1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Harauvallei

Tussen de rijstvelden van de Harauvallei

Wat is dit een prachtig gebied! De Harauvallei is zeker een van onze favoriete gebieden op Sumatra en raden wij aan om op te nemen in uw rondreis Sumatra. Tussen de steile rotswanden ligt het vredige natuurreservaat. Hier komt u helemaal tot rust en kunt u genieten van de groene omgeving. Wandel door de rijstvelden en zie de boeren aan het werk op hun land. Om u heen ziet u de hoge granieten rotswanden met hier en daar een waterval. Voor wat meer avontuur maakt u een trekking naar een van de watervallen of gaat u bamboe-raften op de rivier. Wie weet spot u hoog in de bomen wel een zwarte gibbon!

 

Een lokale bewoner poseerde voor onze foto in de Harauvallei

Ligging Harauvallei

In ongeveer 4 uur rijdt u van Padang, de hoofdstad van West-Sumatra, het binnenland in naar de groene Harauvallei. Komt u vanuit Bukittinggi? Dan bent u ongeveer 1,5 uur onderweg. Hoe dichter u bij de vallei in de buurt komt, hoe mooier en groener de omgeving wordt. Tussen de kloven zijn een aantal homestays en guesthouses te vinden. Verwacht geen centrum met grote winkelstraten. In het gebied vindt u hier en daar een klein dorpje met wat winkeltjes voor de lokale bewoners, een enkele homestay en kleine eettentjes. U bent voornamelijk aan uw hotel verbonden, wat zeker geen straf is! Net zoals veel overige plaatsen in West-Sumatra, zoals in Bukittinggi, zijn ook in de Harauvallei de invloeden van de Minangkabau te vinden. U herkent voornamelijk de huizen op palen met puntige, halvemaanvormige daken.

 

Weer in Harauvallei

De Harauvallei heeft een tropisch klimaat. Het regenseizoen is van half oktober tot maart. Het kan dan flink regenen, maar de regen valt meestal in de namiddag. De overige maanden regent het ook soms. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat in Sumatra verwijzen wij u graag naar onze klimaatpagina.

Top 3: leuk om te doen in de Harauvallei

De Harauvallei is een uitstekende plek om even helemaal tot rust te komen. Relax wat in uw hangmat en geniet van het prachtige uitzicht over de rijstvelden. De omgeving leent zich uitstekend om even helemaal niks te doen. Wilt u toch op pad? Hieronder vindt u de 3 leukste activiteiten in de Harauvallei die wij aanbieden.

 

1. Wandelen door de rijstvelden

Vanuit de homestay wandelt u zo de rijstvelden in. Samen met uw gids verkent u tijdens een gemakkelijke wandeling de rijstvelden van de Harauvallei. U wandelt door de weelderige natuur, over smalle paadjes en dwars door de rijstvelden. Uw gids geeft u uitleg over de flora en de omgeving. Onderweg ziet u gekleurde vlinders voorbij vliegen, reigers de wacht houden in de rijstvelden en waterbuffels rondlopen. De boeren zijn aan het werk op de sawa’s en de buurtkinderen komen u graag gedag zeggen of even met u op de foto.

 

 

Kom in contact met de lokale kinderen tijdens een wandeling door de rijstvelden van de Harauvallei

2. Trekking naar de waterval

Heeft u zin in meer avontuur? Maak dan een trekking naar een van de vele watervallen! Van de rotswanden in de Harauvallei ziet u hier en daar water stromen. Verder de natuur in zijn meerdere verborgen watervallen. Al klimmend, klauterend en balancerend over boomstammen wandelt u naar een waterval. Kijk ondertussen ook om u heen en zie de apen voorbij slingeren. Met wat geluk spot u de zwarte gibbon!

 

3. Bamboe-raften

Leuk voor jong en oud, een dag vol actie en avontuur. Met een gemotoriseerde betjak gaat u op pad. U bezoekt lokale dorpjes en ziet hoe de lokale bevolking bezig is met hun dagelijkse activiteiten. Denk aan rijst drogen en het verwerken van groenten en kruiden. Vervolgens gaat u de rivier op. Op een raft gemaakt van bamboe peddelt u de rivier over. Af en toe even wiebelen, maar al snel krijgt u het onder de knie en kunt u genieten van de prachtige omgeving om u heen. Op de terugweg stopt u nog bij de vele groene rijstvelden, waar u de boeren eventueel een handje kunt helpen op het land. Wandel vervolgens via de rijstvelden terug naar uw hotel.

 

    

Hotels in de Harauvallei

De Harauvallei is nog vrij onbekend voor toeristen, het is hier nog heerlijk rustig. Er zijn hier dan ook nog geen grote hotels, maar kleine, eenvoudige homestays. De Abdi Homestay is absoluut onze favoriet. De sfeer, het personeel en vooral het uitzicht op de rijstvelden en steile kliffen in de achtertuin met een waterval maken het af.

Tijdens deze reizen reist u naar de Harauvallei
Indonesie-Werkend-in-rijstveld
Voorbeeldreis Sumatra

Rondreis Hoogtepunten van Sumatra

Noord-Sumatra: Aankomst Medan > Tangkahan, tuben > Bukit Lawang, jungle en orang-oetans > Brastagi en Tobameer in Batakgebied. West-Sumatra: Sipirok > Bukittinggi in Minangkabaugebied, wandelen Harauvallei > vertrek Padang.

Indonesie-orangoetan20
Voorbeeldreis Sumatra

Rondreis Avontuurlijk en actief Sumatra

Noord-Sumatra: Aankomst Medan > Tangkahan, jungle en tuben > Bukit Lawang, spot orang-oetans > Brastagi, vulkaantrek > Tobameer. West-Sumatra: Sipirok > Bukittinggi, fietsen > Harauvallei, wandelen > vertrek Padang.

Indonesie-Sumatra-Harauvallei23
Voorbeeldreis Sumatra

Bouwsteen Sumatra: Veelzijdig West-Sumatra

West-Sumatra

 

Bukittinggi, Minangkabau-cultuur > Harauvallei, wandel door de natuur > Padang, snorkel rondom bounty-eilandjes