1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Moremi Wildlife Reserve

De verschillende landschappen in Moremi Wildlife Reserve in Botswana

Het Moremi Wildlife Reserve omvat een deel van de Okavango Delta en het schiereiland Mopane Tongue. In dit grandioze natuurreservaat met de Big Five voelt u zich de koning te rijk.

 

Chief Moremi

Het Moremi Wildlife Reserve heeft zijn bestaan te danken aan de inheemse bevolking: de Batawane. In tijden van jacht en destructie besloten zij hun prachtige natuur in 1963 als beschermd gebied uit te roepen. Het werd vernoemd naar stamhoofd Moremi. Moremi Wildlife Reserve is daardoor het eerste wildreservaat dat door de lokale bevolking is gecreëerd. En geef ze eens ongelijk! Droge savanne, moeraslanden, mopanebomen en waterpoelen: het is allemaal even mooi. Het Moremi Wildlife Reserve staat voor veel reizigers bovenaan hun lijstje bezienswaardigheden van hun Botswana reis.

 

Big Five, Hippo Pools en Dead Tree Island

De unieke samensmelting van verschillende landschappen in het Moremi Wildlife Reserve maakt het park een schatkist aan wild. Hier leven olifanten, buffels, luipaarden en leeuwen. Neushoorns (zowel de zwarte als witte) zijn geherintroduceerd en daarmee zijn de Big Five compleet. U  loopt kans om oog in oog te staan met giraffes, impala’s, antilopen, koedoes en zebra’s, maar ook met wilde honden, hyena’s en krokodillen! Voorzichtig zijn dus, als u een duik in het heldere moeraswater wil nemen (dit kunt u drinken – de rietlanden hebben al voor een grote schoonmaak gezorgd). Wist u dat hier ruim vijfhonderd vogelsoorten leven? Waterplassen en boomtoppen herbergen zeearenden, ijsvogels, bijeneters en slangenhalsvogels. Reis gerust naar de Dombo Hippo Pools waar nijlpaarden komen badderen of dwaal tussen dode bomen op het Dead Tree Island. Het Moremi Wildlife Reserve zit vol geheimen.

 

Mopane Tongue & Chief’s Island

De Mopane Tongue in het Moremi Wildlife Reserve is vrij toegankelijk. U bepaalt uw eigen route, u volgt dierensporen de struiken in als u dat wil en u zet uw tentje neer op de plek die u het beste bevalt. Alles kan, zolang u uw auto in het donker laat staan. U kunt kiezen uit vier campings, de één nog mooier dan de ander. U slaapt tussen bavianen, aan de Khwai River of tussen sprookjesachtige lagunes. Het beroemde Chief’s Island is privé: hier gaat u samen met een ranger op safari, of stapt u in een uitgeholde boomstamboot (de mokoro). De neushoorn laat zich op het Chief’s Island het meeste zien, in mooie lodges geniet u onbezorgd van een nacht in de wildernis. Chief Moremi ging op dit eiland vaak jagen en dat is wel te begrijpen – het Moremi Wildlife Park wordt ook wel de roofdierenhoofdstad van Afrika genoemd.

Tijdens deze rondreis reist u naar Moremi Wildlife Reserve
Botswana-Okavango-autorondreis2_2_491106
Voorbeeldreis Botswana

Rondreis Botswana: Kalahari en Okavango safari

Zuid: Kalahari, wandelen met bosjesmannen > Noord: Okavango Delta, per mokoro door het doolhof van waterwegen, groots vogelleven > Khwai Concessie, op safari met een ranger en op zoek naar leeuwen > Maun, einde safarireis.