1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika en Namibië bundelen hun krachten. Kleine vissersdorpen aan de Kaapse westkust. De droge Noord-Kaap die met een eindeloze zee van veldbloemen de lente aankondigt. Fish River Canyon met zijn spectaculaire kloven en diepe ravijnen, wilde woestijnpaarden, magistrale zonsondergangen in de roestrode zandduinen van Sossusvlei.

 

Damaraland met zijn pre-historische rotstekeningen en versteend woud. En net als u denkt dat er maar geen einde komt aan dit natuurlijk machtsvertoon imponeert Etosha Nationaal Park met zijn indrukwekkende verscheidenheid aan wilde dieren. Als beestachtige afsluiting van een zinderende reis van Kaapstad naar Windhoek gaat u op safari.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek Zuid-Afrika en Namibië
Een onontdekte stad: Paternoster
Wandel door de oranje vallei
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 2450,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Kaapse kust en puur Namibië

Zuid-Afrika

Dag 1             Kaapstad

Dag 2             Kaapstad

Dag 3             Paternoster

Dag 4             Paternoster

Dag 5             Clanwilliam

Dag 6             Springbok

Dag 7             Springbok

Namibië

Dag 8             Fish River Canyon

Dag 9             Fish River Canyon

Dag 10           Aus

Dag 11           Aus

Dag 12           Sossusvlei

Dag 13           Sossusvlei

Dag 14           Swakopmund

Dag 15           Swakopmund

Dag 16           Twyfelfontein

Dag 17           Twyfelfontein

Dag 18           Etosha National Park

Dag 19           Etosha National Park

Dag 20           Windhoek

Dag 21           Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Kaapstad

Welkom in het bruisende Kaapstad. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Cape Town drummer street - Cape Town Tourism(10) Kleurrijke huisjes in Kaapstad, Zuid-Afrika Kaapstad Tafelberg (11)

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. De berg Lion's Head biedt een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg, een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick (sundowner). Met een stevige wandeling kunt u de markante Tafelberg zelf beklimmen. Liever niet wandelen? Pak dan de kabelbaan naar boven. Zo kan iedereen genieten van het uitzicht over de stad en de baai. De Tafelberg is drie kilometer lang en behoort tot de oudste bergen ter wereld. Alleen al de weg er naartoe is het waard. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vergeet u vooral niet over de 'boomslang' te wandelen, een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Kaapstad te voet en op de fiets
Kaapstad

Kaapstad te voet en op de fiets

Een stadstour in historisch Kaapstad en fietsen door de pittoreske wijngaarden in Constantia. Deze veelzijdige...

Baie lekker! Eat like a local
Kaapstad

Baie lekker! Eat like a local

De cultuur van Zuid-Afrika leert u pas écht kennen als u traditionele gerechten hebt geproefd. Struin samen...

Dag 3 Kaapstad - Paternoster

Uw huurauto wordt bij uw hotel afgeleverd. Op een uur rijden ten noorden van Kaapstad, op weg naar Paternoster, vindt u een oase van natuurschoon. Het witte strand met het helderblauwe water is niet het enige pareltje van het West Coast National Park: ook de kleine eilanden zoals Schaapen, Jutten, Marcus en Malgas horen bij het beschermde moerasgebied. Een aantrekkelijk gebied voor vogels. Maak een tussenstop en spot diverse vogels voor u uw weg vervolgt naar Paternoster, een authentiek vissersplaatsje met witte huisjes, rustieke vissersboten en helderwitte zandstranden.

 

Overnachting in Paternoster.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Paternoster

West Coast Paternoster eten en drinken(12) West coast Paternoster(12)

In Parternoster, onze vader, leven honderden vogelsoorten, walvissen en dolfijnen. Ga eens een dagje naar het Cape Columbine Nature Reserve met de ongerepte Tietiesbaai, fynbos dat in augustus en september tot bloei komt en de Columbine vuurtoren. Een leuk uitstapje!

 

Overnachting in Paternoster

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Paternoster – Clanwilliam

We verlaten de kust en rijden naar het schilderachtige plaatsje Clanwilliam. Clanwilliam is gelegen aan de voet van de roestrode Cederbergen. Het is een van de oudste voortrekkersdorpjes van Zuid-Afrika. U vindt hier een aantal prachtige historische gebouwen. Sommige staan zelfs op de nationale erfgoedlijst, zoals het originele huis van de Jan Disselsvalleij boerderij, de Officierenresidentie en de Nederlands hervormde kerk.

 

Overnachting in Clanwilliam.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Clanwilliam – Springbok

Northern Cape Springbok (11) De omgeving van Namakwa in Zuid-Afrika Northern Cape Namakwaland (11)

Vandaag staat er een lange rit naar de Noordkaap van Zuid-Afrika op de planning. In de droge halfwoestijn van Namaqualand ligt Springbok. Een rustige stad waar u wandelt over Monument Street, het stadsmuseum in een oude synagoge bezoekt of de kopermijn waardoor de stad zo waardevol was.

 

Overnachting in Springbok.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Springbok

Het gebied lijkt onherbergzaam, maar de Tuin der Goden transformeert in augustus en september tot een kleurrijk bloementapijt met madeliefjes en lelies. In de vallei van de Noordkaap reist u gemakkelijk naar het Goegap Nature Reserve met wel zeshonderd verschillende bloemsoorten en dieren zoals duikers, bergzebra's en, u raadt het al, springbokken. Het uitzicht over Namaqualand is fenomenaal.

 

Overnachting in Springbok.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Springbok – Fish River Canyon

shutterstock_161334494(12) shutterstock_11972692(8)

Vandaag verruilt u Zuid-Afrika voor buurland Namibië. De N7 autoweg leidt u in krap een uur naar de grenspost Vioolsdrif. U parkeert uw auto en handelt u bij het loket de douaneformaliteiten af, waaronder het afgeven van de grensovergangsverklaring voor uw huurauto. Dat gaat best vlot, behalve tijdens de schoolvakanties in december, wanneer het hier een stuk drukker is. Vervolgens passeert u de machtige Oranjerivier, dat de natuurlijke grens tussen beide landen markeert, naar Noordoever, de Namibische grenspost.

 

Aan het rauwe, verlaten landschap is niets veranderd, alleen de N7 snelweg heet nu B1 en voert dwars door het land via de hoofdstad Windhoek helemaal naar Angola. De snelste route en beste weg naar Fish River Canyon loopt over de B1 richting Keetmanshoop en dan de C10 naar Ai-Ais. Met een 4WD auto kunt u een andere route rijden: de C13 naar Aussenkehr en vervolgens over een onverharde weg naar Ai-Ais. Als u deze route wilt rijden, vraag dan eerst even bij de grenspost naar de actuele staat van deze weg.

 

Overnachting in Fish River Canyon

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 9 Fish River Canyon

Fish River Canyon is zonder meer één van de spectaculairste kloven ter wereld. De vergelijking met die andere grote kloof in de Verenigde Staten wordt al gauw gemaakt. Logisch, want de Fish River Canyon is 161 kilometer lang, 27 kilometer breed, 550 meter diep en heeft alleen in de zomer water. In de kloven zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld, voor een ieder goed te doen. Neemt u op uw wandeling voldoende drinkwater mee en als u een volle dag op pad gaat, zal uw hotel met plezier een lunchpakketje verzorgen.  

 

Overnachting in Fish River Canyon

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Fish River Canyon - Aus

U reist grotendeels over dezelfde weg als u gekomen bent, terug naar Keetmanshoop. Bij Seeheim slaat u echter linksaf en volgt u de B4 snelweg naar Lüderitz. Na ruim een uur rijden bereikt u Aus, een sukkelend dorp op een prominente viersprong. Westwaarts bereikt u de kustplaats Lüderitz, zuidwaarts voert naar Vioolsdrif, de grensovergang naar Zuid-Afrika, en in noordelijke richting belandt u in Sossusvlei en Sesriem.

 

Aus lonkt met zijn kleurrijke palet aan bloemen en planten; ruim 500 soorten domineren het landschap aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn. Vooral na een sporadische, fikse regenbui tovert de droge aarde een weelderig tapijt van veldbloemen. Over natuurwonderen gesproken! Waar bloemen zijn leven vogels, dus u kunt op uw vingers natellen dat Aus ook nog eens een waar vogelparadijs is. U rijdt deze dag ongeveer 300 kilometer en u bent zo’n vier uur onderweg.
 

Overnachting in Aus

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Aus

Met de dageraad in uw kielzog kunt u deze ochtend Lüderitz bezoeken op een klein uur rijden. Ziet u daar die kudde wilde paarden op de eindeloze vlakte? Niemand weet exact de herkomst van deze ijzersterke rossen. Onder de bikkelharde wetten van moeder natuur trotseren de woestijnpaarden snikhete kurkdroge dagen en (vries)koude nachten. Wonderbaarlijk, nietwaar? Al even bizar is de spookstad Kolmanskop. Pioniers en fortuinzoekers streken hier neer tijdens de diamantkoorts, maar vertrokken met huis en haard toen er niets meer te halen viel.

 

Het mijndorp met zijn lege verlaten gebouwen zijn nu teruggeschoven in de schoot van de woestijn, grotendeels ruïnes bedekt met een dikke laag zand. Als het zonlicht weerkaatst op gebroken muren en zich een weg baant door kieren en spleten ontstaat er iets magisch!
 

Overnachting in Aus

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Aus – Sossusvlei

Sossusvlei2(11)

Zorg dat u deze ochtend uw benzinetank volgooit voordat u op weg gaat. Een rit van ongeveer 375 kilometer, zo’n vijf uur rijden, brengt u over de C13 via Helmeringhausen naar een van de meest fabelachtige zandduinen ter wereld in de bijzondere Sossusvlei, gelegen aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn.

 

Overnachting in Sossusvlei

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Sossusvlei en Sesriem Canyon

Voor dag en dauw rijdt u over een bijna eindeloze zwarte streep van asfalt door verlaten woestijnlandschap naar de reusachtige duinen van Sossusvlei en Deadvlei. Badend in de warme ochtendzon ontvouwt zich een weergaloos schouwspel; alle schakeringen rood strelen uw oog. Het uitzicht vanaf verschillende zandduinen is werkelijk adembenemend en mag met recht tot een hoogtepunt van uw reis gerekend worden. Neem alle tijd om volop te genieten van het onbeschrijflijke serene landschap.

 

 

Overnachting in Sossusvlei

Inclusief ontbijt, huurauto

Ballonvaart
Sossusvlei

Ballonvaart

Een unieke ervaring die u nooit vergeet! In de vroege ochtend zweeft u over het mooiste landschap van Namibië...

Dag 14 Sossusvlei – Swakopmund

Solitaire shutterstock 275310833(12) Solitaire Martin (13)

Een lange reisdag voor de boeg, dus als het even kan gaat u dan vroeg ontbijten en op pad met de morgenzon als uw metgezel. Vandaag reist u ruim 400 kilometer, dwars door het desolate woestijnlandschap van Namib Naukluft Park naar Swakopmund aan de kust. Een uitdagende rit van ongeveer zes uur met de nodige stops onderweg. Uitdagend, omdat er soms geen einde aan die verharde zandweg lijkt te komen en u nauwelijks andere reizigers tegenkomt. Heel af en toe een tegenligger of een auto die u naarstig inhaalt.

 

Ziet u daar het bordje Solitaire en die verroeste autowrakken? Een must om hier even te stoppen. Allereerst om te tanken (de eerstvolgende mogelijkheid biedt zich aan in Walvisbaai), maar ook om koffie met apfelstrudel te eten als eerbetoon aan de legendarische Moos die in Solitaire zijn eeuwige rustplaats heeft gevonden. Nadat u de indrukwekkende bergpassen Gaub en Kuiseb bent gepasseerd wacht u de rit naar de kust. Onderweg stuit u op de wonderlijke prehistorische Welwitchia Mirabilis. Deze planten kenmerken de droge regio.

 

Ook typerend in dit landschap zijn de kleine stokstaartjes die in holen in de grond leven. U herkent ze als ze in groepjes zenuwachtig de horizon afturen. Als Swakopmund achter stoffige woestijnheuvels opdoemt zult u zich even in uw arm moeten knijpen. Het is geen sprookjesachtige luchtspiegeling, deze charmante kustplaats met Duits tintje bestaat echt.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Swakopmund

Swakopmund is in 1892 gebouwd als havenplaats. Het nabijgelegen Britse Walvis Bay dankt zijn naam aan de walvissen die plankton komen eten in de diepe baai voor de kust. Het is ook een walhalla voor vogels in alle soorten en maten. Neem daarom zeker uw verrekijker mee.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Swakopmund - Twyfelfontein

Verandering van spijs doet eten. U rijdt vandaag 320 kilometer, pakweg vier uur rijden noordwaarts langs de kust en dan landinwaarts. Bij Cape Cross kunt u een enorme zeehondenkolonie bezoeken. Cape Cross is ook van historisch belang. In 1468 zette de eerste Europeaan voet aan wal in Namibië. Hij richtte hier een kruis op ter ere van de koning van Portugal. Een stukje terug, in het vissersplaatsje Hentiesbaai, kunt u prima lunchen. Vervolgens leidt de C35 u door Damaraland naar Twyfelfontein. Onderweg passeert u Brandberg, de hoogste bergtop van Namibië. Hier vereeuwigen San-rotstekeningen de levensstijl van duizenden jaren geleden.

 

Overnachting in Twyfelfontein

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 17 Twyfelfontein

Damaraland Twyfelfontein (12) Damaraland Herero vrouwen(12)

In Twyfelfontein (zo genoemd naar een waterbron die ook zomaar eens droog kon zijn) wandelt u gedurende een uur langs meer dan tweeduizend rotstekeningen van soms wel zesduizend jaar oud! Oeroude kunstwerken met dieren, menselijke voetafdrukken en patronen komen aan u voorbij.

 

Overnachting in Twyfelfontein

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 18 Twyfelfontein – Etosha

De komende dagen is het safari en wilde dieren wat de klok slaat. De C39 en C38 leiden u via Khorixas en Outjo naar het fabuleuze Etosha National Park, het pareltje van Namibië. Het gebied is zo groot als Nederland en er leven meer dan honderd verschillende zoogdieren en talrijke vogelsoorten. Rekent u op ongeveer drie uur rijden, 250 kilometer, inclusief stops onderweg.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Dag 19 Etosha

Zebras Etosha(11)

Ondanks een kurkdroge winter heeft Etosha een zeer rijk dierenleven met meer dan 114 beschermde diersoorten. Een groot deel van dit vlakke reservaat wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in de regentijd water bevat. U heeft de gehele dag de tijd om met uw auto het park te verkennen. Zebra, wildebeest, giraf, olifant, kudu, springbok, impala en overige antilopen, met een beetje geluk treft u ze allemaal. Van de jagers zijn voornamelijk de leeuw en het jachtluipaard actief met in hun kielzog de hyena. Naast wild huisvest Etosha meer dan 340 vogelsoorten, variërend van kleurrijke bijeneters, roze flamingo’s tot de grote kori bustard. U mag in het park niet harder dan 60 km/u rijden.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Op safari in Etosha
Etosha

Op safari in Etosha

In de vroege ochtend en late namiddag is het wild in Etosha op zijn best te spotten. Trek er samen met een...

Dag 20 Etosha - Windhoek

Langzaam komt er een einde aan uw reis door Namibië. Met de safaribelevenissen nog vers op het netvlies reist u vandaag naar Windhoek, de aangename hoofdstad. Afhankelijk waar u in Etosha heeft overnacht rijdt u ongeveer vijf tot zes uur, 450 tot 540 kilometer. Windhoek is een gezellige Afrikaanse stad met een prettige Europese sfeer. In het centrum herinneren een paar statige historische gebouwen aan een koloniaal verleden, toen Namibië als Duits-Zuidwest-Afrika onderdeel was van het Duitse Rijk (1884-1919).

 

Overnachting in Windhoek

Inclusief huurauto

Dag 21 Windhoek

De ochtend kunt u nog naar hartenlust doorbrengen. De luchthaven van Windhoek is ruim een half uur rijden, 45 kilometer. Bij aankomst levert u uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen