1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Bali's bergen en kusten

Een rondreis vol tegenstellingen; u verblijft in totaal van elkaar verschillende plaatsen. De reis voert u in rustig tempo naar stranden, door rijstterrassen en bergen. U start en eindigt aan het strand. Eerst naar het bruisende Seminyak en aan het einde naar het rustigere Sanur. Het bedrijvige Ubud in het binnenland is bekend als kunstenaarsdorp. Sidemen ligt daarentegen in alle rust tussen de rijstterrassen. Tussendoor naar het strand van Lovina, waar u dolfijnen gaat spotten.

Wat maakt deze reis bijzonder
Relax op verschillende stranden
Rijstterrassen en bergen
Spot dolfijnen
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 950,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Bali's bergen en kusten

Dag 1      Aankomst Seminyak

Dag 2      Seminyak

Dag 3      Ubud

Dag 4      Ubud

Dag 5      Ubud

 

Dag 6      Sidemen

Dag 7      Sidemen

Dag 8      Lovina

Dag 9      Lovina

 

Dag 10    Sanur

Dag 11    Sanur

Dag 12    Sanur

Dag 13    Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Seminyak

Vanaf de luchthaven gelijk naar het strand. Snel de koffers op de kamer, en dan met de voetjes in het zand en een drankje in de hand, de zon in zee zien zakken. Zo, nu kan uw vakantie beginnen!

 

Informatie Seminyak:

Souvenirswinkels, trendy restaurants, bruisende beachclubs; Seminyak heeft het allemaal. Deze populaire badplaats heeft kilometers strand. Voor de hotels heeft u de ruimte op het strand, maar waar de restaurants te vinden zijn is het strand volgebouwd met terrasjes, ligstoelen en parasols. Seminyak ligt aan de westkust van Bali. De zee aan deze kust is ruig, en de hoge golven nodigen uit om erin te springen. Aan deze zijde gaat ook de zon onder. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Overnachting in Seminyak.

Inclusief transfer

Dag 2 Seminyak

Indonesie-Bali-Seminyak-strand5_1

Even een dagje niets en genieten van zon, zee en strand. Of toch alvast op pad? Onze tip: bezoek aan het einde van de middag de Tanah Lot tempel. Deze bekende tempel ligt op een klein uur rijden van Seminyak. Tanah Lot is op een rots in zee gelegen. Wij vonden het heel indrukwekkend om de zon achter de tempel in zee te zien zakken.

 

Overnachting in Seminyak.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Seminyak - Ubud

Vanaf de kust rijdt u naar het binnenland, omhoog de bergen in. Langzamerhand maakt de bebouwing plaats voor rijstterrassen. Maar Ubud is meer dan dat. Het is een bekend kunstenaarsstadje en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 4 Ubud

Bali-Ubud-Rijstvelden2 Bali-Ubud-Tempel2

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Raften
Bali

Ubud: Raften

Raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na...

Ubud: Fietstocht
Bali

Ubud: Fietstocht

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U kunt ter plaatse in Ubud fietsen huren en de...

Dag 5 Ubud

Het echte Balinese leven ervaren? Ga dan op verkenning met een enthousiaste Balinees in en rondom Ubud. Loop een dagje mee op een boerderij of volg een kookworkshop. En dan niet in een kookstudio, maar in huis van de local die u begeleid. U leert zo zelf de meest heerlijke gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten. In Ubud staat kunst centraal, dus ook op dat vlak zijn er mogelijkheden. Leer Balinese landschappen schilderen of kunstige figuren snijden uit fruit. Er is hier voor ieder wat wils.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Ubud - Sidemen

Schitterende rijstvelden in Sidemen

Door met uw verkenning van het godeneiland Bali. De komende dagen reist u met een privé-auto/busje met chauffeur. Dat betekent dat u onderweg kunt stoppen waar u wilt. Voor bijvoorbeeld een foto, een wandeling door rijstvelden en dorpjes, een bezoek aan een waterval, koffieplantage of tempeltje. 

 

Informatie Sidemen:

Zo moet heel Bali er ooit uit hebben gezien. In Sidemen waant u zich in het oude Bali. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in valleien die doorkruist worden door snelstromende bergriviertjes. De heilige berg Gunung Agung torent boven alles uit. Volgens Balinezen is deze berg de ‘navel van de wereld’. Ze slapen met het hoofd richting de Agung. In het dunbevolkte Sidemen heerst rust, het is er puur. Er komen weinig toeristen, de mensen zijn gastvrij en u heeft de kans unieke festivals mee te maken.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Sidemen

Sidemen is centraal gelegen in oost-Bali, en daardoor een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoek de moedertempel Besakih, gebouwd tegen de helling van de Gunung Agung. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er een offerfeest is ter ere van een van de vele goden die hier vertegenwoordigd zijn. In het ommuurde dorp Tenganan leven de Bali Aga (oorspronkelijke Balinezen). In dit autovrije dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. U bent al vlakbij vijvercomplex Tirtagangga; aangelegd op de plaats van een heilige bron. Het is het vroegere weekendverblijf van de raja. De tuin met waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes is nu toegankelijk voor publiek. Neem uw badkleding mee voor een verfrissende duik in de koele poelen.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Sidemen - Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-waterdrager Bali-Lovina-dolfijnen2 Indonesie-Bali-Baturmeer21_1_407609

Terug naar de kust, maar nu naar Lovina aan de noordkust. De route voert via het vulkanische en hooggelegen Baturmeer. Als u uit de auto stapt merkt u meteen dat het hier een paar graden koeler is vanwege de hoge ligging. Het Baturmeer is groot; ruim 7 kilometer lang en ruim twee kilometer breed. Logisch dat u er veel uitzichtpunten zijn waar u mooie foto’s kunt maken. Ga lunchen in één van de restaurantjes met uitzicht op de vulkaanberg en het meer, voordat u doorreist naar Lovina.

 

Informatie Lovina:

Hoofddoel van een bezoek aan Lovina zijn de dolfijnen die regelmatig gezien worden voor de kust. Ga voor zonsondergang met een bootje de zee op. Dan is de kans het grootst om deze majestueuze dieren te zien. Als u geluk heeft zwemmen de dolfijnen met uw bootje mee, en ziet u ze springen, spelen en blazen. Een erg leuke ervaring! Op de stranden van Lovina ligt donker zand en ze zijn daardoor niet zo aantrekkelijk. Er zijn wel wat bedjes met parasols, maar niet heel veel. In het levendige centrum van dit kustplaatsje kunt u kiezen bij welk restaurant u op het terras gaat zitten.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Lovina

Bezoek het boeddhistische klooster bij Banjar, in het achterland van Lovina. Het klooster is voor Bali heel bijzonder, want het is het enige boeddhistische klooster op het eiland. Het lijkt op de bekende Javaanse tempel Borobodur, maar dan in het klein. Vlakbij kunt u ontspannen in de hotsprings. De drie bronnen zijn idyllisch gelegen in het groen. Neem een bad in de drie baden, van heet naar warm. U komt er verkwikt uit. In de omgeving van Lovina kunt u ook goed wandelen.

 

Dé mooiste onderwaterwereld nabij Lovina is te vinden bij Menjangan. Dit eiland ligt vlakbij de plaats Pemuteran. Ook voor de kust van Lovina kunt u snorkelen en duiken, maar lang niet zo mooi als hier. Het kost wel wat tijd om hier te komen. In circa 1,5 uur rijdt u naar Pemuteran, en vandaar kunt u met een bootje naar Menjangan. De koralen hier zijn grotendeels onaangetast, waardoor ze veel kleurrijke vissen aantrekken. Ook zwemmen hier schildpadden. U kijkt uw ogen uit!

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Lovina - Sanur

Jatiluwih-rijstvelden-groen_1_406454 Bali-Sanur-Vissersboot-Werken_1_407659

Een lange, maar mooie reisdag door bergen, langs meren en rijstterrassen. Op route maakt u verschillende stops. U rijdt een stukje langs de noordkust naar Singaraja, en slaat daar af de bergen in. Uw eerste stop vandaag is bij de Gitgit-waterval. Verder via een schitterende bergroute naar Bedugul aan het Bratanmeer. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur die boven het meer uittorent. In Bedugul bezoekt u het tempelcomplex Ulun Danu, vredig gelegen op een kleine landtong in het meer. Langs het meer rijdt u door naar Pacung, wat een goede locatie is om te lunchen. Dan verder via de panoramische Jatiluwi-route. Een smalle weg voert u langs hoge rijstterrassen. De weg is zo smal dat er niets groters dan minibusjes kan rijden. Bij de tempel Luhur Batukau draait u de grote weg op die naar Sanur leidt. In Sanur neemt uw chauffeur afscheid van u.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Sanur

Op het brede zandkleurige strand van Sanur heeft u de ruimte. Voor de resorts staan strandbedjes, en verder deelt u het strand met kleurrijke vissersbootjes en locals die vaak 's ochtends vroeg of einde van de middag verfrissing zoeken in zee. De zeebodem loopt heel geleidelijk af, en er zijn geen hoge golven. Hoewel Sanur een ruime keuze heeft uit toeristische restaurants, bars en souvenirwinkels, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden. Op het strand zijn eenvoudige restaurantjes waar u op een plastic stoeltje met de voetjes in het zand een echt Balinese maaltijd kunt eten. De locals doen hun inkopen op de markt (pasar). Wij vinden het erg leuk om over de markt te struinen om zo het lokale leven van dichtbij te zien.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Sanur

Bali-Sanur-Hangmat_1_407680

Een laatste dag op Bali om te genieten van de zon, het brede strand en de rustige zee van Sanur. Verwen uzelf met bijvoorbeeld een massage en een diner met vers gevangen vis, en laat alle belevenissen van de afgelopen weken op u inwerken.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Vertrek Sanur

Helaas het einde van uw reis door Bali. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Denpasar gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen