1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Kuta

Kuta is ongetwijfeld de meest bekende strandplaats. Veel toeristen uit Australië komen hier, waarvoor surfen wellicht de belangrijkste dagbesteding is. Verder kunt u in Kuta luieren op het strand, mensen kijken vanaf een terrasje, uitgebreid winkelen, lekker uit eten en tot diep in de nacht stappen. En toegegeven, u dient tijdens uw rondreis Bali wel in Kuta te zijn geweest om er een goede mening over te kunnen geven.

 

Kuta bezienswaardigheden

Kuta is vooral bekend om het strand- en uitgaansleven.

 

Eerbetoon bij Bali Bombing Memorial in Kuta

Ter nagedachtenis aan de bomaanslagen die in 2002 in Kuta plaatsvonden werd in 2004 het Bali Bombing Memorial, of Ground Zero Monument, geplaatst. Langs een van de drukste straten in Kuta staan op een steen alle namen en nationaliteiten vermeld van de 202 mensen die tijdens de aanslag zijn omgekomen. Het is een indrukwekkende plek op zo’n hectisch punt; om even stil van te worden.

 

Breng in Kuta een bezoek aan het graf van Mads Lange

Het graf van Mads Johansen Lange, bijgenaamd de koning van Bali, bevindt zich aan de hoofdweg tussen Sanur en Kuta een obelisk, versierd met kiezelstenen uit oostkust van Bali

 

Kuta tips

Als u niet vies bent van wat toeristisch vermaak zal u zich in Kuta zeker amuseren. Daarnaast kunt u er ook uitstekend winkelen,waarbij zelfs aan de kinderen is gedacht. En bent u uitgeshopt, neem dan plaats in een heerlijke bioscoopstoel en bekijk de nieuwste films. Tijdens uw Bali rondreis staat een bezoek aan Kuta ook voor surfen, zonnen, eten en uitgaan!

 

Waterpret in Waterbom Bali bij Kuta

Waterbom Bali is een bijna vier hectare groot tropisch park dat garant staat voor een dag waterpret. Met namen als de Green Viper, Python, Funtastic, Super Bowl en Lazy River zorgen diverse attracties voor een hoop spanning en vermaak! Kleine bezoekers zullen veel plezier beleven in het kinderspeelbad en mede dankzij de schaduwrijke plekken en een hoop restaurants is het voor de hele familie een spetterend uitje tijdens uw rondreis Bali.

 

 

Duik onder met Submarine Safaris voor de kust van Bali

Een wel heel bijzondere manier om het onderwaterleven voor de kust van Bali te bekijken, is een vaartocht met de toeristenonderzeeër. Zo ervaart u hoe de franse zeeonderzoeker Jacques Cousteau zich tijdens zijn ontdekkingsreizen moet hebben gevoeld.

 

Kuta shopping

In Kuta vindt de fanatieke shopper alles wat hij (zij!) wenst. In de grote warenhuizen, zoals de Matahari en de Beachwalk, zijn ook de grote (duurdere) merken vertegenwoordigd. In het moderne Beachwalk XXI Cineplex vindt u alle kledingwinkels van Adidas tot Zara, heel veel (westerse) restaurants en een hele verdieping met speelgoedwinkels, de Amazing Walk (een gamehal) en de Cheeky Monkeys Daycare and Playground, waar u uw kinderen (tot 9 jaar) voor een paar uur kunt onderbrengen, zodat u ongestoord kunt winkelen. Uitgewinkeld? Pak dan een filmpje in de grote bioscoop. Voor velen is de supermarkt ook een geweldig uitje, want u koopt er alle kruiden, specerijen en andere benodigdheden om uw Indonesische gerechten thuis ook te kunnen bereiden. Vlakbij het Kutaplein bevindt zich op het strand de Kuta Kunstmarkt, waar ze schilderijen, traditionele houtsnijwerken en maskers, potten en sarongs verkopen. In Kuta vindt u ook diverse antiekwinkels waar alleen door kenners de echtheid van de kunstwerken kan worden ontdekt. Zo komt u na uw rondreis op Bali thuis met de mooiste souvenirs uit Azië.


Kuta nightlife

Overal in Kuta, op iedere hoek van de straat en daartussen, kunt u van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heerlijk eten! Van trendy restaurants tot kleine toko’s, maar ook de bekende fastfoodketens, bieden hun menu’s aan. ’s Avonds verandert Kuta in een bruisende en swingende stad: in hippe clubs en gezellige barretjes is (live) muziek, en in de grotere hotels en restaurants worden traditionele muziek- en dansoptredens gegeven. Dit zijn dan wel de toeristische optredens; het echte werk uit Indonesië ziet u alleen tijdens een tempelceremonie. Liever zelf dansen? Ga dan zeker naar een van de grote en populaire discotheken nabij Jalan Legian, waar u pas om vier uur ’s nachts weer naar uw hotel wordt gestuurd. En dan is het al weer bijna tijd voor het ontbijt en kan de dag gaan beginnen!

 

Kuta strand Bali

Tijdens uw rondreis Bali zult u de verschillende strandsoorten en -tinten zeker ontdekken. Het valt u daarom wel op dat de stranden bij Kuta weids en wit zijn. De perfecte plek voor een dagje zonnen en luieren! Maar ook de actievere strandbezoekers hebben het hier naar hun zin; surfen is namelijk nogal populair in Kuta. Neem les bij een van de surfscholen of huur een board en ga zelf aan de slag. Het is goed surfen bij Kuta Reef, Padang Padang Surf en Ulu Watu. Op het strand kunt u bij diverse hotels (eventueel tegen betaling als u er niet verblijft) gebruikmaken van een strandstoel en parasol. 

 


Kuta geschiedenis

Kuta was ooit een simpel vissersdorpje langs de zuidkust van Bali. In 1936 richtte een echtpaar uit de Verenigde Staten een hotel op, dat al gauw een succes bleek te zijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen alle Bali-reizigers uit Kuta, maar dankzij de jonge hippies die in de zestiger jaren van India naar Australië kwamen reizen en in deze plaats een goedkope tussenstop zagen, bloeide het toerisme in Kuta weer op. Naast de voordelige verblijfplaatsen, waar voor slechts één dollar kon worden overnacht, werden er ook steeds meer ‘echte’ hotels gebouwd. Het werd er steeds luxer en in de jaren tachtig was Kuta definitief geen simpel vissersdorpje, zoals zoveel in Azië, meer.

 

De kuststad in het zuiden van Bali werd vooral bezocht door Australische toeristen. Voor hen is Kuta dichtbij, goedkoop en het is er goed surfen! Echter, op 12 oktober 2002 kwam hier in één keer een einde aan: door een bomaanslag in een discotheek overleden 202 mensen, waarvan het grootste deel Australiërs. Het Bali Bombing Memorial laat u hier op een eervolle manier bij stil staan.

 

Een aantal jaar bleven toeristen massaal weg en toen er op 1 oktober 2005 in Kuta weer een aanslag werd gepleegd waarbij toen 23 slachtoffers vielen, leek de bruisende plaats in Indonesië een tijd lang wel een spookstad. Tegenwoordig is het weer ouderwets druk en levendig en reizen er weer meer mensen naartoe, maar de vele bewakers bij hotels en restaurants en de controle van auto’s herinneren bezoekers nog aan de nare gebeurtenissen in 2002 en 2005. Tijdens uw bezoek aan Kuta tijdens uw rondreis Bali zult u er waarschijnlijk maar weinig van merken.