1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Samarinda

Samarinda is de hoofdstad van de Indonesische provincie Oost-Kalimantan. De stad is gelegen aan de oostelijke oever van de Mahakam rivier. De bevolking is een mix van verschillende etnische groepen, waaronder de Dayak en de Bugis. Als een belangrijk economisch centrum van Oost-Kalimantan speelt Samarinda een grote rol in de regio en biedt het een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden tijdens een rondreis Kalimantan.

 

    

 

Geschiedenis

Door de eeuwen heen is de stad een belangrijke handelspost geworden en later ook een koloniaal centrum tijdens de Nederlandse en Britse overheersing. Tijdens je bezoek kun je historische plaatsen bezoeken, zoals het Mulawarman Museum, om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van de regio.

 

Kaart

Samarinda ligt in het oosten van Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo.

 

 

Weer

Het klimaat in Samarinda is een tropisch regenwoudklimaat met hoge temperaturen en neerslag gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur varieert tussen 25 en 32 graden Celsius. Het regenseizoen loopt van november tot maart, en de droogste periode is van juni tot september.

 

Top 3 leuk om te doen in Samarinda

 

1. Kubah Indah

Dit is een botanische tuin en de thuisbasis van een verzameling inheemse planten en bloemen. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de groene omgeving.

 

2. Pasar Pagi Sungai Kunjang

Dit is een lokale markt en een goede plek om lokale gerechten en snacks te proeven, evenals souvenirs en handgemaakte producten te kopen.

 

3. Mahakam rivier

Maak een boottocht over de Mahakam rivier en bekijk de traditionele dorpen en de lokale levensstijl langs de rivier.  

Hotel in Samarinda

In Samarinda bieden wij een hotel aan. Voor een uitgebreid overzicht van alle hotels verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Bumi Senyiur Hotel

Bumi Senyiur Hotel

Tijdens deze reizen reist u naar Samarinda
Indonesie-Kalimantan-Drijvende-Markt
Voorbeeldreis Kalimantan

Rondreis Kalimantan totaal

Banjarmasin, drijvende markt > Loksado, bamboevlot > Riya > Balikpapan > Mahakam, tocht houseboat > Balikpapan > vlucht naar Berau > Maratua, Derawan-archipel, onderwaterparadijs > Berau