1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Munduk

Reis via een schitterende bergroute naar Munduk. Het charmante plaatsje ligt tussen de mistige heuvels en hiervandaan kijkt u uit op de groene rijstterrassen in het dal; dit is het pure Azië! Het bosachtige gebied is bij uitstek geschikt voor het maken van wonderschone wandelingen. Naast uw verblijf in deze ‘fruittuin van Bali’ zou ook een bezoek aan het plaatsje Bedugul aan het Bratan meer tijdens het rondreizen door dit gedeelte van Indonesië op uw wensenlijstje moeten staan. Aan het kratermeer vindt u in het natuurschoon en bij de elegante tempels met hun bijzondere torens en daken een serene rust. Een bezoek aan Munduk en het Bratan meer is zeker een aanrader tijdens een rondreis Bali. 

  

Bezienswaardigheden Munduk

In het noorden van Bali vindt u tussen de meren en kruidnagelbomen het typisch Balinese plaatsje Munduk. De reis erheen is al een beleving op zich: weidse uitzichten over de voor Azië zo kenmerkende rijstterrassen afgewisseld door laaghangende bewolking die het dal lijkt te overspoelen. U verblijft in een van de cottages of villa's gelegen tussen de vele bloemen en planten op de heuvels van Munduk. Het dorp heeft diverse koloniale gebouwen die nog altijd hun charme hebben behouden en de omgeving is rijk aan rijstvelden, kruiden-, specerijen- en fruitbomen en -planten. 

 

Munduk waterval

Bali heeft meerdere watervallen, maar de Munduk waterval is wel erg bijzonder gelegen! Tijdens een wandeling over de dichtbegroeide paden ziet u de mooiste planten en bomen. Als kers op de taart komt u tijdens de wandeling bij de imposante waterval in Munduk. Hier stort een indrukwekkende hoeveelheid water maar liefst tweehonderd meter omlaag. Een geweldige plek voor het maken van foto’s op uw rondreis door dit groene stukje Bali. Let op: om bij de waterval te komen, loopt u over een zeer steil pad!

 

Tips voor bijzondere excursies rondom Munduk

Dankzij die natuurlijke rijkdom is de omgeving van Munduk een geweldige bestemming voor een wandeltocht. Het is dan aan te raden om met een gids te reizen, omdat u dan veel meer te weten komt over de streek en alles wat er groeit en bloeit rondom Munduk. 

 

Het is zeker aan te raden om tijdens uw verblijf in Munduk een wandeling met een gids te maken, die laat u van alles zien en proeven: cacaovruchten, peper, nootmuskaat, kruidnagel, vanille, avocado's, kokosnoten, limoenen en de stinkende doerian, een vrucht die u waarschijnlijk op meerdere plaatsen tijdens uw rondreis in Indonesië zult tegenkomen. Ook ziet u hoe katoen en tabak wordt verbouwd en bewerkt. De meeste wandelingen gaan tevens langs een aantal vulkanische meren en een enkele waterval die plotseling uit het groen lijkt op te duiken. 

 

Vanuit Munduk kunt u ook een uitstapje maken naar de bergmeren Buyan en Tamblingan. Deze meren lijken een spiegelbeeld van elkaar, waardoor ze ook wel ‘tweelingmeren’ worden genoemd. Langs de oevers van Buyan zijn (meestal) bootjes te huur en bij Tamblingan kunt u een boottocht maken in een boomstamkano.

 

Het is erg leuk om tijdens uw rondreis op Bali excursies te ondernemen die zo typerend zijn voor een verblijf in Indonesië. Een van die kenmerkende uitstapjes is het volgen van een kookcursus. Munduk biedt een aantal locaties waar u hiervoor terecht kunt. Zo kunt u bij thuiskomst van uw Bali reis uw familie en vrienden verrassen met een bijzonder etentje. 

 

Bezienswaardigheden voor reizen naar het Bratan meer

Uw reis naar Munduk is goed te combineren met een bezoek aan het plaatsje Bedugul aan het Bratan meer. Dit rustige meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur, die ruim 2000 meter boven het meer uittorent. Bedugul ligt op 1200 meter hoogte, waardoor het er heerlijk koel is. Het Bratanmeer is erg belangrijk voor de irrigatie van de zuidelijke gebieden. In het meer, op een kleine landtong aan de westelijke oever, staat het vredige hindoeïstisch-boeddhistische Ulun Danu temple Bali, dat werd gebouwd in de zeventiende eeuw. De door lotusbloemen omringde tempel is gewijd aan de godin van het water, Dewi Danu.

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Munduk
draagsteropBalineserijstvelden
Bali

Bouwsteen Bali: Sawa-reis Bali

Noord- en Midden-Bali

 

Wandelen bij Blimbing, weelderig groene en eindeloze sawa’s > Munduk, tropisch regenwoud, koffieplantages, tweelingmeren > Jatiluwh, rijstterrassen zover het oog reikt.