1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Plaatsinformatie Java

Een reis op Java is heel afwisselend. Java is het belangrijkste eiland van de archipel. Hier zetelt de regering en ligt het hart van de economie en cultuur. Java is ook het dichtstbevolkte eiland. U zult zich er niet snel alleen voelen. Het is vier keer zo groot als Nederland en telt meer dan 100 miljoen inwoners.

De dorpsindentiteit van Java

De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, ligt op Java. Bijna het hele eiland is gecultiveerd. Buiten de grote steden om heb je het idee dat het één groot dorp is. Je rijdt van het ene dorp vaak bijna ongemerkt het andere dorp in. De dorpen moet u zich voorstellen als een soort lintdorpen, u ziet de groentetuinen, sawah’s (rijstvelden), riviertjes en bergen tussen de huizen door. Het is zo landelijk! Een reis over Java is voor een deel een vulkanenreis: u reist van de ene vulkaan naar de andere. En waar vulkanen zijn, daar is het vruchtbaar (en op de hellingen van de vulkanen is het ook koeler).

 

West-Java

West-Java kenmerkt zich door de theetuinen in het westen, de kleurrijke bevolking (men houdt van kleur: een bloem in het haar, kleurige kleding). Centraal-Java wordt beheerst door de sultanssteden Jogyakarta en Solo (Surakarta), de Borobudur en de Prambanan. Oost-Java heeft veel plantages, zoals tabak-, koffie- cacao- en peperplantages. Een reis over heel Java is een reis vol ontmoetingen met aardige mensen, waardoor u zich heel welkom voelt; een reis door een landschappelijk wisselend gebied, van rijstterrassen, groentevelden, bergen, rivieren, stranden.

 

Bekijk de video Java en Bali en krijg inspiratie voor uw reis

 

Bekijk voorbeelden van een rondreis Java of bouwsteen Java.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.