1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Eilandhoppen Galapagos kort

Een bezoek aan de Galapogos eilanden staat bij veel mensen op de bucket-list. Een bijzondere bestemming met unieke dieren en indrukwekkende natuur. U staat oog in oog met leguanen en schildpadden die u nergens anders ter wereld tegenkomt. Een korte reis waarbij u 2 eilanden bezoekt. Perfect als u maar een paar dagen heeft. U verblijft in hotels.

Verblijf in hotels
Perfect voor een kort bezoek
Inclusief vluchten, excursies
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Eilandhoppen Galapagos kort

Dag 1  Aankomst Santa Cruz
Dag 2  Santa Cruz
Dag 3  Isabela

Dag 4  Isabela
Dag 5  Vertrek Isabela

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santa Cruz, Galapagos

Welkom op de Galapagos eilanden!

U wordt bij de luchthaven in Baltra opgehaald en naar uw hotel in Santa Cruz gebracht.

 

Onderweg naar uw hotel maakt u een uitgebreide tour over het eiland Santa Cruz. De eerste stop is bij Los Gemelos: de tweeling. Dit zijn twee grote kraters, die ingestort zijn. Ze zijn 30 meter diep en met veel groen begroeid. U maakt een korte wandeling. Vervolgens naar de boerderij van de familie Moreno om de reuzeschildpadden te bekijken. Daarna loopt u een ondergrondse lavatunnel in, een bijzonder geologisch fenomeen. De tijd vliegt, er is zoveel te zien, maar eerst lunchen op de boerderij van de familie. Dan op naar de laatste stop, het Charles Darwin onderzoekscentrum. Hier wordt ecologisch en natuurwetenschappelijk onderzoek gedaan; heel belangrijk voor het behoud van het unieke ecosysteem van de Galapagos eilanden.

 

Overnachting op Santa Cruz, Galapagos.
Inclusief binnenlandse vlucht, privétransfer, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch

Dag 2 Santa Cruz

Excursie - Per boot naar Bartolomé

rod-long-Vlmb5uzGADs-unsplash(7) Galapagos-Bartolome-uitzicht-meer

Vroeg op voor een mooie dagexcursie naar het eiland Bartolomé. Rond 6 uur stapt u al in de bus naar het Itabaca kanaal. Daar gaat u aan boord van een boot die in ongeveer twee uur naar Bartolomé vaart. Onderweg kan er zomaar een zeeschildpad naast u opduiken. Van verre ziet u al het vulkanische Bartolomé in het helderblauwe water oprijzen. Het is met een oppervlakte van iets meer dan 1 km2 één van de kleinere eilanden van de Galapagos archipel. Er is een mooie baai met een zandstrand en de opvallende Pinnacle Rock. U klimt naar het hoogste punt van het eiland op ongeveer 115 meter. Onderweg vertelt de gids over de flora en fauna hier; het eiland is extreem droog. Van boven af heeft u een geweldig uitzicht over het eiland, de baai, de zee en de vreemd gevormde rots. U daalt af om de Pinnacle Rock van dichtbij te bewonderen en daarna is het tijd om het water in te gaan. Snorkel met pinguïns, zeeleeuwen, zeeschildpadden en allerlei tropische visjes. Onvergetelijk om deze dieren van zo dichtbij te zien! Zoek een plekje op het gele zandstrand om op te drogen. Op dit strand komen ook zeeschildpadden om hun eieren te leggen.

Overnachting op Santa Cruz, Galapagos.

Inclusief ontbijt, bootexcursie inclusief gids

Kajakken
Galapagos, Santa Cruz

Kajakken

U wandelt over een stenen pad door het Palo Santo bos naar Tortuga Bay. Het spierwitte zandstrand van Playa...

Snorkelen bij Las Grietas
Galapagos, Santa Cruz

Snorkelen bij Las Grietas

Begin de dag op één van de mooiste stranden van Santa Cruz: Los Alemanes. Dit strand ligt niet eens ver buiten...

Dag 3 Santa Cruz - Isabela

Op naar het volgende eiland, Isabela. Met een speedboot vaart u, in ongeveer 2 uur, naar Isabela.

 

Na aankomst gaat u mee met een eilandtour. Allereerst naar de wetland. Een moerassig gebied aan de zuidkust van Isabela. U ziet hier vele vogelsoorten als flamingo’s, steltlopers, regenwulpen, pintail eenden en bijzondere waterhoentjes. Heel wat anders is de muur van de tranen, “El muro de las lágrimas”. Een stukje tastbare geschiedenis. Isabela was ooit een strafkamp en gevangenen werden tussen 1946 en 1959 gedwongen om een grote muur van lavastenen te bouwen. Prachtige reuzenschildpadden komt u in dit gebied zomaar tegen. Maar u ziet ze ook bij de laatste stop van vandaag: het Arnaldo Tupiza Tortoise Breeding Center. Als schildpadden aan land komen om eieren te leggen, worden de eieren later opgegraven en veilig gesteld. Een goed initiatief ter bescherming van deze unieke dieren.

 

Overnachting op Isabela, Galapagos.

Inclusief ontbijt, privétransfer, bootovertocht, privétransfer, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 4 Isabela

Excursie: snorkelen tussen de haaitjes

Haaien zwemmen tussen de rotsen bij Isabela, Galapagos Spring van de boot in het heldere water bij Isabela, Galapagos andy-brunner-VrHA48aTsUQ-unsplash(7)

Eén van de meest memorabele ervaringen bij Isabela is het snorkelen met witpuntrifhaaien bij Tintoreras. Vanuit het Spaans vertaald betekent dit “blauwe haai”. Vanaf Puerto Villamil vaart u ongeveer een kwartier de zee op. Bij één van de rotsachtige mini-eilandjes wordt de boot stilgelegd. Op de lavarotsen zitten vaak jan-van-genten met hun opvallende blauwe poten. Zelfs Galapagos pinguïns zijn hier vaak te zien. Spring in het heldere zeewater en zwem tussen de visjes, zeeschildpadden, roggen en speelse zeeleeuwen. Deze laatste zijn net zo nieuwsgierig naar u als andersom. Maar het meeste spannende is wel als u ineens het silhouet van een haai vlak onder u ziet in het heldere water. Ze zijn toch best wel groot als ze zo dichtbij zijn en weten zij wel dat ze geen mensen eten? Een geweldige snorkelervaring!

Overnachting op Isabela, Galapagos.

Inclusief ontbijt, snorkelexcursie

Snorkelen bij Concha Perla
Galapagos, Isabela

Snorkelen bij Concha Perla

Vanaf Puerto Villamil loopt u over een houten vlonderpad naar een mangrovegebied. Het is niet ver. Bij de...

Cabo Rosa tunnels
Galapagos, Isabela

Cabo Rosa tunnels

Mysterieuze lavatunnels worden wel een verscholen paradijs op de Galapagoseilanden genoemd. Honderden bogen en...

Dag 5 Vertrek Isabela

Er is een einde gekomen aan uw kennismaking met de Galapagos eilanden.
U wordt vanuit uw hotel naar de haven gebracht en vaart terug naar Santa Cruz. In de haven van Santa Cruz wordt u opgehaald en naar de luchthaven op Baltra gebracht. U vliegt terug naar Guayaquil of Quito.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis langs de eilanden met één van de andere Galapagos eilanden zoals San Cristobál of Floreana. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën