1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Baturaden

Baturaden (Baturraden) is een recreatiepark dat 15 kilometer van de stad Purwokerto ligt aan de voet van de vulkaan (gunung) Slamet. Het landschap van Baturaden biedt veel natuurschoon, het is er aangenaam koel en wordt gekenmerkt door naaldwouden en een groene omgeving. De legende omtrent deze plaats wil dat ooit een prins (raden) verliefd werd op zijn bediende (batur). De ouders van de prins gaven echter geen toestemming tot een huwelijk. Vanwege dit feit besloten beide geliefden te vluchten en te wonen op de plek die later Baturraden werd genoemd. Geniet van de natuur in Baturaden tijdens uw rondreis Java. 

 

Baturaden zeven bronnen

Baturaden is beroemd om zijn zeven bronnen. Bron pitu (zeven) is een warmwaterbron met water dat een temperatuur van 60 tot 70 ° C heeft. De bron zou een geneeskrachtige werking hebben op allerlei huidkwalen. Eveneens geldt dit voor bron telu (drie), die zou ook een helende werking heeft op de gezondheid. Het landschap is magisch en de diverse kleuren die de bronnen tot uiting brengen zijn onbeschrijflijk. Tevens bijzonder is het meer (telaga sunyi) met zuiver water dat heilig beschouwd wordt. Neem een plons in de diverse bronnen en geniet van het variërend landschap om u heen.

 

Baturaden Java

Het natuurlandschap is bergachtig met jungle en watervallen, dus u zult zeker foto’s maken tijdens in Baturaden.  U komt ogen tekort, er bloeien diverse planten en bloemen die wij alleen als kamerplant kennen, zoals bijvoorbeeld kerststerren die uitgegroeid zijn tot reusachtige bomen. Geniet en neem gerust foto’s en ga hiken, want Baturaden leent zich uitstekend om prachtige wandelingen te maken. Bent u een natuurliefhebber dan is een bezoek aan Baturaden een must tijdens een rondreis Java.  

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Baturaden
De mooie groene rijstvelden omgeving Nagrak
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: Uitgebreid Java verkennen

West-Java: Jakarta - Bogor - Bandung - Pangandaran - Baturaden. Centraal-Java: Wonosobo, Diëngplateau - Borobudur, verblijf vlakbij de stoepa - Jogyakarta. Oost-Java: Malang - Bromo - Kalibaru, plantages. Door naar Bali.

DSC_0695
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: In contact met land en volk van West Java

West-Java: Naar Bogor - Nagrak, onbekend Java - Bandung - Garut met de Papandayan vulkaan - Purwokerto met mystiek bergoord Baturaden. Centraal-Java: Wonosobo, Diëngplateau - Borobudur, logeren nabij de beroemde stoepa - Jogyakarta, sultansstad.