbij. Dan is het tijd voor een laatste slaapmutsje, want morgen staat er weer een mooie safaridag voor de boeg.

 

Overnachting in Khwai (nabij Moremi Game Reserve)

Inclusief ontbijt, snacks, diner, diverse (alcoholische) drankjes en safari-activiteiten

Dag 7 Khwai gebied rand Moremi Game Reserve

Botswana-Khawi-Olifanten13_1_365165 P5211385_1_365183 Botswana-Khwai-Zebra3

Na een aantal safaritochten over land, stapt u vandaag in een mokoro (een uitgeholde boomstam). De ‘poler’ neemt u voor een paar uur mee door de kanalen en lagunes van dit geweldige natuurgebied. Zo vanaf het water heeft u een heel andere natuurbeleving. Zit stil en hou de armen binnen boord, want er leven ook nijlpaarden en krokodillen in dit gebied. Olifanten wassen zich in de rivier en andere dieren liggen op de loer. Bij terugkomst in het kamp staat de lunch voor u klaar, wat wordt u toch verwend hier!

 

Overnachting in Khwai (nabij Moremi Game Reserve)

Inclusief ontbijt, snacks, diner, diverse (alcoholische) drankjes en safari-activiteiten

Dag 8 Xakanaxa, omgeving Moremi Game Reserve/Okavango Delta

7b3ebdd9-0845-48c1-a1fa-eda7eaf23e1f Botswana-Moremi-Wildlife-Reserve35

De laatste twee dagen zijn alweer aangebroken. U wordt wederom wakker in een schitterend en wildrijk gebied. Moremi ligt in het oostelijke hoek van de Okavango Delta, één van de mooiste en meest uiteenlopende gebieden van alle grote wildreservaten in Afrika. In een safarivoertuig trekt u door de wildernis. De hoge concentratie aan wild en het prachtige landschap zorgen voor onvergetelijke dagen.

 

Overnachting in Xakanaxa (nabij Moremi Game Reserve/Okavango Delta)

Inclusief ontbijt, snacks, diner, diverse (alcoholische) drankjes en safari-activiteiten

Dag 9 Xakanaxa, omgeving Moremi Game Reserve/Okavango Delta

Twee prachtige safaritochten zorgen voor een mooi einde aan deze mobiele safaritocht. Met een beetje geluk kunt u leeuwen, olifanten en giraffes nog een keer vastleggen op de gevoelige plaat. Geniet tijdens de siësta voor de laatste keer van de geluiden uit de bush en proost bij het knapperende kampvuur op een onvergetelijke wildrijke safarireis. Kijk nog een keer omhoog en bewonder de hemel die door duizenden sterren wordt verlicht. En dan weet u: dit is Afrika!

 

Overnachting in Xakanaxa (nabij Moremi Game Reserve/Okavango Delta)

Inclusief ontbijt, snacks, diner, diverse (alcoholische) drankjes en safari-activiteiten

Dag 10 Xakanaxa - Maun

02a19ca7-9f2d-4a09-ad7d-3c680b2982f8

Na het ontbijt en een korte safaritocht wordt u op de airstrip afgezet waar u afscheid neemt van uw safarigids en zijn team. Een vlucht laagvliegend over het gebied is een prachtige afsluiting van de reis. U arriveert in Maun waar uw reis eindigt.

 

Einde van een onvergetelijke safarireis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen