1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Balikpapan

De stad Balikpapan

Balikpapan is een stad gelegen aan de oostkust van Indonesisch Borneo. De stad heeft een rijke geschiedenis, ligt aan de zee en heeft een aangenaam tropisch klimaat. De stad is groter en moderner dan andere plaatsen die je zult verkennen tijdens je rondreis door Kalimantan.

 

    

Geschiedenis van Balikpapan

Balikpapan is historisch gezien een belangrijke stad vanwege zijn rol in de Tweede Wereldoorlog en de olie-industrie. De stad heeft een dynamische mix van culturen en erfgoed die teruggaat tot de koloniale periode

 

Ligging van Balikpapan

De stad ligt aan de oevers van de Makassarstraat, omgeven door bossen en met uitzicht op de Javaanse Zee. De stad heeft een internationale luchthaven, waardoor het een goed uitganspunt is voor reizigers.

 

Weer in Balikpapan

Balikpapan heeft een tropisch klimaat met warme temperaturen gedurende het hele jaar. Het regenseizoen is meestal van november tot maart, terwijl de drogere periode van april tot oktober loopt.
Meer informatie vindt je in ons klimaatoverzicht van Indonesië.

 

Wat te doen in Balikpapan

Een verblijf in Balikpapan is vooral de uitvalsbasis om de rest van Kalimantan te ontdekken. Toch kun je ook vanuit Balikpapan zelf activiteiten ondernemen, een hiervan is:

 

Boottocht richting de mangrovebossen

Vanuit de stad kun je een boottocht maken door de smalle kanalen richting de mangrovebossen. Hier spot je bijzondere diersoorten, zoals neusapen, varanen en diverse vogelsoorten. Ook kun je een boottocht maken met een houseboat op de Mahakam-rivier.

Hotels in Balikpapan

De stad Balikpapan is een goed uitgangspunt om meerdere plaatsen te ontdekken op Kalimantan.

Gran Senyiur Hotel

Tijdens deze rondreis en bouwstenen reist u naar Balikpapan
Indonesie-Kalimantan-orang-oetan-7
Voorbeeldreis Kalimantan

Rondreis Transkalimantan met orang-oetans

Balikpapan > Mahakamrivier verkennen met privé houseboat > via Balikpapan naar Riya > Loksado, bamboeraft > BanjarmasinPalangkaraya > Sampit > Tanjung Puting National Park per houseboat, onderweg orang-oetan voederplaatsen en neusapen

Mahakam-houseboat
Voorbeeldreis Kalimantan

Bouwsteen: Korte boottocht Mahakam-rivier

Oost-Kalimantan

 

Vanaf Balikpapan naar de opstapplaats Loajanan, voor de meerdaagse tocht over de Mahakam-rivier, aan boord van een privé-rivierboot, geweldig! Terug naar Balikpapan.