1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Kalahari en Okavango safari

Deze safarireis door de diverse ecosystemen van Botswana is een walhalla voor de natuurliefhebber. Hier dirigeert een onverbiddelijke zon met ferme hand het leven in de Centrale Kalahariwoestijn en viert het wassende water triomfen in de machtige Okavango. In deze fascinerende delta van kronkelende rivieren, drassig moerasland, rivierbossen, grasland en lagunes treft u een uitbundig dierenrijk en meer dan 400 vogelsoorten. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Houdt uw camera bij de hand!
Vlieg over de Okavango Delta
Vaar in een mokoro en spot wild
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis naar Botswana is bijzonder vanwege de ongerepte natuur, avontuurlijke safari's en diverse wildparken, in combinatie met de Victoria Falls.
Prijsindicatie vanaf € 5500,- per persoon
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Kalahari en Okavango safari

Dag 1             Kalahari

Dag 2             Kalahari

Dag 3             Kalahari

 

 

Dag 4             Okavango

Dag 5             Okavango

Dag 6             Moremi Wildreservaat

Dag 7             Moremi Wildreservaat

Dag 8             Moremi Wildreservaat

Dag 9             Vertrek Moremi Wildreservaat

100% maat werk

Dag 1 Maun - Kalahari

Maun is de ongekroonde toegangspoort tot zowel de Centrale Kalahariwoestijn als de waterrijke Okavango Delta. Het stadje is sinds jaar en dag een belangrijke bevoorradingsplek voor expedities en safari’s. Met een klein propellervliegtuig reist u naar uw camp in de Kalahari. Zo hoog in de lucht ziet u pas hoe immens het gebied is. De landingsbaan is een lange onbegroeide strook op de kale vlakte. Bij aankomst staan er jeeps te wachten om u en eventueel andere passagiers naar de lodge te brengen.

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief vlucht, transfer, lokale drankjes en diner

Dag 2 Kalahari

In de Kalahari domineren de dieren. Ze wachten tot hun prooi voorbij komt op de verlaten steppen. Echte woestijndieren, waaronder aardvarkens, schorpioenen en hyena’s leven hier naast Afrikaanse klassiekers als leeuwen, olifanten, jachtluipaarden, zebra’s en buffels. U bent de hele dag op pad. Maak een wandeling met een Bosjesman en leer de unieke plantenwereld kennen. Tijdens een jeepsafari rijdt u over hobbelige zandwegen dwars door de savanne, langs struiken en kameeldoornbomen, op zoek naar dieren.

 

Het Centraal Kalahari Wildreservaat is het grootste wildreservaat van Afrika en het tweede van de wereld. Nergens anders op aarde vindt u zo’n grote zandvlakte: de Kalahari strekt zich uit over Zuid-Afrika, Namibië, Angola en zelfs Congo. 

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 3 Kalahari

De Kalahari in Botswana lijkt rauw, onherbergzaam en verlaten. Niet voor niets betekent kalahari in de Tswana taal ‘de grote dorst’. Die dorst wordt gelest als de blauwe lucht plaatsmaakt voor wat regen, waarna het gebied plotseling transformeert tot een levendig wildreservaat. Alle dieren en planten reageren onmiddellijk op het verschijnen van water. 

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 4 Kalahari – Okavango

75908eac-2b56-495e-b841-4e1da11f4f82 3532320b-b272-4112-a436-e742f6677514

U vliegt van Kalahari naar Okavango Delta. Een korte vlucht brengt u naar de moerassen van de Okavango. Wow, wat een geweldig gezicht. U vliegt over de prachtige delta. Het is een doolhof van nauwe waterwegen met lelievelden, beschut door riet.

 

De weelderige moeraslanden tonen het mooiste van Afrika: een magische natuur en een grandioos dierenrijk. De wateren van de Okavango River beginnen in Angola al te stromen en monden uit in de droge Kalahari in Botswana. Het netwerk van rivierstroompjes en lagunes is indrukwekkend.

 

Overnachting in Okavango

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 5 Okavango

De Okavango delta is een broeierige smeltkroes van wildleven. In het droge seizoen staat het water hoog en is het gebied bezaaid met voedzame planten. Over de savannes rennen zebra’s, gnoes en koedoes, maar ook impala’s en giraffen. Jachtluipaarden, leeuwen, wilde honden en hyena’s houden hun prooi in de gaten, afwachtend tot het moment dat ze kunnen toeslaan.

 

Stap in een traditionele mokoro (een uitgeholde boomstam) en vaar over de rivier. In het water zwemmen tropische vissen en schildpadden tussen de nijlpaarden. Ook kuddes olifanten zoeken vaak de verkoeling op in het water. Een bijzondere ervaring waar u zeker van gaat genieten.

 

Overnachting in Okavango.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 6 Okavango - Khwai Concessie

Botswana-Moremi-Wildlife-Reserve1 Botswana-Moremi-Ingrid_1_365597 Botswana-Khwai-Mokoro_1_365661

U vliegt naar de Khwai concessie waar u de laatste dagen gaat genieten van weer een ander natuurgebied. Het grenst aan het bekende Moremi Game Reserve en de komende dagen staan in het teken van afwisselende safaritochten. Met het voertuig trekt u de bush in op zoek naar wilde dieren. Maar niet alleen per jeep, ook zult u een bijzondere en spannende wandelsafari maken. Uiteraard onder begeleiding van een gekwalificeerde gids. Als de waterstand het toelaat vaart u per mokoro door het prachtige gebied. Vanaf het water naar wild zoeken is weer een andere, spectaculaire ervaring.

 

Overnachting in Khwai Concessie.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 7 Khwai Concessie

Khwai is een prachtig gebied met bomen en een moerasachtig waterlandschap. Gisteren heeft u hopelijk al wat wild kunnen spotten. De Khwai Concessie is het leefgebied van katachtige, jagende buffels en olifanten. Maar ook het vogelleven is hier groots. Vergeet dus niet uw verrekijker mee te nemen, zodat u de gekleurde vogels kunt spotten. Nergens anders in Botswana is zoveel wild te vinden als hier. Het is daarom niet verwonderlijk dat u hier veel kans heeft om de meeste roofdieren te spotten.

 

Overnachting in Khwai Concessie.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 8 Khwai Concessie

1c4f4644-fe9b-4595-a222-5b1b6799d3e6

U slaapt in een gebied waar veel vogels leven, dus waarschijnlijk wordt u vandaag wakker gefloten door één van de vogelsoorten. Het is safaritijd! Stap in de jeep en probeer als eerste een leeuw of olifant te spotten. Vergeet niet af en toe omhoog te kijken. De Afrikaanse vorkstaartscharrelaar komt in dit gebied voor, maar ook luipaarden die hoog in de bomen op de loer liggen.

 

Overnachting in Khwai Concessie.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, lokale drankjes en safari-activiteiten

Dag 9 Khwai Concessie - Maun

Na hopelijk weer een vogelserenade stapt u vroeg uit de veren voor een ochtendsafari. Wellicht is het deze morgen een jachtluipaard die nog even langs komt lopen? Hoe dan ook, geniet volop van de natuur van Moremi. Na het ontbijt wordt u naar de landingsbaan gebracht en vliegt u naar Maun. Met een schatkist boordevol safariherinneringen neemt u afscheid van Botswana.

 

Inclusief ontbijt, safaritocht, transfer, vlucht

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Blog
Okavango Delta Botswana gids
Ingrid, Van Verre

Safarireis Botswana

Ingrid, Van Verre Algemeen 19-10-2018

Het is 06.00 uur in de ochtend wanneer mijn privégids zachtjes bij mijn tent ‘goodmorning Ingrid this is your wake-up call’ roept. Ik was allang wakker, al die magische geluiden uit de bush zijn namelijk een lust voor het oor. Als ik naar buiten kijk zie ik een betoverende rode gloed…de zon komt op. Mijn dag gaat beginnen: op safari in Botswana!