1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Sekotong

Sekotong is ideaal wanneer u in een niet toeristisch deel van Lombok wilt verblijven. De stranden in Sekotong zijn spectaculair en nog heel rustig. Wij raden u aan een bootje te huren en een bezoek aan het nabij gelegen eilandje Gili Nanggu te brengen. Gili Nanggu, ook wel ‘The Paradise Island’ genoemd, is een ideale locatie om te snorkelen in het kristalheldere turkoois water of te zonnebaden en te relaxen aan het witte zandstrand. Reis naar Sekotong in het zuiden van Lombok. U treft in Sekotong nog het Lombok van vroeger en kunt hier heerlijk genieten van uw rust tijdens uw rondreis Lombok.

 

 

Duikvakantie in Sekotong

Sekotong is een uitstekende bestemming voor een duikvakantie. Met een traditionele vlerkpauw vaart u naar een van de twintig duiklocaties. Schildpadden, roggen en zelfs haaien (white tip) zijn vaak geziene gasten in dit gebied. Maar ook inktvissen, murenes, hengelaarsvissen en spookfluitvissen laten zich hier graag zien. Deze locatie is vanwege de grote diversiteit aan flora en fauna favoriet in de wereld van onderwaterfotografie.

 

Tussen de duiken door is van alles te doen, van luieren op het strand tot een leuk ritje langs de schitterende kustlijn. Sekotong kent verschillende beroemde duikplaatsen, twee daarvan zijn The Highway en Sunken Island en Gili Pentangan. Het rif van The Highway bevindt zich op 18 meter diepte en eindigt op de zandbodem op een diepte van 32 meter. Sunken Island ligt ten westen van Sekotong, het is een aflopende klif vol met diverse koralen. Rond de koralen op lagere diepte vindt u onder andere tandbaarzen, vleermuisvissen, trompetvissen, inktvissen en steenvissen. Maar met geluk zwemt u ook langs een manta of zelfs langs een adelaarsrog.

 

Gili Tentangan is een onbewoond eilandje met prachtige stranden die doorlopen tot ver onder de waterspiegel. Er bevinden zich diverse rotspartijen waar brutaal een aantal koraalduiveltjes omheen zwemmen. Kortom, bewonder de prachtige onderwaterwereld tijdens uw rondreis Lombok.

 

Bekijk de voorbeelden van rondreizen door Indonesië.

Tijdens deze rondreis reist u naar Sekotong
Indonesie-Lombok-Gili Meno-bootje-strand shutterstock_150173756
Voorbeeldreis Lombok

Rondreis Hoogtepunten Lombok

Zuid-Lombok: Kuta aan de zuidkust > Sekotong, tegenover het eilandje Gili Nanggu. Centraal-Lombok: Tetebatu, het mooie binnenland. West-Lombok: Gili Air, snorkelen en duiken > Senggigi, strand.