1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Bromo

De Bromo vulkaan ligt op 2,5 uur rijden van Magelang en is de bekendste vulkaan van Java. Wanneer u de vulkaan wilt bezoeken, kunt u het beste overnachten in een van de kleine dorpjes rondom de Bromo, zoals Tosari, Cemoro Lawang en Sukapura. De meeste hotels bij de Bromo vulkaan zijn erg simpel, op het Java Banana Hotel na. Om de Bromo te bezoeken, vertrekt u vanaf uw hotel om 4 uur ’s nachts met een jeep (dus niet met uw eigen busje). De jeep gaat door de zandzee tot een tempel, waarna u te paard of wandelend verder kunt naar de krater van de Bromo. U heeft een spectaculair uitzicht bij zonsopgang over het maanlandschap waar de vulkaan zich bevindt. Wanneer u de tocht gaat maken trek dan warme kleding aan omdat de temperatuur kan schommelen tussen de 3 en 20 graden Celsius. Echter als de zon doorbreekt wordt het al snel aangenaam. Een bezoek aan de Bromo is zeker een hoogtepunt van uw rondreis Java. 

 

Bromo vulkaan

De Bromo vulkaan ligt in het Bromo Tengger Semeru National Park dat een gebied bestrijkt van achthonderd vierkante meter. De Bromo is de bekendste vulkaan van Indonesië en nog steeds actief. De vulkaan is 2392 meter hoog. Rondom de Bromo bestaan ook weer allerlei legendes en mensen brengen nog steeds allerlei offers aan de vulkaan, zoals voedingswaren, kippen en geld om voorspoed te wensen. U zult een bezoek aan de Bromo niet snel vergeten na uw rondreis Java. 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar de Bromo
De mooie groene rijstvelden omgeving Nagrak
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: Uitgebreid Java verkennen

West-Java: Jakarta - Bogor - Bandung - Pangandaran - Baturaden. Centraal-Java: Wonosobo, Diëngplateau - Borobudur, verblijf vlakbij de stoepa - Jogyakarta. Oost-Java: Malang - Bromo - Kalibaru, plantages. Door naar Bali.

Java-Theevelden
Voorbeeldreis Java

Rondreis Java: Groen Java

West-Java: Aankomst Jakarta – Bogor – Nagrak – Lembang – Treinreis richting Jogyakarta. Centraal- Java: Borobudur – Turi – Jogyakarta – treinreis naar Blitar. Oost-Java: Blitar- Landgoed Kaliandra – Bromo – Ijen – naar Bali, locatie ter keuze.

Java-Jogyakarta-Becak
Voorbeeldreis Java

Bouwsteen Java: Op weg van Jogyakarta naar Bali

Centraal- en Oost-Java

 

Aanvang in de sultansstad Jogyakarta - oostwaarts naar Malang - de Bromo-vulkaan - zwavelwinning bij de Ijen vulkaan  - met de veerboot naar Bali.