1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tijdelijk aangepaste voorwaarden. Geen aanbetaling & kosteloos annuleren tot wel 6 weken voor vertrek.Lees meer

Pemuteran

Een duikvakantie op Bali kan onder meer in Pemuteran in het noorden van Bali. In Pemuteran is voor de kust een kunstmatig rif aangelegd: ideaal voor een duikvakantie Bali. Het is namelijk een prima plek als u uw duikervaring wilt vergroten of weer wilt oppoetsen. Bij het jonge rif is nog niet heel veel te zien, maar op een aantal duiklocaties in de buurt van Pemuteran vindt u de unieke onderwaterwereld die dit deel van Indonesie zo kenmerkt. Een andere fantastische locatie is Secret Bay. Aan het strand van Pemuteran vindt u diverse PADI-duikscholen en leuke hotels waar u uw snorkeluitrusting en duikapparatuur kunt huren of waar u een padi open water kunt halen tijdens uw rondreis Bali.

 

 

Pemuteran Indonesië 

Pemuteran is een fraaie plaats in het uiterste noordwesten van Bali, op nog geen half uur rijden van het Bali Barat National Park. Een prachtplek om te bezoeken als u gaat reizen in dit deel van Indonesie en daarbij ook graag gaat duiken. Niet alleen de onderwaterwereld van dit stukje Indonesië is wereldberoemd, ook de tempels en de natuurlijke omgeving zijn zo typerend voor Bali. U kunt in de bosrijke omgeving ook prachtig paardrijden. De tocht gaat naar de kust, waar de paarden zelfs in zee kunnen. Een bijzonder moment tijdens een rondreis Bali. 

 

Pemuteran duiken

Voor de kust van Pemuteran, met haar zwarte lavastranden, is een kunstmatig rif aangelegd, dat nu nog aan het groeien is. Het is een prima plek om te oefenen met duiken: op sommige plaatsen vindt u zeer bijzonder marineleven, er is weinig tot geen stroming en het zicht is ver. Veel duiken beginnen op een diepte van vijfentwintig meter, waarna u rustig stijgt naar ongeveer zes meter. Hier houdt het koraal langzaam op. In Pemuteran kunt u ook nachtduiken maken. 

 

Pemuteran schildpadden

Bij Pemuteran kunt u naar een opvangcentrum voor zeeschildpadden, het Project Penyu. De organisatie Reef Seen koopt de eieren van vijf schildpaddensoorten die in dit gedeelte van Indonesie voorkomen en zorgt ervoor dat ze worden uitgebroed. Ook laten ze de babyschildpadjes een aantal weken in bescherming opgroeien, zodat ze sterk genoeg zijn om weer te worden uitgezet in zee. Als het tij goed is, worden ze vrijgelaten: een hartverwarmend schouwspel dat uw rondreis op Bali nog mooier maakt. 

 

Ten oosten van Pemuteran vindt u de Pura Pulaki, een tempel die op meerdere terrassen op een steile klif in zee is gelegen. Deze tempel is een van de zes heilige zeetempels die door priester Dang Hyang Nirartha werden gebouwd ter ere van zijn dochter, Swabana. De koning van Pegametan begeerde deze mooie dochter en ontvoerde haar. De priester vervloekte toen het hele dorp, waarna Pegametan afbrandde en de inwoners veranderden in demonen. De legende gaat dat Swabana oneindig verder leefde als godin, Dewi Melanting. Toen Nirartha in Pegametan kwam, begeleidden honderden makaken hem door de jungle. Deze apen wonen nog altijd bij de tempel, die zij uit respect voor de priester zijn blijven bewaken. De Pura Pulaki is een bijzonder uitstapje tijdens uw rondreis door Indonesië.

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Pemuteran
IMG_9114
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Ontdek Bali

Zuid-westkust: Seminyak, strand > Blimbing, wandel tussen rijstterrassen > Noordkust: Pemuteran, snorkelen > Lovina, dolfijnen spotten > Zuid-oostkust: Sidemen, culturele uitstapjes > Ubud, kunstenaarsdorp > Mambal, slapen bij een lokale familie > Sanur strand

Bali-Pemuteran-Menjangan1
Voorbeeldreis Bali

Bouwsteen Bali: Bali onderwater

Noord- en Oost-Bali

 

Gevarieerde duik- en snorkellocaties langs noord- en oostkust: Pemuteran, tegenover het eiland Menjangan, met spectaculair rif > Amed, scheepswrak > vanuit Padangbai naar Nusa Penida.