1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tanjung Benoa

Op een smalle landtong ligt een klein vissersdorpje, genaamd Tanjung Benoa. Het vlakke schiereiland ten noorden van Nusa Dua is bezaaid met familievriendelijke hotels en resorts, en langs het water scheren jetski’s en allerlei soorten motorbootjes met nog meer varianten aan aanhangsels. Er is een grote cruiseterminal en dagelijks arriveren er bussen met toeristen die hier voor een dagje heen reizen om naar het strand te gaan. Maar als de zon ondergaat, de boten stilliggen en de bussen terugkeren, kunt u een bijna serene rust ervaren tijdens uw rondreis Bali. Vanuit de haven van dit veelbezochte kustplaatsje kunt u ook uitvaren naar andere Indonesische eilanden, zoals de fameuze Komodo eilanden.

 

Tanjung Benoa bezienswaardigheden

Langs de oostkust van het schiereiland Tanjung Benoa, bevindt zich een overvloed aan hotels en resorts, variërend van simpel, tot buitensporig en soms smakeloos overdadig. Hier vindt u ook volop winkels, restaurants en aanbieders van watersportactiviteiten. Aan de andere kant van de weg gaat het echte leven van de gewone Balinese bevolking door, bijna alsof de overzijde niet bestaat. Het is erg leuk om hier even rond te kijken en het gevoel van het ware Indonesië weer (terug) te krijgen. Ook zijn het mangrove bos en Tanjung Benoa Turtle Island een goede bestemming voor een dagje uit.

 

Het ware Balinese leven op Tanjung Benoa

Op het noordelijkste puntje van de landtong ligt het vissersdorpje Benoa. Dit authentieke Indonesische dorpje contrasteert nogal met de hectiek van het naburige (en gelijknamige) toeristenoord. In dit pure stukje Bali vindt u op enkele honderden meters van elkaar een majestueuze hindoetempel van koraal, een opvallend rode Chinese tempel en een bescheiden moskee. Wandel vanaf uw accommodatie langs de typisch Indonesische huizen en warungs en ervaar waar een reis naar Bali echt om zou moeten gaan.

 

Het Mangrove Forest van Tanjung Benoa

Ten westen van waar u Tanjung Benoa binnenkomt, ligt nog altijd een stukje mangrove moeras. Helaas is er, door de ontwikkeling van het toerisme in deze regio, veel van het moerasgebied verloren gegaan. Daarom heeft de Indonesische regering vanaf 2007 besloten tot de bescherming en ontwikkeling van mangrovebossen, en zo werd het Mangrove Care Forum Bali in het leven geroepen. Het rustgevende bos laat u even ontsnappen aan de drukte van de andere kant van het schiereiland.

 

Tanjung Benoa Turtle Island

De naam Turtle Island staat eigenlijk voor drie eilanden, maar Pulau Penyu is het enige schildpaddeneiland dat toegankelijk is voor toeristen. Vanaf Tanjung Benoa Beach vaart u met een bootje naar het eiland waar een schildpaddenopvang is. Kiest u ervoor om met een vaartuig te reizen met een glazen bodem, dan ziet u onderweg misschien wel kleurige vissen of zelfs koralen. Bezoekers krijgen er uitleg over de bescherming van de dieren en als u wilt kunt ermee op de foto. Op dit prachtige Turtle Island met zijn parelwitte stranden leven ook andere wilde dieren, zoals een aantal Komodovaranen, diverse vogelsoorten, zoals arenden en haviken, maar ook vleermuizen, hagedissen en slangen.

 

Tanjung Benoa watersport

Wild op het water; dat is waar uw reizen naar Tanjung Benoa vooral om gaan. Als u houdt van watersporten, dan zit u zeker goed op dit Balinese schiereilandje! U kunt het zo gek niet bedenken of het wordt aangeboden langs de kust van het toeristische Tanjung Benoa: jetskiën, waterskiën, achter een motorboot met een banaan, donut, fly fish of met een parachute. Het een gaat nog harder en hoger dan het ander. Verder kunt u bij Tanjung Benoa ook wake boarden en snorkelen.

 

Cultuur van Tanjung Benoa

Hoewel Tanjung Benoa vooral bekend is om het ruime aanbod aan toeristisch vermaak, vindt u tijdens uw Azië reis nog een hoop kenmerken van het authentieke Bali in het kleine vissersdorpje op het vlakke schiereiland. U ziet in het dorp Benoa redelijk vlakbij elkaar een moskee, een Chinese en een Hindoetempel, wat aangeeft hoe multicultureel dit gedeelte van Indonesië is.

 

Geschiedenis van Tanjung Benoa

Zoals diverse andere toeristische plaatsen aan de kust van Bali was Tanjung Benoavroeger een vissersdorp met een drukbezochte haven. Het dorpje was geruime tijd een handelspost voor Chinese en Buginese handelaren en nu nog steeds vindt u er nazaten van deze bevolkingsgroepen. Inmiddels trekt Tanjung Benoa vooral toeristen en is de Benoa Cruise International Terminal een in het oog springende plaats op dit Indonesische schiereiland. De vele accommodaties en aanbieders van watersportactiviteiten tonen overtuigend waarop Tanjung Benoa zich tegenwoordig richt.