1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Avenue der vulkanen

Ecuador is het land van de vulkanen. Het rommelt en borrelt in het land. Niet voor niks is er een route genaamd “Avenue der Vulkanen”. U bezoekt de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de Cotopaxi. Maar ook de hoogste vulkaan in Ecuador, de Chimborazo. De reis begint bij de op twee na hoogste vulkaan in Ecuador, Cayambe. Ook bezoekt u het immens blauwe kratermeer Quilotoa. Van oorsprong een oude diepe vulkaankrater en één van de mooiste meren ter wereld. Ontdek het zelf!

Wat maakt deze reis bijzonder
De vele vulkanen van Ecuador
Bewonder het Quilotoa-meer
Reis als u niet veel tijd heeft
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Prijsindicatie vanaf € 3050,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Avenue der vulkanen

Dag 1    Aankomst Cayambe
Dag 2    Cayambe
Dag 3    Cotopaxi
Dag 4    Cotopaxi
Dag 5    Tigua

Dag 6    Baños de Agua Santa
Dag 7    Baños de Agua Santa
Dag 8    Guamote
Dag 9    Guamote

Dag 10  Cuenca

Dag 11  Cuenca
Dag 12  Cuenca
Dag 13  Guayaquil
Dag 14  Vertrek Guayaquil

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Cayambe

Mooie roos in Cayambe

Na aankomst in de hoofdstad van Ecuador, Quito, wordt u opgehaald en naar Cayambe gebracht voor uw eerste verblijf.

De eyecatcher van het plaatsje Cayambe is de gelijknamige uitgedoofde vulkaan. Er ligt altijd sneeuw op de 5790 meter hoge top, ondanks dat de evenaar maar drie kilometer verderop ligt. Er is een monument voor de evenaar, waar het een stuk rustiger is dan bij Quito. In de regio worden groente, fruit en bloemen en dan vooral rozen verbouwd. De reclameslogan van Cayambe is: Stop en snuif de rozengeur op. Koeien grazen in de weides en zorgen voor verse melk en kaas uit deze regio. Proef de typische queso de hoja.

 

Overnachting in Cayambe.
Inclusief , privé-auto met chauffeur/gids

Dag 2 Cayambe

Hiken, mountainbiken, paardrijden en kleurrijke rozen.

Een vrije dag in Cayambe en omgeving. Een aanrader is een paardrijtocht van twee uur en een halve dag een fiets huren om er op eigen gelegenheid op uit te trekken en de omgeving te bekijken.
Of breng een bezoek aan Otavalo. Hier is de mooiste markt van heel Latijns-Amerika. Vooral op zaterdag is het een explosie van kleur. Enthousiast geworden van de gerechten uit de Ecuadoriaanse keuken? Boek dan een leuke kookcursus in een historische molen.

 

Overnachting in Cayambe.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 3 Cayambe - Cotopaxi

Op naar de volgende vulkaan! De beroemde Cotopaxi

Stap op een paard in Cotopaxi quito-cotopaxi-national-park

Het kan niet missen: de Cotopaxi-vulkaan steekt met zijn 5897 meter opvallend boven het landschap uit. Het is één van de hoogste werkende vulkanen ter wereld. De met sneeuw bedekte top en de perfecte conische vorm maken het echt een vulkaan, zoals een kind deze zich voorstelt. Klimmers staan rond middernacht te popelen om de zware trekking naar boven te beginnen. Wandelaars genieten van het uitzicht op de glooiende hellingen die met gras bedekt zijn. Een gletsjer glimt in de verte. Rondom de vulkaan ligt het Cotopaxi National Park. Vogels van kolibries tot valken en condors hebben hier hun leefgebied. Herten, vossen, lama’s en wilde paarden worden regelmatig gespot. Bos en weides en meren wisselen elkaar af. Er zijn prachtige hacienda’s waar u kunt verblijven. Doe vandaag rustig aan, want Cotopaxi is hooggelegen.

 

Overnachting in in Cotopaxi.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 4 Cotopaxi

Nog een dag om te hiken door het National Park. Of maak een fietstocht. Maar behalve overweldigende natuur is een bezoek aan het precolumbiaanse Inca fort Pucará del Salitre ook een bezoekje waard.

 

Overnachting in Cotopaxi.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 5 Cotopaxi – Quilotoa -Tigua

Prachtige blauwe kratermeer in Quilotoa

Vandaag reist u via één van de mooiste meren ter wereld naar de eindbestemming, het kleine dorp Tigua.

 

Zo blauw dat het bijna pijn doet aan je ogen als de zon op het meer van Quilotoa schijnt. Het meer ligt in een vulkaankrater op een hoogte van 3850 meter. Af en toe even flink naar adem happen als u hier gaat wandelen. Maar een deel van de Quilotoa loop is een aanrader. Afzien als u hoogtevrees heeft, want de onverharde paden zijn smal en de afgronden vlak ernaast diep, maar de uitzichten zijn zo mooi! U loopt door groene valleien en langs het meer. Soms is er een bebost stukje. Maar tijdens een wandeling is er meer te zien dan alleen de natuur.

 

Overnachting in Tigua nabij Quilotoa.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 6 Tigua - Baños de Agua Santa

U verlaat het dorp Tigua en reist door naar de toegangspoort tot de Tungurahua vulkaan. Baños de Agua Santa vaak afgekort tot Baños. Dit betekent “baden” en een bezoek aan vulkanische warmwaterbronnen is dan ook een must als u hier verblijft. Het stadje ligt ingeklemd tussen groene bergen en watervallen storten langs de bergwand naar beneden. Het was een slaperig stadje, maar nu komen er in groten getale toeristen. Maar dat heeft voor veel gezellige restaurants en bars gezorgd; er hangt een leuke sfeer in het centrum. Behalve lekker badderen, zijn er veel outdoor-activiteiten rond Baños. Denk aan hiken, mountainbiken, raften, tokkelen, canyoning, paardrijden en klimmen en abseilen.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 7 Baños de Agua Santa

Staat u op met een vrij zicht op de Tungurahua vulkaan?

Prachtig uitzicht op Banos de Agua Santa Raften op een rivier in Banos De watervallen langs de route in Banos

Vanaf Baños ziet u de zwarte reus: de grootste vulkaan van Ecuador die officieel Tungurahua heet. Met een hoogte van meer dan 5000 meter is een beklimming misschien iets teveel van het goede, maar wandelingen op de hellingen waar lieflijke dorpjes en akkers liggen, zijn prima te doen. Of maak een fietstocht langs zeven watervallen. Watervallen storten spectaculair van de berg af. Om volledig te ontspannen, ondergaat u een behandeling in één van de spa’s in het stadje. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van het thermale water. Werp nog even een blik naar buiten voordat u gaat slapen. De Tungurahua vulkaan is nog flink actief en in het donker ziet u soms de gloeiende lava.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Raften
Baños

Raften

Door de jungle aan de voet van de Tungurahua vulkaan stroomt de Pastaza rivier. Uiteindelijk mondt deze rivier...

Canopy
Baños

Canopy

Baños is een paradijs voor outdoorsporten in Ecuador. U kunt hier raften of mountainbiken, maar nog veel...

Dag 8 Baños de Agua Santa - Chimborazo - Guamote

De hoogste vulkaan van Ecuador heeft u nog niet gezien, maar daar komt verandering in. Op weg naar Guamote stopt u bij de Chimborazo. Vanaf de ingang is er een wandelroute uitgezet. In één uur wandelt u naar een herberg op ongeveer 5000 meter hoogte. Even uitrusten en weer terug naar beneden om uw reis te vervolgen naar Guamote.

 

Het kleine dorp Guamote ligt midden in de Andes op 3000 meter hoogte. Het staat bekend om de wekelijkse markt op donderdag. Een nog authentieke markt waar iedereen uit de omgeving op af komt om boodschappen te doen of spullen te verkopen. U verblijft in een sfeervol gasthuis met een bijzondere boodschap. De Belgische Eva is hier, samen met anderen, jaren geleden een project gestart om de lokale bevolking te ondersteunen. Met workshops willen ze de verschillende gemeenschappen in de regio kansen bieden op een beter leven.

 

Overnachting in Guamote.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 9 Guamote

Een bijzondere kennismaking met de bewoners van het authentieke dorp Guamote

Vrolijk meisje in het authentieke dorp Guamote Spelende kinderen in het dorp Guamote

Maak vandaag deel uit van het dorpsleven in Guamote. Tijdens uw bezoek krijgt u een rondleiding en vertelt Eva of één van de andere vrijwilligers u graag meer over het project. In het dorpsschooltje wordt er lesgegeven aan kinderen en volwassenen; u neemt hier een kijkje. Ook grote kans om bij de mensen thuis te worden uitgenodigd. Een beter beeld van het leven van de Ecuadoriaan in de Andes dan hier, krijgt u niet! En bovendien komen alle inkomsten volledig ten goede van het project. Is het vandaag donderdag dan bezoekt u de markt in Guamote.

 

Overnachting in Guamote.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 10 Guamote - Cuenca

U neemt afscheid van de bijzondere mensen van Guamote. Voordat u doorreist naar de volgende bestemming, Cuenca, kunt u een bezoek brengen aan Ingapirca. De mooiste en best bewaarde Inca ruïne van Ecuador. Inga pirca betekent in het Quechua, de taal van de Inca’s: Inca muur. Veel muurtjes en een toren van een oude stad zijn de overblijfselen die hier nog te zien zijn.

 

Cuenca is de mooiste stad van Ecuador en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er zijn veel koloniale gebouwen bewaard gebleven. Er hangt echt zo’n Latijns-Amerikaans sfeertje: hobbelige straten met keien geplaveid, lommerrijke binnenplaatsen vol bloemen, kleurrijke huizen, barokke kerken, pleinen waar oude mannetjes op een bankje het nieuws met elkaar uitwisselen, houten gebouwen met gietijzeren balkons.

 

Overnachting in Cuenca.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 11 - 12 Cuenca

Verken de mooiste stad van Ecuador

Mooiste stad in Ecuador, Cuenca

Maak een stadstour en maak kennis met koloniaal Cuenca. Als u op een donderdag of zaterdag in de stad bent, loop dan even over de lokale markt. Mensen uit omliggende dorpen komen in traditionele kleding hun waren aan de man brengen. Op zondag zijn er veel markten in de omliggende dorpen zelf. Slenter nog eens door de charmante stad. Vier riviertjes doorkruisen Cuenca. Langs de Tomebamba rivier loopt een wandelpad. Wat meer inspanning kost het om de circa 400 traptreden naar het uitzichtpunt Turi te beklimmen. Hiervandaan krijgt u het beste overzicht van de stad. Sluit de dag af bij de microbrouwerij van de stad en trakteer uzelf op een lokaal biertje om vervolgens een leuk café of restaurant op te zoeken.

 

Overnachting in Cuenca.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Stadstour
Cuenca

Stadstour

Een citytour door de mooiste stad van Ecuador: Cuenca. Samen met een gids gaat u op pad. Het koloniale centrum...

Dag 13 Cuenca - Guayaquil

Cajas National Park in Guayaquil Wandelen over de Malecon in Guataquil

U reist vandaag naar de laatste bestemming van deze reis, de stad Guayaquil. De route brengt u door Cajas National Park. Stop hier om een wandeling te maken. Het park ligt grotendeels op een hoogte boven de 3000 meter en het hoogste punt bereikt zelfs 4400 meter. Kleedt u warm aan en draag laagjes, want de temperatuur kan alle kanten opschieten. Daarnaast is het verstandig om rustig aan te doen zodat u geen last krijgt van hoogteziekte.

 

Het tropische Guayaquil is de grootste stad en belangrijkste haven van Ecuador. Het is nou niet meteen de meest boeiende stad voor toeristen. Vaak komt u er echter voor of na een binnenlandse of intercontinentale vlucht. Neem dan zeker een kijkje in de kleurige oude wijk Las Peñas. Oranje, paarse en roze huizen en op de achtergrond de blauwwit gestreepte vuurtoren zorgen voor een fleurig aanzien. Beklim de trappen in de straten van de Santa Ana Hill. Wandel over de 2,5 kilometer lange boulevard de Malecón langs de Guayasrivier. Er zijn veel gezellige bars en restaurants.

 

Overnachting in Guayaquil.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 14 Vertrek Guayaquil

Hopelijk heeft u genoten van de spectaculaire vulkanen in Ecuador. Liever nog meer zien? Verleng uw rondreis door Ecuador. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen